Jméno Bruno – líbí / nelíbí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
389
3.2.15 14:33

Jsem ráda za tuto diskuzi, protože s manželem vybíráme jméno pro naše miminko, které se má narodit v červenci. Samozřejmě jsme měli každý trochu rozdílné představy a chvíli trvalo, než jsme se shodli na nějakém jméně. Také jsme nechtěli žádné jméno, které se dnes dává skoro každému narozenému dítěti v mém okolí (např. Sebastian, Emma, Ela, Matyáš apod.). Nakonec jsme vybrali jméno DOMINIK pro chlapečka, DOMINIKA pro holčičku a radostně to oznámili v rodině. Jaké bylo naše překvapení, když na tím jménem naši blízcí začali ohrnovat nos a říkat, že je ošklivé a že se jim nelíbí :roll: až mi z toho bylo do pláče :nevim: Nemyslím si, že je to špatné jméno a důležité je, že se líbí nám oběma ne? Nechápu, proč jim vadí, že chceme své miminko takto pojmenovat 8o Nejvíc mě zamrzela reakce mé sestry, která vyloženě řekla, že tohle jméno je divný a hnusný :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
3.2.15 14:35

@ivito nenechte si to rozmluvit!!! budete toho potom litovat, mám osobní zkuśenost. Dejte to, co chcete, oni si rychle zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
3.2.15 14:37

@ivito proto je nejlepší dát co nám velí srdce.Sto lidí, sto chutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
3.2.15 14:42
@Radka1979 píše:
@ivito nenechte si to rozmluvit!!! budete toho potom litovat, mám osobní zkuśenost. Dejte to, co chcete, oni si rychle zvyknou.

Ano chci si trvat na tom, co jsme vybrali. U rodiny na mé straně je taková tradice, že prvorozená dcera mívá jméno po matce…takže jsem asi pátá Ivana v řadě, ale nechci takto pojmenovat své dítě. U kluka si moje rodiče představovali jména jako: Tomáš, Jakub, Martin…Já jsem původně chtěla pro chlapečka jméno Lukáš, ale prostě se nám oběma zalíbilo jméno DOMINIK/A a jsem ráda, že jsem se s manželem shodla, protože jemu se zase líbila jména, která se nelíbí mě a prostě jsme chtěli nakonec i jméno, které bude ladit s příjmením. No ale vysvětluj to rodičům a příbuzným, že je důležité to, že se to líbí nám :jazyk: Ještě nás čeká návštěva u tchýně a její rodiny a poté u tchána, tak jsem zvědavá na jejich reakce 8o Manželovo bratr je naštěstí v klidu a v jakémkoliv nápadu nás podporuje :) Prostě mě jen dostala reakce mých blízkých. Moje kamarádka teď pojmenovala své dítě Matyáš ( je to asi tak páté dítě v mém okolí, které se tak jmenuje), ale i přesto jsem její rozhodnutí akceptovala a řekla jí, že jméno je to pěkné, ale že ho dítěti dávat nechci, protože je i velice časté. Ale určitě jsem jí hned neřikala, ať mu to jméno nedává :roll: No snad se to trochu uklidní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
3.2.15 14:46

A to si zrovna nemyslím, že naše vybraná jména jsou nějaká exotická nebo extravagantní, kdyby jsme vybrali třeba Kvida :D nebo Lilianu, tak si nedokážu představit reakci našich a blízkých :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.16 11:47

Mě se jméno Bruno líbí, sama bych ho klidně dala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí