Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
holky, prosim, jak to ted chodi v Bohunicich? segra tam ma koncem roku rodit. Ja rodila v lednu a v podstate vsechno jsme tam mely k dispozici (kosile na prevelceni, kosilky na mimco, dostaly jsme i vlozky na prvni den, malej bepanthen atd.). Od srpna tam snad je narizeni, ze nocni kosile a oblceni na mimco si musi rodicka dovezt svoje??? nevite?
Nejlépe když si tam zajde na prohlídku. Nicméně já mám rodit každou chvíli a když jsem tam byla na prohlůídce tak nic o vlastní košili nebo oblečcích pro prcka neříkali. Nebylo to ani na seznamu co si s sebou vzít do porodnice. Bohužel jsem ho už vyhodila ![]()
Rodila jsem tam letos v květnu. Erární pyžamo pro maminku i pyžamka pro miminko, včetně zavinovačky, přebalovací podložky a ručníku pro miminko dostaneš k dispozici. Vlastní musíš mít pouze hygienické potřeby jako vložky, plínky, umývací prostředky. Miminko se tam koupe pouze 1× a dostaneš opět erární koupací šampon i mazací olejíček na tělíčko, vatičky do uší a všechno ostatní. K porodu s sebou doporučuji i nějaké to pitivo pro maminku a pro tatínka, samozřejmě pro oba přezůvky a určitě pro oba nějakou tu sváču, mamince se po úspěšném porodu bude tuze hodit, i když to tak v prvních chvílích nevypadá.
Ahojky, takže čerstvé poznatky neb jsem rodila 5.11.2008. Veškeré prádlo jak pro mamky tak pro miminka je k dispozici v podstatě v neomezeném množství, ale proprcka doporučuji spíš vlastní. Ty nemcniční košilky a zavinovačky nic moc. Pro sebe jsem si erár brala první 2 dny, dokud mi hodně odcházely očistky v pátek (den před propuštěním) jsem si na odpolední návštěvu vzala košilku svou a měla ji až do soboty… Vložek každá dostane cca 10 a cca 6 plen pro mimčo. Koupe se ve slabém roztoku hypermarganu, dostává se vzorek Bebantenu a je tam k dispozici nějaké mléko od Johnsona.
Co se týká péče, tak u porodu jsem měla skvělou porodní asistentku paní Veverkouvou takže v tomto ohledu si nemohu stěžovat. Na šestinedělí v poho, milý, příjemný personál, ale platí rčení líná huba hotové neštěstí, ale když jsem potřebovala poradili… Celkově to hodnotím tak, že porod super, pak nic extra, ale mně to i vyhovovalo, že nás s malou nechali v klidu abychom si na sebe zvykly…
dobrý den,známá byla v sobotu na prohlídce v porodnici v Bohunicích,řekli jí že za přítomnost manžela u porodu se platí myslím 500,–Kč bez jídla.Pak prý něco dostane z věcí-ale za noční košilku bude platit-prý cosi na prášek,nebo na vodu tomu říkají.A další věci pro ni i mimi tam budou,ale na konci pobytu dostane fakturu kde se všechno sečte a to prý nebude malá částka.Nebyla tam některá z vás v poslední době?kamarádka tam rodila loni v únoru a nic takového neplatila.
Ta známá má možnost ještě jít k Milosrdným tak ted váhá.
Ahojky, já rodila v Bohunicích 4.11. a manžel patil jen tu 500 jinak nic. Při odchodu jsem dostala fakturu na 180 Kč za můj pobyt (3×60,–). Pokud si vezme nedstandard tak je to podstatně dražší ten stojí 1100 na den.
K milošům bych já rodit nešla, byly tam dvě známé a obě si to pěkně vyžraly hlavně co se týká přístupu personálu.
Tak já rodila před týdnem v Bohunicích (žádný nadstandart). Sál v pohodě, personál při porodu báječný - rodila mně studentka z Belgie, pokoje (v 7. patře) po třech, WC a sprcha společná pro dva pokoje - ale naprosto bez problémů jsme se vystřídaly, jídlo dostačující (měla jsem jiné starosti). Dostali jsme 8 kusů porodnických vložek, přebalovací podložku pro mimi, asi 6 plen, pár čtverců buničiny a vzorek Bepanthenu. Čisté prádlo pro mimi i pro matku bylo na požádání kdykoliv, platila jsem jen 60,–Kč/den za mně. Některé sestry byly perfektní, jiné míň, ale když jsem taky občas viděla ty matky-histerky, tak se jim ani nedivím. Příště tam půjdu ráda zase.
Maminky, nemáte někdo čerstvou zkušenosti s touto porodnicí? Rodila jsem tam v roce 2006.
Na oddělení šestinedělí (nebo jak se tam tomu říká) 2 sprchy na celé oddělení a ještě v hrozném stavu, nyní je to tam prý nějak rekonstruované. A pořád se chodí miminka vážit na chodbu?
Tehdy jsem před porodem byla na prohlídce oddělením, nyní se tam bohužel před porodem nedostanu. Pamatuji si, že na porodním oddělení byl jeden pokoj bez oken (nadstandart), kde byla i vana. Kolik tento pokoj stojí a když si ho zaplatím, jak dlouho po porodu v něm mohu zůstat?
Jinak vana, kterou si můžu zaplatit při pobytu na klasickém porodním boxu tam není, že?
Díky za info. ![]()
Leden 2009 - v Bohunicích je sprcha a WC společná vždy pro dva pokoje v 7. patře nebo jen pro jeden pokoj v 6. patře. Mimina se váží vždy na chodbě před pokojem, nadstandart bez oken s vanou stál něco kolem 1000,– a můžeš tam zůstat 24 hodin (nevím zda po porodu nebo celkově)
ahoj rodila jsem v Bohunicích duben 2008 a super!!!!
Měla jsem obrovské štěstí na nadstandart při porodu - byly ten večer jenom 2porody - tak jsemsi mohla vybrat. Doktorka i PA super, max. ohled - možná to bylo tím nadst., akorát konec porodu, kdy jsem nemohla malýho vytlačit a skákaly mi po břiše bych celkem oželela a bylo to zbytečný. Nakonec jsemse otočila na bok a byl venku na ten šup
.
Po porodu klasika, dítě na břicho, vážení, … šití se dalo vydržet, i když jsem byla hodně nastřihlá a ještě natrhlá, ale hlavně jsem další dny o šití vůbec nevěděla, bez problémů jsem seděla, chodila, všechno.
Jediný co mě opravdu dostalo, byl přesun na 6nedělí - přijela nějaká pomocnice(?) - nevím jak to nazvat, ale sestra to nebyla - a přivezla vozík. Já v domění, že je to pro mě. Chyba! Na vozík hodila kabelu a věci co jsem měla a já po svých ššupky dupky k výtahu
.
Na pokoji - bylo půl třetí ráno a já po 2 nevyyspaných nocích mi nějaká dokotrka nebo sestra začala vysvětlovat, kde co je
, to jsem opravdu neměla šanci vstřebat + hormony..... no šlo to jedním uchem tam, druhým ven. Mimčo mi přivezli až ráno, ale s tím jsem souhlsila
Jinak na 6nedělí to bylo k přežití, samozřejmě jak kdo. Dodnes např. envéím, proč měl malej monitor dechu, nikdo mi nic neřekl (já se nezeptala, vůbec mě to nenapadlo,jjak jsem byla zblblá), ale byl zaplej a začal hvízdat, já nic, netušila jsem že je to ono a DR. mě ještě sprdla.
Jinak vážení před a po jsem obsolutně přecházela - nedělala bych nic jinýho, viděla jsemm, že malej pije a je spokojenej, tak jsem psala co nám řekli - jak by to mělo vypadat a byl klid.
Sprchy děs - bez žabek ani ránu
a jídlo na tojsem měla opravdu štěstí, bylo výborný a hrozně moc
Jinak příste zase do Bohunic, rptože celkově až na pár detailů mi vyhovovali a šla jsem tam s tím, že jdu do nem. ne do hotelu a musím to tam přežít
Omlouvámse za zahlcení ![]()
Ahojky,
slyšela jsem něco o tom, že je už část Obilňáku přestěhovaná v Bohunicích, takže je teď lepší jít do Bohunic (myslím co se týká přístrojového vybavení v případě komplikací s miminkem po porodu). Nevíte o tom něco přesnějšího? Nebo je to jen „jedna paní povídala“?
Děkuji ![]()
Není to jedna paní povídala, je to fakt. Od ledna 2009 se otevřelo v Bohunicích i sedmé patro (předtím bylo jen druhé a šesté) a „rizikové“ je přednostně posíláno do Bohunic (jsou zde z Obilňáku převezené přístroje apod.)
dobrý den, na obilním trhu je porodní sál nadále v provozu se specializací na předčasné porody do 32.týdne těhotenství. v Bohunicích probíhá se zaměřením na matky od 33.týdne. porody donošených miminek probíhají na obou pracovištích. Neznamená to ale, že pacientky od 33.týdne nemohou rodit na Obilním trhu.
Holky,
kdy se v Bohunicích sepisuje něco jako porodopis ? Nebo porodní plán..alespoň rámcově. Jsem v 38tt, byla jsem včera na úrvním monitoru a nikdo se na nic neptal, tak nevím, zda se mě zeptají později nebo se mám sama ptát.
Díky za odpověď !
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.