Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@sad 1 Pro me bude nejhorsi tyden…vim to. Ale dokud kojim, tak nemuzu poradne zadny zahul cviceni a dietu uz vubec ne…teda dokud JEN kojim…takze az zacnu prikrmy, zacnu se i vic hybat…/to si to planuju, co???
A pak urcite zase budu lezet na gauci, zrat a nadavat, ze jsem tlusta:-)))/
@JaniceB je to na tobě, je to o vůli, když budeš chtít, půjde to. Kdo tvrdí, že to nejde, lže. Já sama bych ještě potřebovala 3 kila dolů, ale vím, že teď tu vůli nemám. Až budu ale moc chtít, 3 kila budou za měsíc pryč.
@JaniceB nosila jsi stahovaci pas? ja ho navlikla 3den po cisari 2dny pred tim jsem mela natazeny stahovaci kalhotky s vysokym pasem, mam teda maly brisko doted, presne takovy jako mas ty jsem mela po porodu, za 2mesice uz jsem mela maly.Ale vyklenute brisni svaly mam tak jako tak
po sklapovackach me pruzi jizva boli me to pak a dokonce i zakrvacim
ale mam vytahanou kuzi, jeste bych s tim neco chtela udelat
@JaniceB píše:
@Alka Neblbni…to fakt? Lehni na zem na zada. zatni svaly a sahni si na bricho v miste nad a pod pupkem. Nemela bys tam nahmatat mekka mista, kde neni citit zatnuty sval. /ja nahmatam okraje tech zatatych svalu…nejsou proste u sebe jak maji byt/.
ale zkusila jsem co tu pises a nad a pod pupkem to mam normalne rozestoupeny, je fakt ze kdyz se vic najim, mam cemr poradny ale jinak za klidu takový, posila foto
@Ajinka91 Hele nosila jsem a dokonce 24 hodin denne…k prdu. Chce to specialni pas na diastazu, ktery jsem si uz objednaa. Je to drahy sice, ale snad to k necemu bude…Jinak oproti me mas to brisko nadherny!!! Co bych za to dala…urcite se ti to jeste hodne srovna cvicenim. Jak dlouho jsi po porodu?
Já zkoušela nosit jak pás, tak kaťata a nebylo to dobré. Jak mi to drželo břicho, tak jsem asi míň odpočívala a pak mě strašně bolela jizva. Pořád mám +6 kg a do jeansů pro slony se narvu, ale pohodlně nezapnu. Když zapnu, objeví se mi kolem pasu široký pásek buřkiidního tvaru tělové barvy… Necvičím, nedietím, kojím a procházkuju.
@Capelucita No:-) Tak to jsem presne ja:-))) Sice se do predtehotenskych kalhot dostanu, protoze mam vsechny bokove…ale rozlezl se mi i zadek, tak je zapnu jen s velkou namahou…takze nosim radeji sukni…ta ma gumu a je po problemu…
Ja davam posledni sanci tomu pasu na diastazu a pokud nepomuze to a vecerni cviceni na ty rozjete svaly, tak uz asi jen plastika… ![]()
@JaniceB prosímtě co je zač ten pás přímo na diastázu? nemáš odkaz? Díky ![]()
@Ajinka91 Tak to je super ale…to vubec nemej blbej pocit, protoze to se ti jeste urcite spravi…ja uz jsem 5 mesicu a podivej…:-(
Tak ja mam taky rozestup nebo teda tedka nevim mozna uz ne, pac pry mala mezirka tam je a urcite se mi to zmensilo. Rodila jsem teda normalne nebo proste ne cisarem, ale ohledne toho rozestupu si myslim, ze v tom neni zadny rozdil. Byla jsem s tim parkrat u fyzioterapeutky a ta mi dala par cviku, ktery spocivaly hlavne ve stahovani toho bricha, nejucinejsi pry je si sednout vzit si ten maly overbal a dat si ho jakoby na stranu bricha, ale dopredu na stranu ne uplne na bok a tlacit tem micek proti brichu, ktery se snazite stahovat dovnitr no nevim jestli jsem to popsala dobre (kdyby neco, tak klidne piste), byl mi tento cvik doporucen jak fyzio, tak cvicitelkou pilatesu primo na ten rozestup. Je to takovy nenarocny cvik k televizi
Dale zvedat se z lehu jen pres bok, pri zvedani deti atd. nejprve zatnout bricho a az pak zvednout, neposilovat zezacatku prime, pak uz se pry maji taky trochu zapojit a chce to cas je to holt beh na dlouhou trat. Jinak jeste k zakladatelce: ta druha fotka je mnoooooheeeem lepsi nez ta prvni, urcite to neni jen 1 cm. Jinak chapu pred tehu si mela uzasny brisko, ale dej tomu proste cas. Ja jsem se svojim brichem celkem spokojena az ted 11 mesicu po porodu a jeste je stale co zlepsovat, ale uz muzu aspon nosit v poho uple tricko, nejhorsi je, kdyz si sednu
Jo a o tom pasu jsem cetla dokonce tady na emiminu - https://www.emimino.cz/…rankovani/8/ primo na strance 8 tam PIIPA popisuje tuto techniku ![]()
http://www. bellybuttonboutique. com/loyomutugipa. html
Je to z USA
Příspěvek upraven 24.07.13 v 13:35
@JaniceB břicho, jako máš na fotce v prvním příspěvku jsem měla půl roku po císaři, možná ještě větší
Taky mi zůstalo nahoře přes 10kg a nic s tím nehlo
Až pak se mi malej odstavil, nějak na těch 7m jsem začala cvičit a tady ti hodím fotku 9m po CS (pak jsem hned otěhotněla, takže už zase vypadám jak vorvaň a do porodu daleko
) Ale chce to postupně posilovat ty svaly, hezky ty šikmý, pak i přímý, začala jsem hodně zlehka, pak jsem začala cvičit Jill, ale tu jsem cvičila asi jen 3týdny, pak přišlo druhátko
Tak jen, že všechno jde, já byla z toho pupku, co mi zůstal dost nešťastná, fakt hodně ![]()
@Reinka Krasnej pupicek! Urcite se ti to podari i podruhy!!! Kdyz toslo jednou, pujde to zase! A verim, ze me snad taky…