V těhotenství mě brní ruce

rozmary
5.9.10 11:25

brnění rukou

Ahojky maminky,jsem na začátku 36tt a začínají mě v noci hrozně brnět ruce,pomalu ani nemůžu skrčit prsty,máte to některá taky?Jediné co pomáhá zvednout je do výšky.Jak vstanu,tak je to v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
729
5.9.10 12:08

Ahojky, ja jsem mela uplne to same ke konci tehu, brnely me prsty na rukou ve finale cely den. Je to tim, jak mimi tlaci na pater, ma to souvislost s karpalnimi tunely, takhle mi to tenkrat rekl doktor. Ihned po porodu jsem o nicem takovem nevedela :wink: . Tak drzim palce, at to neni tak moc a mas brzy klidek :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
5.9.10 12:13

Ahoj, já to měla ke konci taky.Pak jsem ještě otekla a připadala jsem si jak nemehlo, že mi prsty neposlouchaly.
A trochu to mám ještě teď 5měsíců po.Myslím, že je to zadržená voda kvůli kojení, tak doufám, že až přestanu kojit, tak to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
5.9.10 12:18

Ahoj :-D , to brneni jsem mela v tehulkovani taky a myslim, ze to zacalo i mi kolem toho 36 tt!Dost me to trapilo, protoze to bylo porad horsi a horsi!Zacalo to jednou rukou a postupem casu se pridala i druha ruka!Nekdy to brnelo tak, ze jsem nebyla schopna udrzet ani hrnek s kafcem. Ale nic jsem s tim nedelala :nevim: . Nevim, mozna jsem mela, ale ja mela zato, ze to je v tehu proste normalni tak jsem to proste jen prezivala a rikala si, ze az se maly narodi tak vsechno to neprijemne zmizi!!!A presne tak to take bylo!Otoky nohou, bolava zada, brneni skoro v celem tele :cry: …vsechno to jsem nechala v porodnici a ted uz na to jen vzpominam :-) !!!Pokud je ti to ale moc neprijemne, coz je logicke, tak se zkus domluvit se svym doktorem!Mozna ti na to neco da!Ja teda doktory moc nemusim :-? , takze na poradne jsem po prohlidce a UZ vzdy vybehla jako strela a nechtela jsem se tam moc zdrzovat jeste se svymi dotazy ohledne meho zdr. stavu,vis?Ja byla rada, ze prcek je v poradku :dance: a sama se sebou jsem se v pripade potizi vzdy nejak poprala!!!Ale pokud se opravdu necitis, k tomu doktorovi se radeji zastav a rekni mu co te trapi!Vzdyt od toho ty doktory mame, ne?Tak at nam nezlenivi :pankac: !!!!!!!Hlavne at se ti brzy ulevi a tech par tydnu tehulkovani si uzijes tak jak mas!!!A hlavne at jste oba zdravi jako rybicky :pankac: :wink: !!!Drzim palecky :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65377
5.9.10 13:38

Ahojík…
měla jsem to samé,ale už snad od poloviny těhu a v noci.....strašný
bolelo to,spát jsem nemohla,mě zase ruce visely z postele dolů a u postele jsem měla lavor se studenou vodou a tam jsem se máchala.
Dr.mě poslala i na vyšetření a „karpály“
zmizelo to hned po porodu,takže holt vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.9.10 13:57

Hm tak to budu muset vysledovat,já myslim že mě brněj všechny,taky celou noc nespim,buď lítám čůrat,nebo se budí starší dcera,nebo klepu rukama :roll: .Pomalu sleduju že mě to chvilkama začíná i přes den ,když mám ruce v klidu,díky za odpovědi,asi to teda bude normální :wink:

• Citovat
  • Upravit
192
5.9.10 14:02
donaga píše:
Tak mě to chytlo až 2 měsíce po porodu, celkem to bylo peklo, protože mi pořádně nešlo ani přebalit dítě. Byla jsem s tím u Dr a diagnoza stejná, jak píše dandoch - syndrom karpálního tunelu. I když mě to vysvětlovala tak, že je to reakce na prudké hormonální změny. Prý všechny vaziva prosáknou, uvolňují se (jako příprava těla na porod) a mohou i otékat. To se stane s vazy v zápěstí a ty začnou dráždit nerv inervující palec až prostředníček a část prsteníčku. Takže teoreticky by tě neměl brnět malíček. Mě to v noci až bolelo a to tak, že mě to budilo a dost dlouho to vždy trvalo, než to odeznělo. Na neurologii mi řekli, že je to kolem porodu celkem běžné, ale že se s tím nic nedělá, že to samo odezní. Jen mi doporučili mast Traumaplant, ta má v sobě jen nějaký výtažek z kostivalu a to můžu užívat i když kojím. Tak bys to snad mohla použít i ty v těotenství.

Taky me to v noci boli tak, ze se probudim. Je to strasne neprijemny pocit. Poradne se ani nevyspim, protoze pak musim vstat a zacit neco delat, aby to preslo… Je to sileny a rikala jsem si taky, jestli to nekdo ma… Jsem rada za tuhle diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
5.9.10 14:04
rozmary píše:
Hm tak to budu muset vysledovat,já myslim že mě brněj všechny,taky celou noc nespim,buď lítám čůrat,nebo se budí starší dcera,nebo klepu rukama :roll: .Pomalu sleduju že mě to chvilkama začíná i přes den ,když mám ruce v klidu,díky za odpovědi,asi to teda bude normální :wink:

Rozmary, mam ty same problemy a je to fakt neprijemne, ale holt asi budeme muset do toho porodu nejak vydrzet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
5.9.10 14:28

rozmary.Musím se přidat k většíně kolem 24tt a stále se to stupňovalo, lékař tvrdil, to je normální co by jste chtěla jste těhotná. Porodila jsem - v nemocnici jsem zase necítila ruce, tak jsem to říkala personálu, protože jsem nemohla manipulovat s dcerou, domů jsem odcházela stále s rukama, které nebyly moje, nervní, a nezvládla jsem ani kojení.Když ani po 6ti nedělí bolest neustávala a ruce stále dřevěné(Voda už to být nemohla během 6ti nedělí jsem dala dolů 18kg),jsem se po domluvě s obvodním lékařem objednala na neurologii, tam mě vyšetřili a poslali na odborné vyšetření EMG a tam diagnóza těžký nález.Takže následovala operace ruky, která na tom byla hůř ta druhá se časem spravila sama, ale i po operaci trvalo ještě půl roku, než jsem získala cit.Nechci strašit, ale když to nepřejde porodem řeš co nejdříve!!!V nemocnici před zákrokem mě doktor nadal, že jsem měla přijít mnohem dřív!!!Teď plánujeme druhé dítě a mám z toho hrůzu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
5.9.10 14:35

ale nechci tě tímto moc vylekat, byla jsem extrém i lékař říkal, že se s takto těžkým nálezem v tak mladém věku nesetkal (tehdy 28let)!!!a měla jsem to od 24tt (nebyla jsem schopná, řídit auto,umýt si vlasy, namazat pusu krémem, uvařit neudržela jsem nůž, byla jsem opravdu neschopná jen jsem seděla a byla vyřízená, namohla jsem ani na PC, tak jsem přečetla půlku knihovny.Doufám, že to v takovémto rozsahu nemáš, bylo to na Bohnice, tehdy jsem si přísahala, že už těhotná nikdy nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.9.10 15:08

no tak to jsem na tom proti tobě velice dobře,vlastně jak to tak čtu,tak už mi nic není :lol: no už je to za pár,tak se s tim nějak poperem :wink:

• Citovat
  • Upravit
507
5.9.10 16:29

buď v klidu jsi 36tt, když zvládáš psát na PC, je to dobrý o tom jsem si mohla nechat zdát!Hodně štěstíčka,aby tě to brzo přestalo obtěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
6.9.10 09:15

Holky, já se přidávám do klubu. Ruce mě brní už od 34.tt a dnes ráno je to až v takovém stavu, že pravou ruku nemůžu pořád rozhýbat. Jakmile ohnu prsty, tak mě ruka bolí až po loket. Doufám, že to přejde, nebo nevím co jinak s tím. Už jsme ve 36.tt a vážně by mi vůbec nevadilo porodit, jelikož malá by byla absolutně OK, jen trošku menší. Zas by utahala i ty malý oblečky, co má doma :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
15.9.10 15:38

Jo souhlasím,nedávno s tím byl na operaci můj manžel,ještě teď je na neschopence,páč nedbal rad doktorů a ten nerv si ještě v zárodku pěkně namohl.No já doufám že to porodu přejde,protože už fakt nemůžu bolestí spát,navíc se mi k tomu přidaly ještě nohy,poslední týden mi brutálně otekly,že nevidím kotníky a bolej jak čert.Ty ruce už mě brněj i přes den až po loket,připadá mi že se mi snad rozervou žíly :-?

• Citovat
  • Upravit
Lena F.
30.11.10 00:54

Ták to jsem neveděla že je nas tooooolík! :mavam: Take jsem to měla. Byla to poslední kapka pro volbu alternativni mediciny. Homeopatika, a za tyden po problémech. Už čtvertym rokem mám klíd :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky