Brigáda na rodičovské dovolené, smlouva na HPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Brigáda na RD, smlouva na HPP
Chci se zeptat, jak to je.. Mám dlricak do konce roku, takže sociální a zdravotní řešit nemusím.. Mám teď brigádu se smlouvou na HPP..(300hodin na rok, takže si musím hlídat hodiny na těch 10 tis..) A musela jsem podepsat prohlášení poplatníka.. Jak to je? Měla jsem za to, že když jsem ještě na RD, tak sociální řešit nemusím i kdybych nastoupila na brigádu.. Myslela jsem si, že na tuto smlouvu budu mít na hodinu v čistém a ne v hrubém.. Poradíte? Některé firmy mají toto také a maminky žádné prohlášení podepisovat nemusely a dostávaly koruny v čistém.. 🤷♀️.. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pleteš páté přes deváté. Smlouvu máš na DPP a prohlášení je na slevu na dani.
A nic jsi podepisovat nemusela.
Mzda je vždycky v hrubém. U DPP jsou odvody při výdělku nad 10 tis a tím že máš rodicak tak ti nestrhnou odvody do povinného minima když tu částku prekrocis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 díky, jedná maminka byla jinde na brigádě a brala na hodinu v čistém a žádné prohlášení nepodepisovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
Přesně tak, měla jsem to samé. Dvě DPP, u druhého se platila daň, ale pojištění žádné, bylo to vždy pod 10000kč. Prohlášení jsem podepisovala u první, abych měla slevu na dani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit