Brzda na dětském kole

17.11.11 22:54

brzda na dětském kole

zdravim vas
mam dotaz v cyklo co se tyce deti se vubec neorientuji
a doma mame detske kolo velikosti te nejmensi 12 ale je to starsi model a nema rucni brzdu nejspis se bude brzdit protislapem ale to jsem jeste nezkoumala dotaz
je takový je NUTNÁ ?máme se ho zbavit nebo na zacatky nechat i když nyni synovi porizujeme kolo odrazedlo zacne na něm kolem 3 roku po zime drive mel jen enduro nyni vybirame to nejmensi jsme mensi a drobni :)a to bude brzdu mit,ale kolo nema coz mi prijde špatné ale jak rikam necham si rada poradit jake kolo mate vy znacku atd a cenove dostupne :)

diky misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35326
17.11.11 23:14

Moje mladsi dcera koloodrazedlo ma, ale pravda, zatim moc nejezdi, nicmene brzu nepouziva … starsi dcera koloodrazedlo nemela, mela kolo(mame ho schovane pro mladsi dceru), jako mate vy a brzdila protislapem, stejne pak i na vetsim kole, kde uz mela i brzdu rucni, naucila se ji pouzivat az pozdeji… 20 preskocila a ted uz ma kolo s prehazovackou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
18.11.11 00:24

Moje dcera měla koloodrážedlo a než dostala v červnu k narozeninám kolo 16", učila se na jaře jezdit na kole po mně - vel. 12", které nemělo dokonce žádnou brzdu. (koloodrážedlo mělo ruční brzdu zadního kola). Zvládla to bez obtíží a zvládla i okamžitý přestup na kolo výrazně větší, které má zadní brzdu torpédo (protišlap)a přední ruční (nepoužívá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.11.11 07:44

Jestli je malý a drobný, bude mít i malou ručku a ruční brzdu prostě technicky nedokáže ovládat.
(Vlastní zkušenost, ta brzda by musela být úplně kousínek od madla řidítek, ale to by si zas přibržďovala i kdyby nechtěla - Majda je taky drobek.)

Takže u nás je úplně jedno, že na koloodrážedle brzdu má, protože na ni nedosáhne :lol: .
A pak na kole to vidím podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.11.11 09:26

Nohou se zapre do pedalu mnohem silneji a lip zabrzdi.
Deti tu rucni brzdu stejne nemuzou umacknout, takze by mi nevadilo, kdyby kolo rucni brzdu nemelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.11.11 13:55

Když se brzda povolí, tak ji umáčknou i malé děti. Náš Robíno má koloodrážedlo s ruční brzdou, nechali jsme ji rovnu povolit, zmáčkne ji normálně, i na ni dobře dosáhne (je to taky takový malý pívo :mrgreen: ) a hlavně se ji rychle naučil používat. Na jaře dostane kolo se šlapkama, tak jsem sama zvědavá, jakou brzdu pak bude používat pak. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
18.11.11 14:05

Taky máme koloodrážedlo s brzdou a dá se povolit, že dosáhne i malá ruka ( Kubík je na něj ještě malý, tak ještě nevím, jak bude brzdit ).Mě třeba protišlap dělal docela problémy, protože mi kolo šlo do smyku a byla jsem často docela pomlácená. :think: Pak jsem se to ale taky naučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková