Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
xangel87 píše:Laaja píše:Čtu si tvůj příspěvek a když jsem byla zrovna u toho, že se ti Bruno líbí pro psa, v tu chvíli začla reklama na psí granule :„A Bruno má po nich krásná pevná hovínka“.
Ahoj,
já moc nechápu tu dnešní posedlost zvláštníma a cizokrajnýma jménama. Pak to dopadá tak, že ve škole sedí tři esmeraldy, dva matyášové a čtyři onurové![]()
přijde mi to dost ujeté.
ALe to je jedno.
U jména bych zkusila jak sedí s přijmením, jak se dá zkrátit a zdrobnit a hlavně předělat, až ho budou kazit děti ve školkách.
A Bruno se mi líbí pro psa, každý má ale jiný vkus a na okolí se vyprdni.
My jména dětí neřekli, přesně z tohoto důvodu, že do toho bude každý kecat a vymýšlet
Mě se Brunek líbí,jmenoval se tak můj EX tchán a dala bych ho i synovi,jenže to by se mohlo dotknout mého táty.Mám čersvě narozenýho vnoučka a chtěla jsem po synovi,aby klučíka pojmenoval po dědovi,ale nechtěl.
xangel87 píše:Laaja píše:Čtu si tvůj příspěvek a když jsem byla zrovna u toho, že se ti Bruno líbí pro psa, v tu chvíli začla reklama na psí granule :„A Bruno má po nich krásná pevná hovínka“.
Ahoj,
já moc nechápu tu dnešní posedlost zvláštníma a cizokrajnýma jménama. Pak to dopadá tak, že ve škole sedí tři esmeraldy, dva matyášové a čtyři onurové![]()
přijde mi to dost ujeté.
ALe to je jedno.
U jména bych zkusila jak sedí s přijmením, jak se dá zkrátit a zdrobnit a hlavně předělat, až ho budou kazit děti ve školkách.
My jména dětí neřekli, přesně z tohoto důvodu, že do toho bude každý kecat a vymýšlettak to bylo asi podvědomí, mě se ta reklama dost příčí…
Příspěvek upraven 03.03.11 v 14:07
Brunička píše:xangel87 píše:Laaja píše:Čtu si tvůj příspěvek a když jsem byla zrovna u toho, že se ti Bruno líbí pro psa, v tu chvíli začla reklama na psí granule :„A Bruno má po nich krásná pevná hovínka“.
Ahoj,
přijde mi to dost ujeté.
ALe to je jedno.
My jména dětí neřekli, přesně z tohoto důvodu, že do toho bude každý kecat a vymýšlet![]()
![]()
Tak Alan se mi taky moc líbí. Je to pěkný a dá se to i zdrobňovat
Líbí…
Alan taky. (žel mi to neprojde doma…) Ještě Radan ![]()
Nutkání zdrobňovat bude mít okolí kolik? 10 let? 15? a zbytek života to bude prostě Bruno, chlap, ne kluk, nemusí mít zdrobňovací jméno.
Oslovení v rodině přijde samo, nemá cenu o tom přemýšlet dopředu. My máme Magdalenu a je to buď Maja nebo Majíšek. - to by nikdo dopředu nevymyslel, nějak to vyplynulo…
Magdalenka je taky moc hezký jméno. Já měla spolužačku Magdalenu říkali jsme jí jedině Magda. Já jsem chtěla jméno pro holčičku Karin, žel holčičky se už asi nedočkám.
Já jsem pro Bruna!!!! Super jméno jen si hodně lidí netroufne tohle jméno dát!!! Sestra bude mít asi Olivera… a já pokud se zadaří tak Sámera nebo CHarlotku a kašlu na všechny!!! Charlota se taky nikomu nelíbí … všichni si tloukli na hlavu!! Jo a můj první bes se jmenoval Daneček a druhej Adamek!!! A teď máme Nelinku a Jolanku…yorkšírky!!!
a ještě se mi moc líbí Šimon!!! Jenže to zas okolí: Šimon Plánička, 22 let…slunce seno jahody
Mne se Bruno libi
, i kdyz se tak jmenoval kamaradcin pes, tak si to dovedu predstavit. nedej na predsudky ![]()
Mě se upřímně jméno Bruno nikdy nelíbilo - zdálo se mi tvrdé. Teď sousedé mají Bruníka, dlouho jsem si myslela, že je to Broník, taky jsem mu tak párkrát řekla.
Teď mi to jméno nepříjde divné - zvláštní. Navíc je to asi tím, že Bruník je úplně úžasný a krásný.
No a až bude větší? Tak to bude Bruno - prostě chlapské jmeno!
Jinak souhlasím s holkama, že na okolí bych nedala!!!
Scharlota píše:
Já jsem pro Bruna!!!! Super jméno jen si hodně lidí netroufne tohle jméno dát!!! Sestra bude mít asi Olivera… a já pokud se zadaří tak Sámera nebo CHarlotku a kašlu na všechny!!! Charlota se taky nikomu nelíbí … všichni si tloukli na hlavu!! Jo a můj první bes se jmenoval Daneček a druhej Adamek!!! A teď máme Nelinku a Jolanku…yorkšírky!!!
Charlota je krasny jmeno , prijde mi vzneseny ![]()
pro dalšího syna, kterého bych někdy třeba mohla mít, už mám vybrané jméno ((-: a je to buď Bruno Alexandr nebo Rafael Bruno, nebo Rafael Alexandr (-:
Jméno Bruno se mi líbí a dokonce se líbí i manželovi.
pandicka píše:
me zatim napada jenom brunecek na miminko a na vetsiho zatim nic:-Dmozna brunik, bruni, taky nevim
Tak mu budes rikat Bruno a kdyz zdrobnele tak milacku, andilku ![]()