Budit nebo nebudit - 4,5letý syn se v noci počůrává

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
565
17.2.14 13:17

A nepije hodně na noc? Tak 3 hodiny před spaním už nedávat moc pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
17.2.14 13:17
@rozmary píše:
Já bych nebudila, ale skusila mu tu plínku sebrat, pokud jí má, tak proč se nevyčůrat :nevim: Máme na posteli pod prostěradlem igelit a když se zadaří, tak se to vypere.

o vyprání nejde, ale když je počůranej každý den? Kdyby se počůral třeba jen jednou do týdne, tak to neřeším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
17.2.14 13:18
@adusinka píše:
A nepije hodně na noc? Tak 3 hodiny před spaním už nedávat moc pít.

zkusila jsem mu už nedát někdy kolem 18 hodiny a stejně byl počůranej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
17.2.14 13:19

@Martule79 Mě se takhle počůravala malá pár měsíců, denně jsem prala, po pár týdnech už to nebylo vyloženě počůrání, ale jen přicvknuté pyžamnko. Motivovat, dávat odměny za suchej pelíšek ;) rozhodně netrestat, když se počůrá.

• Citovat
  • Upravit
4132
17.2.14 13:33

@Martule79 měli jsme to samé, počuraná denně, vyzkoušeli jsme snad všechno od úpravy pitného režimu, buzení (stejně se stihla do rána počurat i dvakrát), savé podložky, nakonec jsme se střídavě vraceli k plenám protože se to nedalo, ne kvůli praní, ale kvůli dceři, být noc co noc mokrý je nepříjemné. Takže univerzální radu nemám :|, střídavě jsme to zkoušeli/nechávali být a přestala nakonec chvíli před pátými narozeninami s tím, že se ze dne na den přestala počurávat úplně, nehoda od té doby žádná, podle mě dozrál organismus. Měla jsem strach jak to bude probíhat u druhého dítěte, ale tam je od tří let samo od sebe sucho bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
17.2.14 13:51

Té mojí neteři se to lepšilo za prvé když se to doma uklidnilo a za druhé když se jí máma večer plně věnovala, šla si s ní lehnout, číst, nebo jen tak mazlit a trochu blbnout, dívat se na pohádku atd. Jenže ona je jedináček, s malým miminem to asi nepůjde. Prostě mi přišlo, že to dělá ze strachu a osamění, ale to je zas jen moje domněnka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
17.2.14 14:16

Ahoj, my mame presne to same. 4,5 roku a pocurava se temer kazdou noc. Jinak je bez plen taky od 2let. Cetla jsem, ze musi dozrat nervova soustava. Neresime to. Proste ma holt plenu a kdyz se povede sucha noc, tak hodne chvalime. Nejsem ho schopna dostat v noci na zachod, zkusila jsem to parkrat, ale on se vubec nevzbudi, malem mi spadnul z misy. Proste cekame…
Je lepsi pohoda s plenou nez kazdodenni stes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
17.2.14 14:25

U nás to stejné do 4 let. Pak se mu zalíbilo lego k narozeninám, tak jsme mu slíbili další za to, že se nebude v noci počůrávat a trochu to zabralo. Dalšího půl roku se počůrával tak jednou týdně, pak už ne. Teď bude mít 5 let a občas nehoda většinou při nachlazení.
Já jsem pro to, v noci děti nebudit, nemá to smysl, prostě k tomu dospějí samy, ikdyž je to o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.2.14 20:17

Máme to samé. Ted měl 4 a pořád na noc plínu. Přitom přes den byl bez plenky taky brzo. Už jsem to asi 14 dní zkusila bez plínky, že jsem ho v noci dávala vyčurat. Ale stejně u toho spal a ve finále se stejně počural. Tak na to kašlu a má plínku no aco. Já se za to nestydím a on to neřeší. Prej do těch 5 až 6 let se to nemá řešit, že je to normální. Tak budem čekat ;) Spíš by mě teda holky zajímalo, ajké dáváte plínky? Dávám 6 různé značky, ale v pase mu je teda tak tak zapnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
23.2.14 08:19

Ad pleny: no to by me taky zajimalo. nejlepsi budou asi takove ty snimatelne slipkove pleny, nejlevnejsi jsou, myslim, z DMka. Ale i tak jsou dost drahe. Ja kupuju relativne nejlevnejsi v Kauflandu, Maxi velikost. Je pravda, ze obcas protecou, ale da se s tim zit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
26.2.14 21:35

Náš 4 letý je také 1× za 3 dny v noci počůraný. Budit ho nechci, má problémy se spaním. Ale plínu bych nedala. Ať cítí, že je v mokrém. Máme igelitové prostěradlo a holt peru. Naštěstí máme sušičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
26.2.14 21:40
@Martule79 píše:
Budit nebo nebudit?Ahoj, můj 4,5 letý syn se stále v noci počůrává :( přes den bez plínek se naučil docela rychle tak kolem 2 let, ale v noci zkrátka musí mít stále plínku. Paní doktorka nás poslala na sono ledvin zda je vše v pořádku a tam má vše v naprostém pořádku a říkala, že je zbytečné ho v noci budit, že až to dozraje tak vydrží až do rána. Když jsem ho v noci zkusila vzbudit, tak spí tak tvrdě, že to bylo nemožné, tak jsem ho dala vyčůrat i v tom polospánku a nic. Někdo říká budit a někdo zase, že to nemá smysl…

My jsme budili donedávna. Vždycky než jsme šli spát kolem 22-22:30.A pak většinou vstával nad ránem sám ještě jednou, ale teď ho už necháváme, budí se sám, ale čurat chodí, aspoň jednou za noc.4 roky bude mít v červenci. Plénku na noc nemá asi tak od 2 let a 3 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
14.3.14 18:37
@Bebinka29 píše:
Máme to samé. Ted měl 4 a pořád na noc plínu. Přitom přes den byl bez plenky taky brzo. Už jsem to asi 14 dní zkusila bez plínky, že jsem ho v noci dávala vyčurat. Ale stejně u toho spal a ve finále se stejně počural. Tak na to kašlu a má plínku no aco. Já se za to nestydím a on to neřeší. Prej do těch 5 až 6 let se to nemá řešit, že je to normální. Tak budem čekat ;) Spíš by mě teda holky zajímalo, ajké dáváte plínky? Dávám 6 různé značky, ale v pase mu je teda tak tak zapnu.

já kupuji plenkové kalhotky od Pampers, vyzkoušeli jsme z dmka i z Alberta, ale ty pampersky byly nejlepší, sice jsou drahý, ale dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
14.3.14 19:50

Tak čoveče asi se blýská na lepší časy :-) Ted dva dny se probudil s úplně suchou plínkou :-) Tak snad… at to nezakřiknu ;) Měl z toho sám velkou radost ;) A to jsem zrovna koupila novej balík plínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
14.3.14 20:20

Tak to blahopřeji :kytka: u nás se nepočůral asi jen jednou zatím.. tak snad se to už taky brzy zlepší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze