Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Mam na Vas prosbu. 15.4 byl pohlavni styk, nejspis v dobe ovulace (nevim jiste, mam nepravidelnou MS), 30.4 jsem si udelala nekolik testu a byly pozitivni. Vcera 4.5 jsem byla na gynde a doktor na ultrazvuku nic nevidel. Rikal, ze na 90% je jeste brzo, ze deloha je maximalne pripravena, prosakla a vse ale je brzy. V utery jdu znovi na kontrolu. Jen me upozornil, ze kdybych krvacela at okamzite jedu smer nemocnice-mimodelozni. Uplne me to vykolejilo a vystresovalo. No a dotaz zni. Kdy myslite, ze nejpozdeji (datumove) by melo byt na ultrazvuku neco videt? A mel to nekdo z Vas podobne? Dekuji predem😔
Přikláněla bych se k tomu, že je ještě hodně brzy. Já jsem šla na gyndu u prvního těhotenství 10 dní od pozitivního testu a byl vidět jen váček. Mimoděložním bych se asi zbytečně nestresovala.
Ano, byla si tam brzo. Stačilo jít až tři týdny po pozitivním testu.
@RenataS88 v Utery to bude nejak tak-10 den po pozitivni testu, tak snad na tom budu podobne jako ty. Uplne me to vykolejilo no🤦🏽♀️ Rikal, ze na 90% to bude ok, ale ze na pripadni rizika me musi upozornit
@RenataS88 píše:
Přikláněla bych se k tomu, že je ještě hodně brzy. Já jsem šla na gyndu u prvního těhotenství 10 dní od pozitivního testu a byl vidět jen váček. Mimoděložním bych se asi zbytečně nestresovala.
To myslis dutinku? Blbne mi jiz v 50l. menses, vynechava ale byva mi blbe jako kdyz ma prijit. A picha me pak tu vyvolavacku Ms.. Gyndar pry.. dutinka, kdyz jsem tam zezelenala a malem sebou sekla..to proboha nechci. Tak mi rekl, te se to stava casto, ale ze pry vevnitr nebyva uz jadro, takze nastesti o nicem..udelali tehu testy a samozrejme negativni..takze dutinka neni zaruka prosprujiciho tehotenstvi.
@andulka1234 píše:
@RenataS88 v Utery to bude nejak tak-10 den po pozitivni testu, tak snad na tom budu podobne jako ty. Uplne me to vykolejilo no🤦🏽♀️ Rikal, ze na 90% to bude ok, ale ze na pripadni rizika me musi upozornit
Kdyby jsi tam šla později tak si tohle ušetříš, nechápu proč tam běháš tak brzo.Ani mimoděložní se tak brzy nepozná.
@mamule42 Protoze jsem brala hormony a potrebovala jsem vedet jak je mam brat dal po tom pozitivnim testu, abych nejak neublizila sobe nebo pripadnemu embriu a navic me takhle objednala sestra. Volala jsem ji, ze byl pozitivni test, zeptala se kdy a podle toho me objednala🤷🏼♀️ 🤷🏼♀️
@Anonymní píše:
To myslis dutinku? Blbne mi jiz v 50l. menses, vynechava ale byva mi blbe jako kdyz ma prijit. A picha me pak tu vyvolavacku Ms.. Gyndar pry.. dutinka, kdyz jsem tam zezelenala a malem sebou sekla..to proboha nechci. Tak mi rekl, te se to stava casto, ale ze pry vevnitr nebyva uz jadro, takze nastesti o nicem..udelali tehu testy a samozrejme negativni..takze dutinka neni zaruka prosprujiciho tehotenstvi.
Já ale netvrdím, že váček je záruka prosperujícího těhotenství. Alespoň se ale dalo vyloučit mimoděložní.
Opravdu může být ještě brzy…ale na začátku je to opravdu hop nebo trop, ale věřím že to dopadne dobře ![]()
@Perníček22 Dekuju za podporu:smiling_face_with3_hearts: S prvnim jsem prisla a uz byl videt gestacni vacek, tak je tohle pro me zase poprve😄
Já měla to samé ![]()
Pozitivní test jsem měla až 36 DC (34 ještě negat), na kontrolu jsem sla v 6 týdnu ale měla jsem jen zvětšenou sliznici. Doktorka mě taky upozornila na možné mimodelozni (dala mi pro jistotu zadanku), vzala HCG a za týden kontrola. HCG 690 (takže začátek těhotenství) a další týden už byla vidět dutinka
mám jen o 2 týdny mladší těhotenství protože mám delší cyklus
Určitě to bude v pořádku ![]()