Brzy bude válka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
19.7.14 17:45
Pokud jednou vypukne celosvětová válka, bude to kvůli pitné vodě a potravinám.
@zvědavá borůvka píše:
Jsem přesvědčená, že třetí světová nebude mít nic moc společného se situací Rusko/Ukrajina, ale že započne kvůli muslimům - pomalu ale jistě se snaží rozpínat a rozšiřovat svou víru a jednoho krásného dne si taková Francie, Anglie… řeknou dost!
A copak my si u nich můžeme stavět kostely? :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
19.7.14 18:08

Jednou se něco stane. to je jasný…z historického hlediska je až podezřele dlouho „klid“…ale proč a co, to nikdo neví. každopádně myslet si, že se budeme všichni do skonání světa milovat a ctít je blbost :roll: :D lidi jsou pořád stejný, jenom se vyvyjí technika a je nebezpečnější… @terinka4444 ale celkem souhlasím s tou pitnou vodou a potravinami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
19.7.14 18:12

I kdyby valka byla, Cesi nevalci a tak se zase jenom priklonime k nekomu, kdo nas posleze „za odmenu“ obsadi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
19.7.14 18:46

No já nevím, není lepší nechat tyto starosti kompetentnější a radši si užívat dětství našich dcer a synů… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.7.14 19:08

V devadesátých letech byla taky několik let občanská válka mezi Srbskem, Bosnou a Hercegovinou a zůstalo to tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
19.7.14 19:59
@Adduše píše:
Jednou se něco stane. to je jasný…z historického hlediska je až podezřele dlouho „klid“…ale proč a co, to nikdo neví. každopádně myslet si, že se budeme všichni do skonání světa milovat a ctít je blbost :roll: :D lidi jsou pořád stejný, jenom se vyvyjí technika a je nebezpečnější… @terinka4444 ale celkem souhlasím s tou pitnou vodou a potravinami

Sorry ale argument typu Je dlouho klid, takže bude válka, je směšný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
19.7.14 20:04
@Adduše píše:

já tak přemýšlím, který den byl na světě bez války :think: poraď jediný den, kdy se na světě neválčilo :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esamalova
19.7.14 20:05
@janicka.ocet píše:
Sorry ale argument typu Je dlouho klid, takže bude válka, je směšný.

Nemyslím si, že je směšný. Zmiňuji se o tom v příspěvku na první straně- čteme s manželem odbornou literaturu, měla jsem bezpočet přednášek o historii a je to názor odborníků. Možná zcestný, ale shoduje se na něm převážná většina historiků, opravdu válku míní jako vyústění dlouhodobého příměří. Vycházejí z historických dat, kdy se skutečně pravidelně střídala období nepokojů s obdobími relativního klidu. Jeden profesor pronesl větu: „Zlo tu je a stále číhá. Lidé jsou snadno zmanipulovatelní.“
Tento názor historiků není bernou mincí, to samozřejmě nikoli, ale jeden z názorů na základě dostupných faktů.
Já se nepřikláním k žádnému názoru, na to jsem malý pán, prostě až to bouchne, tak to bouchne…

• Citovat
  • Upravit
570
19.7.14 20:06
@El-Brno píše:
já tak přemýšlím, který den byl na světě bez války :think: poraď jediný den, kdy se na světě neválčilo :think: :think:

Přesně tak. Navíc ty dvě světové války se odehrály dost brzy po sobě, předtím nic takového nebylo. Takže argument, že už dlouho nic nebylo, takže nějaká oooobr válka bude, jsou totálně mimo. Ano, válčí se, neustále, ale válka takových rozměrů, jako byly ty světové? Na to si podle mě spusta národů ani už netroufne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
19.7.14 20:07
@esamalova píše:
Nemyslím si, že je směšný. Zmiňuji se o tom v příspěvku na první straně- čteme s manželem odbornou literaturu, měla jsem bezpočet přednášek o historii a je to názor odborníků. Možná zcestný, ale shoduje se na něm převážná většina historiků, opravdu válku míní jako vyústění dlouhodobého příměří. Vycházejí z historických dat, kdy se skutečně pravidelně střídala období nepokojů s obdobími relativního klidu. Jeden profesor pronesl větu: „Zlo tu je a stále číhá. Lidé jsou snadno zmanipulovatelní.“
Tento názor historiků není bernou mincí, to samozřejmě nikoli, ale jeden z názorů na základě dostupných faktů.
Já se nepřikláním k žádnému názoru, na to jsem malý pán, prostě až to bouchne, tak to bouchne…

Páni historikové jsou stejně omylní jako páni doktoři, páni sociologové atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esamalova
19.7.14 20:08
@janicka.ocet píše:
Páni historikové jsou stejně omylní jako páni doktoři, páni sociologové atd. atd.

A kdo není :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4367
19.7.14 20:28

Musím přiznat, že mě poslední dobou při čtení titulků taky napadají všelijaké myšlenky, ale snažím se je rychle zapudit.
Při válce Bosna-Srbsko mě to tak nenapadalo, spíš vůbec. Možná hraje svou roli fakt, že je v tom Rusko :nevim:
Každopádně nebudu se nechat ovládat zprávami a médii vůbec, protože je fakt, že by taky člověk potom nemusel dělat nic jiného, než se pořád něčeho obávat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
19.7.14 20:37

Holky, jak pisete, ze je klid, to absolutne neni pravda… Porad jsou valky a to osklive, ktere maji tisice obeti.. Viz z poslednich let Kosovo, konflikt Izrael-Palestina, Syrie, Irak, Afganistan, Cecensko apod.. Jen se to nedeje u nas.. Ted do nas media hrnou maximalni mirou Ukrajinu/Rusko.. Take z toho mam strach, ale jako vetsi strach mam z Chalifatu.. To jsou naprosto zfanatizovani, organizovani lidi, pro ktere slovo smrt nic neznamena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
19.7.14 20:49
@huu píše:
Myslíte si že se ta valka dostane i sem že jak sestřelili to letadlo že z toho něco bude?? jak jsou ted pořád ty zprávy :-( hrozně se bojim i když vím že je to zbytečný.. co budeme dělat? je to čím dál tím horší

Lidi, lidi - co pořád blbnete… Žádná válka nebude a hotovo. Protože to řekl jura, ten s tím tankem… :mrgreen:
(Jinak řečeno: zkuste si všichni/všechny vygooglit označení „flight KAL 007“. Tohle se stalo v září 1983. A taky z toho válka nebyla. A to souběžně s tím boeingem letělo americké špionážní letadlo, které se po chvilce odklonilo k přeletu ostrova Sachalin, nad sovětskými vojenskými základnami… A taky nic jiného kromě vzájemného poštěkávání z toho nevzešlo.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
19.7.14 20:52

A ještě si dovolím rádoby historickou vsuvku: druhésvětové válce předcházela občanská válka ve Španělsku, kde si Sovětský svaz, Německo a Itálie zkoušely nejmodernější zbraně. Vidíte dnes něco takového? Kde, prosím vás? Irák? Sýrie? Afghánistán? Vždycky tam chybí nějaká druhá nebo třetí strana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová