bryle - 10 mesicu

37
14.10.09 22:56

bryle - 10 mesicu

Ahoj holky, nemate nektera zkusenost s bryleckama u miminek? Dcera je ma nosit a jeste nema ani rok tzn. nechodi, lozi po zemi a vubec vsude mozne, ze vseho pada, ma o dva roky starsiho brachu, ktery ji porad taha a zalehava a vubec… Dnes jsem obesla ruzny optiky - vyzkousely jsme kde co, ale vsechny bryle (i ty super specialne upraveny aby si je deti nesundaly) ona sunda do sekundy a vysvetlit ji to fakt nejde. Nemate nekdo osobni zkusenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2589
15.10.09 06:20

A zkoušeli jste takové ty „gumové“, vyloženě pro nejmenší (bývali bleděmodré, nevím, jak teď)? Viděla jsem pár prcků s těmihle. Logicky by je mělo dítě ocenit, když do nich dostane takové dioptrie, že se mu rozšíří obzory, tak neházej flintu (ani brýle) do žita, určitě to bude dobrý! Jestli jste z Prahy, pak je určitě dobrá optika na Barrandově (tam má ordinaci nejlepší dětská oční dr :) ), ale třeba by poradili i po telefonu, co si máte jinde vyžádat= jak se tyhle special obroučky jmenujou a kdo je vyrábí, nebo tak něco. Hodně štěstí!
(Promiň, už vidím, že jste z Brna…, ale tím telefonem by to třeba šlo ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.10.09 10:00

Ajii předpokládám, že u Richtra jste asi byli že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
15.10.09 10:58

Matýsek má brýle od 1,5r. Jsou to ty silikonové, mají v nožkách dírky a gumičku za hlavu, aby nepadaly. Doma nosíme brýle všichni, tak si rychle zvykl. Klasické brýle nechceme, snadno přijdou k úrazu. Tady není třeba řešit dotahování šroubků nebo urvanou nožičku. Dělají je bledě modré, růžové a bílé. Nejmenší velikosti jsou kulaté jako lennonky, pak už jsou trochu hranatější.
Jestli chceš, pošlu ti fotku v detailu a dohledám výrobce. Kupovali jsme je v Praze v optice, co je v areálu Vinohradské nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
15.10.09 11:30

Vítek měl od 13m brýle a už pěkné s ohnutýma nožičkama za uši. A dají se i chytit gumičkou, která se schov pod vlasy. On je velký torpédo a fakt si brýle nikdy nerozbil. Já jsem mu je jednou rozsedla a jednou rozšlápla. :-(
Oni si na brýle zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.10.09 13:28

Osobně sice zkušenost nemáme, ale máme kamarádku, jejíž dcera měla asi od 9 měsíců nosit brýle, a i když měli ty silikonové kulaté s gumičkou za hlavu, tak si je vždy servala a skončily u holčiny v pusině :roll: .Pak očařka rozhodla, že bude nejlepší, když zkusí kontaktní čočky - to jí bylo asi 13 měsíců - takže nosí čočky (teda když se povedou mamince nandat). Je to trochu boj. U naší berušky si neumím představit, že by měla nosit brýle nebo čočky. Tak hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
16.10.09 22:38

Ahoj, malý nosí brýle od 1,5 roku. Chce to trpělivost a nic nedělat násilím… Děti jsou hodně přizpůsobivý a zvyknou si :wink:
Já jsem to asi nesla hůř než on :wink: :lol: :lol:
Koupili jsme hned klasický dětský brýle se silikonovou gumičkou, aby nepadaly a super, máme je pořád :twisted: :lol: Mně si ty silikonový nelíbí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
16.10.09 22:43

Přesně, přesně. Mám pocit,že si Vítek zvyknul až když to překousla maminka. Která ma sama brýle. :roll:
Je to divoch všech divochů a ve 13tim si zvyknul na normální brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.09 08:52

Holky a jak se tak brzo pozná, že dítě potřebuje brýle ??? To je jen korekce šilhání, které je viditelné ????

Já sama mám -7 dioptrií, tak by mě to zajímalo kvůli synovi. Nějak si nedovedu představit vyšetření mimča u očaře. Mohli by jste mi prosím napsat, co vás nebo lékařku vedlo k tomuto vyšetření ???

Omlouvám se za asi hloupý dotaz, ještě jsem se právě nikdy nesetkala s tak časným nošením brýlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
17.10.09 09:42

Ahoj muj syn ma bryle presne od roka. Kupovali jsme je v detskem dome u Richtra, jsou tam ochotni, trpelivy. Prvni bryle jsme meli plastove, rikali nam, ze ta gumicka nam az tak nepomuze, koupili jsme za ouska silikonove brzdicky. Ty jsme ale hned sundali, protoze Tomik bryle asi 3 mesice odmital a s tema brzdickama by si urval usi. takze na sundavani pomuze akorat prilepit na hlavu, jinak nic. Zacali jsme zvykat u jidla, kdy se soustredil na jidlo a nevsimal si tech bryli. Po tech 3 mes. jsme uz udelali lehce nasili u hrani jsme mu je dali a chvili mu drzeli ruce, no a postupne si zvykl timto zpusobem. Nechtel je zprvu ani za nic. Bryle celkem vydrzely, nozicka byla tvarovaci za ousko, takze jsme ji mohli vytvarovat jak jsme chteli. Kdyz tata prejel bryle kocarkem, dokoupili jsme novou nozicku. Bryle skoncili tim, ze si je syn v aute sundal a ukroutil tu cast ktera drzi nozicku. S tema brylema se valel neustale, protoze nechodil. Ted mame titanovy, no spokojena zas tak nejsem, jak se vali, tak si je neustale roztahuje a chodime co tyden do optiky je srovnavat, nastesti je to zdarma.

Janinko, na bryle jsme prisli prave kvuli silhani a namerili nam dost dioptrii. Jo a na vysetreni vzpominame neradi, i pres neuveritelnou trpelivost a vstricnost jsme tam byli 3 hodiny, Tomik rval jak tur a od te doby nesnasi doktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
3.11.09 14:17

Ahojky jakožto optička, která je specializovaná na děti, vám kdyžtak můžu doporučit v Praze Optiky kde tyhle brýle mají a kde umí takhle malé děti změřit!!! Protože bohužel ně všude udělají brejličky dobře, neumí to změřit a někdy vyberou špatná skla a děti mají pak brejličky hrozně těžký a to zbytečně. A když jsou brejle špatně udělaný, tak si dítě místo léčení ty oči ještě víc ničí :evil: :zed: Rozhodně nikdy nechodte do Grand opticalu a Eiffel optik, tam bohužel nejsou odborníci vyučení z oboru ale obyč prodavači… :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Příspěvek upraven 03.11.09 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
3.11.09 14:21

a k titanovým brýlím pro děti, mamky je to jen trik, titan není odolnější než jiné kovy, spíš naopak!!!!!!!!!
JEdiná jeho kladná vlastnost je, že je hypoalergení :palec: Ale zápory převažují - brejličky jsou zbytečně drahý, křehčí, a když se rozbijou tak oprava vyjde pekelně draho! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí