Budit nebo nebudit - 4,5letý syn se v noci počůrává
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
budit nebo nebudit?
Budit nebo nebudit?
Ahoj, můj 4,5 letý syn se stále v noci počůrává
přes den bez plínek se naučil docela rychle tak kolem 2 let, ale v noci zkrátka musí mít stále plínku. Paní doktorka nás poslala na sono ledvin zda je vše v pořádku a tam má vše v naprostém pořádku a říkala, že je zbytečné ho v noci budit, že až to dozraje tak vydrží až do rána. Když jsem ho v noci zkusila vzbudit, tak spí tak tvrdě, že to bylo nemožné, tak jsem ho dala vyčůrat i v tom polospánku a nic. Někdo říká budit a někdo zase, že to nemá smysl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Martule79 nebudit - dát prostě plínu. Pokud je po všech stránkách v pořádku, ještě k tomu nedozrál
a buzením mu nepomůžeš, protože jak sama píšeš, nevnímá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule79 syn měl ty samé potíže také, byl tedy mladší, ale jeden čas jsme ho budili, než jsme šli sami spát, tzn. nějak kolem té 11h. On se teda dal vzbudil, sice vrčel, ale vyčůral se a pak vydržel až do rána. Jestli je těžký ho vzbudit, tak bych se na to vykašlala a dala plenu
- Citovat
- Upravit
Nebudila bych, musí k tomu dozrát, aby se vzbudil sám. Někde jsem četla, že do 6 let je noční počůrávání ještě v normě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych ho taky nechala. Je to v noci a to se ma spát a ne budit a chodit curat. Naše mala si tak 3 měsíce před 3 narozkami sama řekla ze uz je nechce nosit a tak je i v noci bez nich. Musí k tomu rozumově dojit sam. Za me nebudit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Švagrová tohle řešila u mladšího syna, v 5 letech se jí v noci taky počůrávál. Teda né každý den, ale třeba obden. Dávali ho v noci vyčůrat a stejně to na to němělo vliv, stejně byla ráno postel totál durch. Všechna vyšetření ok. Jinak jedna známá řeší počůrávání u dcery, která chodí do druhé třídy, ale tam je to psychické, holka to dělá i dost schválně.
Sice neporadím, ale neboj nejsi v tom sama.
Jinak asi bych dávala plenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc vám děkuji za radu a podporu už fakt nevím co s tím. Nejhorší je když se tě někdo nebo spíš jeho zeptá a máš ještě na noc plínku? A to se pak akorád divěj a koukaj, že v takovým věku má ještě plínu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych nebudila, leda pokud bys vypozorovala, že se třeba začíná vrtět, tak zkusit posadit na nočník. U mé tříleté dcery to tak v noci funguje - sama se ještě nevzbudí, ale vyčůrá se i ve spaní, když ji posadím na nočník. Dávám ji celkem pravidelně - po usnutí asi za hodinu a pak ještě 2-3 za noc cca po 3 hodinách. Zatím se vyčůrala vždy, k ránu se už i někdy sama probudí a řekne si.
Někde jsem slyšela, že dítě musí dozrát k tomu, aby ho probudil pocit na malou. Tak mu dej čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule79 píše:
Holky moc vám děkuji za radu a podporu už fakt nevím co s tím. Nejhorší je když se tě někdo nebo spíš jeho zeptá a máš ještě na noc plínku? A to se pak akorád divěj a koukaj, že v takovým věku má ještě plínu…
tak jim řekni, že ji nemá, však oni ho nebudou v noci kontrolovat ![]()
- Citovat
- Upravit
@Martule79 Na to kašli, řekni, že nemá a hotovo. Co je komu do toho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule79 Na ty jejich řeči se vyprdni.
Je to tvoje věc a jim do toho nic není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje pětiletá příbuzná má pod sebou na noc pro sichr tu nepropustnou podložku. Začalo se jí to stávat, když měli její rodiče krizi v manželsví (táta odešel kvůli nevěře mámy) a doma bylo smutno. Teď je zpátky a zase se to lepší. Nemá malej nějaký šoky? Třeba ze školky nebo tak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anjes píše:
Moje pětiletá příbuzná má pod sebou na noc pro sichr tu nepropustnou podložku. Začalo se jí to stávat, když měli její rodiče krizi v manželsví (táta odešel kvůli nevěře mámy) a doma bylo smutno. Teď je zpátky a zase se to lepší. Nemá malej nějaký šoky? Třeba ze školky nebo tak?
je pravda, že dřív se nepočůral třeba 14 dní a pak se narodila sestřička a přijde mi, že od té doby se počůrává každou noc, ale je to jen moje domněnka. Malé už budou dva roky… a tak dlouho by to asi netrvalo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych nebudila, ale skusila mu tu plínku sebrat, pokud jí má, tak proč se nevyčůrat
Máme na posteli pod prostěradlem igelit a když se zadaří, tak se to vypere.
- Citovat
- Upravit