Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Válka nebude.
A pokud lidstvo na něco vymře, tak na vlastní blbost (a jak pročítám některé příspěvky nejen v této diskuzi, tak jsem o tom víc a vím přesvědčena)
![]()
@Mína13 píše:
Válka nebude.
A pokud lidstvo na něco vymře, tak na vlastní blbost (a jak pročítám některé příspěvky nejen v této diskuzi, tak jsem o tom víc a vím přesvědčena)![]()
![]()
No urážet druhé je velice inteligentní že?! ![]()
@janicka.ocet není to z mé hlavy. tak praví historikové a odborníci
navíc lidstvo se prostě musí nějak tříbit. ale neříkám přeci, že to bude teď. a neříkám, že to musí být válka. může to být i jiným způsobem. ale nevim, proč si pořád všichni myslí, že válka nebude, protože už jsme vyspělejší nebo už jsme se ponaučili…jsme pořád stejní.
a taky nevím, proč to všichni srovnávají s druhou světovou válkou.
asi protože se jmenuje světová. před touto válkou byli jiné problémy, které dosahovaly celosvětového měřítka a umíralo při tom spousty lidí…
Obdivuji některé za jejich klid a pocit, že se nemůže nic stát, chtěla bych být taky tak nevědomá a v pohodě…
@Katerina38 píše:
Obdivuji některé za jejich klid a pocit, že se nemůže nic stát, chtěla bych být taky tak nevědomá a v pohodě…
@terinka4444 ale zakladatelka psala o tom že se bojí a chtěla vědět co my ostatní? já se teda bojím. Ono před hrozbou zavřít oči a říct, že se nás to netýká, to je fajn, ale uvědomte si co se tam děje, umírájí tam malinké děti
mladí i staří, ale jo zavřeme oči a jděme si užívat života, nevím kde berete ten pocit neohroženosti, nevíte jak daleko je Ukrajina? Koukněte na mapu.
@Katerina38 píše:
@terinka4444 ale zakladatelka psala o tom že se bojí a chtěla vědět co my ostatní? já se teda bojím. Ono před hrozbou zavřít oči a říct, že se nás to netýká, to je fajn, ale uvědomte si co se tam děje, umírájí tam malinké dětimladí i staří, ale jo zavřeme oči a jděme si užívat života, nevím kde berete ten pocit neohroženosti, nevíte jak daleko je Ukrajina? Koukněte na mapu.
A tím svým strachem pomůžeš těm dětem a lidem jak? Můžeš mi to prosím vysvětlit?
@Katerina38 píše:
jestliže se cítíš v nepohodlí proto, jak je Ukrajina blízko a „že už je to tady“, tak si myslím, že je to trošku přehnané. Dnes již není problém, aby zaútočil kdokoliv na kohokoliv. to musí být strašné být v permanentním stresu
války byly, jsou a budou, nebyl den na světě bez válečného konfliktu, čím je ta Ukrajina tak strašně výjimečná, že je třeba začít plašit? Nevidím souvislost, proč by krize na Ukrajině měla přerůst na území ČR, nic tomu nenasvědčuje… ale možná jsem nevědomá a ty už máš info, že nás chce Rusko obsait?
![]()
rozumný člověk naopak vyhodnotí, že se nemá smysl dopředu nervit z něčeho, co není jisté, pravděpodobnost toho je menší než malá a hlavně, to nemůže nijak ovlivnit…
@Katerina38 píše:
@terinka4444 ale zakladatelka psala o tom že se bojí a chtěla vědět co my ostatní? já se teda bojím. Ono před hrozbou zavřít oči a říct, že se nás to netýká, to je fajn, ale uvědomte si co se tam děje, umírájí tam malinké dětimladí i staří, ale jo zavřeme oči a jděme si užívat života, nevím kde berete ten pocit neohroženosti, nevíte jak daleko je Ukrajina? Koukněte na mapu.
@El-Brno nemám žádné informace a jak jsem psala závidím vám všem vaši bezstarostnost ![]()
@Katerina38
já se taky bojím, ale co s tím udělám? ![]()
Jako dnešní generace má takový zbraně, že si nestačíme ani něco uvědomit
@mishka123 píše:
@Katerina38
já se taky bojím, ale co s tím udělám?
Jako dnešní generace má takový zbraně, že si nestačíme ani něco uvědomit
@terinka4444
no právě Putin už si je teď vědom, že to přepískl.. někde byla nějaká zpráva…
A těch lidí je mi tam líto. Ale na hranicích blíž k nám je klid, vím to proto, že od mámy přítel tam má známé.. tam se vůbec nic neděje..
Putin to ví, opravdu to není deb.il. Teď z toho musí nějak se ctí ven, protže hrdosti má na prodej. I mně je líto těch lidí, nemysli si, že ne, e to hrůza a děs. Zrovna tak ale Evropa s Amerikou jsou si vědomi toho, že zasáhnout extra nemohou, dokud se to nedotkne nás, států v NATO. Aby nevyvolali konflikt. Proto se tady jedou sankce a jestli Putin nezmírní, pojedou sankce ve velkém. Což se ovšem dotkne finannčně i nás a to dost, proto všichni velmi dobře zvažují jakýkoliv krok. Ale na nás Putin nezaútočí. On totiž není ten, kdo tomu vládne v pozadí. A ano, i já mám velmi dobré přátele z Ukrajiny, takže mám informace, kusé, ale pravdivé. To letadlo je katastrofa, o tom žádná…ovšem, a teď si jen píšu svou domněnku, za tohle už můžou magoři, to už nemá nic společného s Moskvou a jejím tažením proti Ukrajině.
@Katerina38 píše:
V Březnu 1999, když se to začalo mydlit v Kosovu, byla válka z Brna pouhých šest hodin jízdy autem. Teď je to mnohem dál.