Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Me se moc nelibi, a hlavne, jak bys mu rikala zdrobnele? Brunicku?
Brunečku, Brunýsku, Bruný, Bruny, Bruni… (Brunku se mi moc nelíbí.)
Agnesk píše:
Tak jo menim nazor
pandicka píše:
jo a pritel je slovak, tak ten by ho volal asi Brunkonebo bronislave a podobne, on je na to expert
Jo, na Slovensku mi ze Sama udělali Samka
, ale všichni byli tak milí, že mi to moc nevadilo…Na Olivery volali Oliverko, na Alexandry Saško.....
Já osobně bych možná ani neměla potřebu tohle jméno zdrobnovat, některá jména to nepotřebují..Proč ho kazit patvarama?
zuza011 píše:
Brunečku, Brunýsku, Bruný, Bruny, Bruni… (Brunku se mi moc nelíbí.)
Určitě Bruni, to jde
Jinak já měla jedno jméno, které jsem neměla odvahu dát…Nevím jestli lituju, nakonec se mi jméno por holčičku líbí, ale neměla jsme být srab, at si okolí trhne, já zase nemůžu z těch dokola ompakovanejch jmen......Nechci se nikoho dotktnout, jenže právě ty konzervativní jsou dost netolerantní
Looken píše:
líbí se mi moc
Tak děkuju, pokusím se manžela uargumentovat, jinak jeho favorit je Hugýsek…
byron píše:
Jinak já měla jedno jméno, které jsem neměla odvahu dát…Nevím jestli lituju, nakonec se mi jméno por holčičku líbí, ale neměla jsme být srab, at si okolí trhne, já zase nemůžu z těch dokola ompakovanejch jmen......Nechci se nikoho dotktnout, jenže právě ty konzervativní jsou dost netolerantní
A řekneš nám, jaké to bylo jméno? Taky přemýšlíme i nad holčičkou ![]()
zuza011 píše:byron píše:A řekneš nám, jaké to bylo jméno? Taky přemýšlíme i nad holčičkou
Rút
byron píše:zuza011 píše:Rútbyron píše:A řekneš nám, jaké to bylo jméno? Taky přemýšlíme i nad holčičkou
A dá se Rút říkat nějak zdrobněle? Jinak se mi to jméno moc líbí
procházím kalendář pořád dokola a stejně mě některá zajímavá jména nějak míjejí…
zuza011 píše:Rút [/ci
byron píše:A dá se Rút říkat nějak zdrobněle? Jinak se mi to jméno moc líbízuza011 píše:Rútbyron píše:A řekneš nám, jaké to bylo jméno? Taky přemýšlíme i nad holčičkou
Rutie- čteno Rútý, moc s emi to líbí. tak třeba jestli bude jednou čtvrtý
byron píše:Rutie- čteno Rútý, moc s emi to líbí. tak třeba jestli bude jednou čtvrtýzuza011 píše:Rút [/cibyron píše:A dá se Rút říkat nějak zdrobněle? Jinak se mi to jméno moc líbízuza011 píše:Rútbyron píše:A řekneš nám, jaké to bylo jméno? Taky přemýšlíme i nad holčičkou
Jinak já měla jedno jméno, které jsem neměla odvahu dát…Nevím jestli lituju, nakonec se mi jméno por holčičku líbí, ale neměla jsme být srab, at si okolí trhne, já zase nemůžu z těch dokola ompakovanejch jmen......Nechci se nikoho dotktnout, jenže právě ty konzervativní jsou dost netolerantníprocházím kalendář pořád dokola a stejně mě některá zajímavá jména nějak míjejí…
To je krásný… Manžel má rád hodně výrazná, znělá jména, navíc dost dá na význam jmen - to u Bruna bude asi trochu problém, ale Rút by mohla zabodovat ![]()
Já chtěla právě kvůli významum a zachovala bych si židovské jméno