Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@cayetana2908 píše:
Zdravím ženy, prosím Vás jsem husa hloupá:D a brala jsem HA a dokoncila 2. plato, no jenomze jsem uplne zapomela ze jak se plato dobere tak mam cekat nez prijde menstruace.. ale ja si misto toho abych cekala tak načala další plato.. co mám prosím dělat?
Co máš za HA? Nemáš plato na 4 týdny?
Pokud máš platicko s 21 tabletkami tak se
ečeká než dojde pseudomenstruace ale dělá se 7 dní pauza…ne delší, pak by nebyla zaručena ochrana ale můžeš udělat kratší to není problém…takže normálně by Dr to platicko co si začala a až ho doberes udělej pauzu…
Beres tu antikoncepci správně? Na první den menstruace se čeká jen úplně poprvé když ji nasazujes pak už se bere porad stejně a je jedno kdy přijde krvácení.
Co máš za značku?
@Vladusxx a menstruace během toho pokračování braní HA neprijde? at nestresuju jestli nejsem treba v tom
@cayetana2908 píše:
@Vladusxx a menstruace během toho pokračování braní HA neprijde? at nestresuju jestli nejsem treba v tom
Bere se pořád dokola, menstruace jako taková u toho není
@cayetana2908 píše:
@JancaS84 sylvianne
Beres 21 tablet, pak je 7 dní pauza a pak zase začneš další plato. Je jedno kdy se ti během této pauzy dostaví krvácení. Prostě to beres pořád takto dokola. Můžeš klidně spojovat plata za sebou, to by se ti krvácení nemělo dostavit. Můžeš udělat i pauzu kratší, ale nikdy ne delší.
Přečti si pořádně příbalový leták.
@JancaS84 takze tedy nevadi ze jsem hned vzala HA a zadnou pauzu si nedala?
nezmeni to pak i ten cyklus menstruace?
@cayetana2908 píše:
@JancaS84 takze tedy nevadi ze jsem hned vzala HA a zadnou pauzu si nedala?nezmeni to pak i ten cyklus menstruace?
Ne, nevadí. Teď nejspíš krvácení nedostaneš a pak až dobereš plato a uděláš pauzu tak by si měla zase krvácet cca ve stejnou dobu. Žádný menstruační cyklus nemáš. Vše je řízeno uměle hormony.
Normalne ber dal, nekdo tak dela i schvalne, kdyz si chce posunout krvaceni. Behem brani by ta „ms“ prijit nemela a mela by naskocit obvyklych par dnu po vysazeni.
@cayetana2908 píše:
Pokud jsi neudělala pauzu a začala hned nové plato tak krvácet na 99% nebudeš…
@cayetana2908 píše:
@JancaS84 takze tedy nevadi ze jsem hned vzala HA a zadnou pauzu si nedala?nezmeni to pak i ten cyklus menstruace?
Vzdy bude krvaceni pri pauze
V lete nekdo pauzu preskakuje, aby neresil krvaceni na dovolene.
Mně se třeba stávalo, když jsem HA ještě brala, že když jsem občas vzala dvě platíčka takhle za sebou (třeba kvůli dovolené), tak jsem pak ke konci braní toho druhého stejně už začínala špinit. Po dobrání pak přišlo klasické krvácení. Jen abys nebyla překvapená, že i třeba toto se může stát.
Zdravím ženy, prosím Vás jsem husa hloupá:D a brala jsem HA a dokoncila 2. plato, no jenomze jsem uplne zapomela ze jak se plato dobere tak mam cekat nez prijde menstruace.. ale ja si misto toho abych cekala tak načala další plato.. co mám prosím dělat?