Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já měla opačný problém. Měsíc před termínem se mě jedna těhotná známá zeptala, zda taky budu mít ledňátko......odhadla mé bříško o 3měsíce mladší
A to nejsem ani hubeňour ani tlouštík, a Kuba se narodil docela veliký o tři týdny dříve
![]()
Goreti já měla hroznej skok na tom začátku. Nic nic a najednou pupek:-)
Prý to bylo i tím, že je to druhé těhu celkem rychle po sobě a jsem hodně hubená, takže se bříško brzy vyvalilo.
úplně stejně jako ty
a to jsem si myslela, že když je mě kus baby, tak by to mohlo být aspoň přes to nejrizikovější období schované. TAky jsem jednou potratila, takže tohle je už třetí těhu a pokaždé je to na mě vidět dřív. Do původních věcí se nevejdu, jak jsem nafouklá a na těhotenské je ještě brzy
tak babo raď. Ale počkám do páteční kontroly a když to bude ok, tak už to zveřejníme-jestli už se to nerozšířilo, prtoože jsem to musela v pondělí říct v divadle, abych zavčasu předala scénář někomu jinému, páč se k mé roli „věrně čekající na milého z vojny“ jaksi nehodí
No tak jsem ráda, že v tom nejsem sama ![]()
tak mě (12+2tt) se udělalo takové úhledné OTP-čko (čti okrasný tukový prstenec), takže vypadám spíš, že jsem přecpávám jídlem ![]()
Ahojky, tak já jsem na konci 5-tého měsíce a kolegyně v práci mi říkají, že mé bříško vypadá jako bych se trochu více najedla. Mám od začátku těhu 4kg navíc a to jsem vůbec nezvracela. Když to porovnám se švagrovou, která je jen o 2 týdny méně těhu než já, tak ta má dosti velké bříško. Bříško neschovávám ba naopak ho hrdě ukazuji ![]()
Ahoj, na zacatku udajne vic pracuji streva a proto se citis nafoukle ![]()
Ja to tak mela taky , pupik mi zacal rust az v 5.mesici,jinak jsem byla jen trochu najezena ![]()
A ted ke konci si ten pupek uvedomim akorat, kdyz se chci v posteli otocit nebo se podivam do zrdcadla ![]()
ahojky, tak já jsem si myslela, tim jak se na mimi těšim, že se mi jen zdá že se mi ten pupík nějak zvětšuje a ono je to nejspíš normální… nejsem teda žádnej hubeňour ale jim pořád stejně a bíško roste pěkně a to jsem teprv v 8tt
za 3 týdny se vdávám a šaty už má zamluvený půl roku tak doufám, že mi ještě budou ![]()
buď v klidu, já jsem v 10.tt a vypadám jak na čtvrtý měsíc min. Ono se říká, že právě na těch silnějších je to vidět dřív. Sice to nechápu, ale asi to tak fakt bude.
Hodně štěstí do manželství
![]()
Ahojky, jsem 7+3tt a prijde mi, ze mam dost veliky brisko. Je to me prvni tehu a porad se necim cpu (mam porad na neco chute)… Je mozny ze uz to jde videt nebo jsem proste jen tlusta… Mam 155cm a cca 60kg.
Já jsem byla na začátku prvního těhotenství nafouklá a cca ve třetím měsíci jsem zase „splaskla“ a těhotenské bříško jsem pak měla viditelné až na začátku měsíce šestého. U druhého se nepamatuju a u třetího mi bříško vylezlo hned.
V 8. týdnu zvlášť u prvního těhotenství fakt nic vidět nebývá. Mně břicho vyskočilo až kolem 18. týdne. Když se pořád něčím cpeš, tak to bude spíš špek.
Já to mám taky, břicho se mi hnedka nafoukne, měla jsem to u prvního i teď u druhého dítěte… takže těhotenské oblečení nosím od počátku
Taky sem na začátku měla větší bříško, teď sem ve 13tt a splaskla sem ![]()
Nerekla bych ze to je tehotensky brisko, me bylo videt az v 7 mesici, muzes bytthe nafoukla, nebo si pribrala kdyz porad jis. Miminko je ted velky tak jako fazole, takze tezko zabere tolik mista aby to bylo videt ![]()
Spek a s trochou stesti prdy a zacpa. Uz ted mas lehce nadvahu, pokud ti jidlo nepomaha od nejakych brutalnich nevolnosti, tak neni na miste se prejidat, spek v okoli bricha ma vliv na vnitrni organy a vznik civilizacnich chorob.