Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lekmisa píše: Škoda, že jsem si tady nečetla diskuze před rokem, to jsem byla hotová z příbuzných a okolí, protože syn v roce chodil s oporou kromě mé ruky a chodítka, ale půl roku mu trvalo než se pustil. Začal chodit v 18měsících na Silvestra, ne pár krůčků, prostě od té doby chodí a běhá:)Teď je mu 27měsíců a pořád ho neberou odrážedla, on snad bude hned jezdit na kole:)Jak to máte vy s odrážedly?
Jako chodítko? Já nejsme fanda těchto věcí ![]()
@Janichka píše:
@Lo ten trakar bych moc nedelala, u nas to delala babicka s nasi malou a podlomili se ji rucicky a skarede si o zem rozrazila ret.
Musí mít na to už pevný ruce, což náš měl a dělali jsme to na puzzlíkách, kdyby byl držkopád ![]()
Náš malej péroval od 9ti měsíců a rozlezl se týden po prvních narozeninách:-)jo a pak nezapoměň dát krytky do zásuvek
![]()
Někde jsem četla, že dítěti nejvíc pomůžeme tím, že mu nebudeme pomáhat vůbec. Náš malej si teď stoupá, měla jsem tendence ho chytat nebo ho přidržovat, když chtěl dolů, ale překonala jsem se a nechala ho, párkrát si pěkně kecnul, chudák, ale teď si pěkně pomlaloučku a opatrně dá dolů jednu ručičku, klekne si na jedno kolínko, druhou ručičku, hezky opatrně
Takže bych ho nechala, on na to přijde co má dělat ![]()
@Lo píše:
Ahoj holky, mám kluka, bude mít za 9 dní 8 měsíců. Už měsíc a půl se dostane na 4 a péruje, ale žádný posun dopředu. Maximálně se odplazí dozaduPřikládám foto, jak je na čtyřech. Myslím, že on snad lozit nebude :/ Sám ještě nestojí, nesedí. Pomáhat mu nechci. Jen se chci zeptat, měl to z vás někdo taky takto a dítě začalo lozit třeba až za 2 měsíce a víc, co se dostalo na čtyři? Jinak za hračkama se vždy nějak dostane, bud sudama, ale ty neválí moc rád, nebo otáčením kolem své osy. Ale to lezení, nevím, nevím. Já se už na lezení moc těším a napadlo mě, jestli ho úplně nepřeskočí a nebude hned stát..
Protože už dlouho neví, co dál.
moje dcera ma 9 mesicu a tyden a plazit se zacala pred 14 dny, na 4 se jeste nedostane, nesedi, na nohy se taky nestavi… ale od 4 mesicu valela sudy ![]()
a jak dlouho to bude jeste trvat, netusim…
![]()
je mozny, ze lezt proste nebude, zrovna vstane a utece. a nebo proste z minuty na minutu se rozleze a bude to, neboj. ![]()
Měli jsme půjčené chodítko, co se ho dítě drží a tlačí ho před sebou.To,co bylo za nás jsem zavrhla hned:)
@lekmisa píše:
Měli jsme půjčené chodítko, co se ho dítě drží a tlačí ho před sebou.To,co bylo za nás jsem zavrhla hned:)
tak náš ani tohle aktivní chodítko nechce, zkusila jsem ho mít doma cca 14 dní a nic..občas si pohrál s doplňky na něm, ale radši bude sám obcházet, na aktivní chodítko prdí..