Budí se kvůli dudlíku?

417
24.6.14 00:08

Budí se kvůli dudlíku?

Ahoj, mam 5ti mesicni dceru a ma hodne prerusovany spanek. Mezi 20 a 21h ji dam spinkat a do hodiny zacne brecet, jdu dat jen dudlik a hned je ticho. Odejdu a treba za pul hodiny znovu. Pak treba 3× behem 10 minut. Jrnomze jakmile ji ten dudlik dam, do 5ti minut ji vypadne. A s vypadlym dudlikem spi zas treba tu hodku, nez se zase ozve. Pak si jdu treba mezi 23-24h lehnout, dudlik uz v pusince nema a takhle bez nej spi treba do 6ti do rana, kdy se o nej zase prihlasi a spi dal. V noci uz neji. Tak proc, kdyz spi tolik hodin bez nej, tak nez si jdu lehnout, k ni litam kazdou chvilku. A takhle to je i pri spanku ve dne. Spi pul hodky, pak breci, dam dudak, ktery stejnak hned vypadne a spi dal. To same v kocarku. Clovek se ani v klidu vecer nevykoupe, protoze vybiham z vany podavat dudlik. Muze to byt opravdu jen kvuli tomu kdyz jinak spi pak bez nej? Uz si nevim rady co sni, nechapu proc nespi v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
303
24.6.14 00:15

Také to může být čůráním. Večer se napije. Do půlnoci čůrá. Pak už není co - v noci nejí. A proto vydrží až do rána. Když se začne budit, sáhni na plenu. Jestli bude teplá, tak čůrala.

Nebo zkus jiný dudlík. Některé jsou hodně těžké a vypadávají. Nejlehčí jsou latexové kytičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
24.6.14 00:16

U nás se noční probouzení upravilo až odebráním dudlíku. Ale dětem bylo rok a půl. Budili se třeba i 7× za noc. Vždy stačilo dát dudlík a spali dál. Pak jsme ho sebrali a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
24.6.14 00:28

A bez dudliku neusne vubec. Vecer jsem ji dala spinkat a chtela jsem to zkusit bez nej. No, bylo to jak kdyz ji vrazdim, nez ze ji nechce dal jen dudak. Unavena na total, ale po pul hodinovym breku jsem to vzdala, dostala ho a hned klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1510
24.6.14 05:49

Je to sice uz dlouho, ale v dobe kdy muj syn dudlal dudlik, byl vypadek vyroby…dosly normalni i na lahve a tak sme v roce prestali davat a byl klid..dva dny plakal, pak si zvykl a spal mnohem lepe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
24.6.14 06:04

@Laetitia me se malej taky jeden cas budil, kdyz mu vypadl dudlik..pak to nejak samo prestalo, kdyz se naucil, davat si dudlik do pusinky sam.. dala jsem mu jich do postylky vic a on si pak po hmatu vzdycky nejakej nasel a strcil do pusinky a od te doby je klid..ted ma dva na usnuti a v noci uz je vetsinou ani v pusine nema..jen na to usnuti no..obcas kdyz je protivnej ale to ho ma vetsinou v puse tak 5 vterin a dudlik leti nekam pryc, takze snad brzy nebude potřeba vubec :-D a je nam rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
24.6.14 07:40

Holka se budí kvůli dudlu přes den, musí spát na zádech aby jí nevypadával, to potom spí v pohodě.. v noci jí ale nevadí že vypadne a spí i bez něho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
24.6.14 08:35

@Laetitia Nevím. Moje první se budila ve 4 měsících kvůli dudlíku, ale to bylo 8 - 10× za noc, po celou noc. Pokud spí od 24 do 6 v kuse, tak se mi to nezdá.
Pokud je to fakt dudlík, máš dle mě dvě možnosti. Buď počkat, až si dokáže dát sama, což je několik měsíců. Nebo sebrat a to není bez pláče.
A ještě mě napadá, nechodí spát moc pozdě? Nebudí se třeba večer proto, že je přetažená? Nebo bolení bříška? Třeba po kaši?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
24.6.14 12:33

Vypadá to na špatný spánkový návyk. Dcera se asi naučila usínat jen s dudlíkem a proto když se večer snaží usnout, tak to bez něj neumí a asi neusne tak hned tak tvrdě, takže jí v nějaké spánkové mezifázi ten dudlík chybí, a proto nejspíš začne křičet, neboť bez něj nedokáže usnout. V noci už se nejspíš v těch mezifázích neprobere natolik, aby zjistila, že jej vlastně nemá.

Nevím pořádně, jak se to řeší. Ale myslím, že by bylo dobré ji zkoušet naučit usínat bez dudlíku přes den (to je snazší, než na noc) - vyhlédnout si okamžik, kdy je „dobře naladěná“, ale už trochu „unavená“ a zkusit ji nechat usnout bez dudlíku. Když jí to nepůjde, tak ji vzít, uklidnit a třeba si s ní hrát a zkusit to zase jindy. Takhle by to mohlo snad jít pomalu a citlivě. Jinak jsou samozřejmě ty vyřvávací způsoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
25.6.14 11:08

@Pipi 00 zkoušela jsem ji dát spát dřív a je to to samé. Pak je taky jedno jestli před koupáním si zdřímne nebo ne. A dřív kaši neměla a dělala to taky :nevim:

Potom dcera spí ještě svázaná v zavinovačce, tak jsem si říkala jestli to taky není tím, tak jsem jí večer položila a jen přikryla a ona si tam skoro hodinu jen hrála a unavená byla, pořád si mnula očička a těma neohrabanýma ručičkama si vytahovala dudlík. Tak jsem ji zavinula a do minuty byla tuhá. Když se jí v noci podaří ruku vyndat, hned se probudí a jakmile ji zase zavážu, tak pokračuje ve spánku. Není to ale divné, přijde mi už dost velká na zavinovačku a spaní s ručičkama stáhnutýma při těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
25.6.14 11:14

@Laetitia Mojí je skoro pět měsíců a zavinutá spí taky. Jak vyleze, budí se. Taky mi na to přijde stará a zatím to nechávám. Když ji nezavinu, tak se místo jednou až dvakrát budí (a tudíž kojí, usíná u kojení) čtyřikrát a víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
25.6.14 11:44

Maminky, s tím zavinováním to opět vypadá na spánkový návyk. Nejde o to, že by na něco bylo nebo nebylo dítě staré. Prostě se naučilo, že spát jde jen když jsou ruce pevně u těla (potom sedí to, že do minuty po zavinutí je „tuhá“). Nemůžete čekat, že se brzy naučí to dělat jinak, pokud mu v tom nějak jemně a postupně nepomůžete. Sedí i to, že se dítě v noci budí, když není zavinuté - vzbudí se totiž mezi těmi spánkovými fázemi a snaží se samo usnout. Ale uvědomí si, že není zavinuté a tak mu to nejde, protože usínat umí jen, když je zavinuté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí