Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, moje malá, je jí 8 měsíců, se vždy po spinkání a že ho je sakra málo, přes den tři půlhodinky a v noci tak 8h ještě trhaných tak na 4krát, pokaždé se vzbudí a strašně pláče.Je to takový vyděšený pláč, úplně jiný než ostatní plakání. Myslíte, že mají opravdu prckové už takhle malí nějaké ošklivé sny nebo můry? Jinak jsem už zkusila všemožné, suchý vzduch to není, tma nejspíš také ne, protože se tak budí i ve dne třeba v autosedačce nebo kočárku, hlad nebo žízeň asi taky ne, tak mě už nic nenapadá. Každopádně mě pokaždé úplně ten její pláč bolí, když ji slyším. Jinak nejsem nijak ustrašená máma a nepitvám každou slzu, jen tohle mě udivuje.
Díky moc za každou odpověď!!! Eva
Možná to je jen její povahou. Ada občas vstává s brekem ještě dneska… Pepi se už jako miminko budila s udiveným vypísknutím a já se na něj pokaždé těšila, pro Adině řevu to bylo tak příjemné…
L.
PS: Přesunu diskusi do když děti nespí ju?
Ach jo, my teď zrovna řešíme to samé… Ještě nedávno jsem tady vítězoslavně psala, jak nám pomohlo, když jsme se odstěhovali od malé z pokojíku a už tam spím zas
Právě z toho důvodu, který popisuješ ty. Anežka se budí každou chviličku s šíleným zoufalým vyděšeným pláčem, přesně jak říkáš, je to úplně jiný pláč než normálně. A taky jsem vyzkoušela dle mého názoru všechno, světlo, tmu, otevřené dveře, zavřené, zimu, teplo… kromě vyřvání, jednak nechci budit stejně starého klučinu přes zeď, protože vím, jak to budí nás, když pláče, druhak na to nějak nemám nervy…
Takže kdyby někoho něco napadlo, i já přivítám radu…
Díky Iva
mile holky ![]()
jmenuje se to nocni des ( aspon ja si to tak diagnostikovala ). Gratuluji, ze jste se k nam pripojili, je to „prima zabava
“
kouknete sem
http://www.detskestranky.cz/…_spankem.htm
pry to samo odezni, ovsem zajimalo by mne kdy.:(
Nat
Nat, díky za odkaz, proštudovala jsem to. Jen je teda zajímavé, že prý se to vyskytuje u dětí 4 roky a víc a v noci.Naší Any je 8 měs a takhle vyvádí i ve dne.Takže pokud je to nějaká noční můra, netuším z čeho nebo co jí děsí.Takže mi nezbývá než čekat, než to ODEZNÍ. Kdyby to bylo občas tak to neva,ale každičkou noc a víckrát za noc i den, je mí jí líto,že se chudinka ani nevyspí.Snažim se dodržet všechno, co píšou v odborných článcích jako nerozrušovat před spaním atd a nic.Tak uvidíme,třeba to bude časem lepší…nebo horší??? ![]()
Rio to mel taky tak od tech 8 mesicu a trva to to dodnes s mensima prestavkama. Spi se zatemnenymi okny, nesnese jakekoliv svetlo co haze stin na stenu a vzdy mu poustim pohadku na usnuti.
Kdyz to je hodne drsne tak ho odnesu do kuchyne ,totalne ho probudim,oplachnu vodou a pak uz usne dobre. Ono se zda kolikrat ze je vzhuru, i mluvi a dojde k nam sam…ale neni vzhuru ![]()
N.
To není moc potěšující
Tak snad to u nás nebude tak horký.Přeju pevné nervy, Nat
Kéž by se tu objevil nějaký zázračný nápad..........
Taky známe. Starší se takto budil od narození několikrát za noc (asi tak 8×), přes den to bylo lepší, to nespal skoro vůbec… Teď, ve 3 letech, je to lepší, ale má období, kdy se nebudí vůbec a pak zase, kdy se budí třeba 2× za noc. V pokojíčku s ním teď spává manžel a když se to stane, tak na něj jen zasyčí důrazně ať spí a on spí. Když jsme se ho snažili utěšovat a chovat, jen přidal na řevu a byl úplně bez sebe…
Ahoj holky,
mam dvouletou holcicku a v obdobi, o kterem pisete, jsme meli to same. A nebojte, opravdu to samo prejde. Nam to trvalo tak mesic, mozna dva. Prevence byla jedina - vecer klidovy rezim (zadny dovadeni) a pokud mozno vecer nic, co by ji rozrusilo a rozplakalo. Ne vzdy to ale fungovalo.
Ovsem kdyz uz k tomu doslo, tak pomohlo jedine (nekdo to tady uz psal): kompletne ji vzbudit - odnes do obyvaku, rozsvitit, prebalit, mluvit na ni, nekdy ji nechat par minut koukat na telku a znova uspat. Usnula hned a zbytek noci uz bylo dobry.
Holky vydrzte, opravdu to prejde !
A.
Pry to ma souvislost s porodem..kdyz miminka prozili trauma…zalezi na zpusobu porodu a narocnosti pro dite..cim horsi porod, vice zasahu, ohrozeni atd., tim horsi dopady na dite…Pri tech nocnich vydesenych stavech a panickem placi zrejme znovuprozivaji des prozity u porodu…
Jenze co s tim? Jde porodni trauma v diteti zahojit? Jak? Pokud se to nekomu podarilo, vi jak dite z traumatu porodu uzdravit, prosim, povezte jak..Myslim, ze na to mysli a trapi se hodne maminek..
Jenze co s tim? Jde porodni trauma v diteti zahojit? Jak? Pokud se to nekomu podarilo, vi jak dite z traumatu porodu uzdravit, prosim, povezte jak..Myslim, ze na to mysli a trapi se hodne maminek..
@jednaholka no nevím
U kluka jsem měla těžký a komplikovaný porod a spal vždycky krásně a u dcery byl porod super a taky se občas budí s řevem ![]()
Tak to by bylo jen dobre.. Mozna je to horsi u klesti, vakuove b o extraktoru, cisare a tak..nebo kdyz bojuji o zivot, duseni atd.. Kdyz nad tim premyslim, tak mi to dava smysl…musi to pro ne byt desive..cira hruza..strach, bolest, sok, blizkost smrti… Kdyz se lekaji ze spani a zdesene placou od narozeni, kdy nemaji zadnou dalsi zkusenost, tak o cem by se jim zdalo nez o tom prozitem? Z ceho by byli tak vydesene…??? Kez by to bylo jinak…
Příspěvek upraven 21.10.15 v 23:28
No nevim. Ja tezky porod, zakonceny akutnim CS mala mela ke vsemu ke konci hooodne spatne ozvy, snura kolem krku a od narozeni spi hezky. Budila se dlouho na mliko, ale vypila a spala dal.
Znama porod v pohode, bez komplikaci v celku rychle hotovo a spis nespi nez spi ![]()