Budit nebo nebudit - 4,5letý syn se v noci počůrává

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.12.14 20:25

@pvmr
tak přesně takhe jsem to měla s tou starší. :hug:
 B.

• Citovat
  • Upravit
7725
16.12.14 20:33

Nebudím, nemá to smysl. Mám stejně starou dceru, měsíc jsme zpět na plenkách (od dubna byla bez plen), od 20.11. je zpět na plenkách, denní počůrávání. Teď se dokonce počůrává už týden i ve školce ve spaní.

Budit znamená akorát tak řešit to že dítě řve jak tur a vůbec ale vůbec se nevyčůrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.14 21:46
@danali píše:
Nebudím, nemá to smysl. Mám stejně starou dceru, měsíc jsme zpět na plenkách (od dubna byla bez plen), od 20.11. je zpět na plenkách, denní počůrávání. Teď se dokonce počůrává už týden i ve školce ve spaní.Budit znamená akorát tak řešit to že dítě řve jak tur a vůbec ale vůbec se nevyčůrá.

Hele a není nějak nemocná?
Nepřijde mi to normální, že byla půl roku ok a teď to nevydrží ani přes den.
Možná bych se domluvila s dr. a nechala zkouknout moč. :think:

Jinak co se týče buzení u nás, nikdy na nás naštvaná nebyla a vždycky se vyčůrala. :nevim:

B.

• Citovat
  • Upravit
7725
16.12.14 22:41
@Anonymní píše:
Hele a není nějak nemocná?
Nepřijde mi to normální, že byla půl roku ok a teď to nevydrží ani přes den.
Možná bych se domluvila s dr. a nechala zkouknout moč. :think:

Jinak co se týče buzení u nás, nikdy na nás naštvaná nebyla a vždycky se vyčůrala. :nevim:

B.

Není, moč už jsme zkontrolovali minulý týden. Jako určitě je od září více nachlazená než byla v období duben-září. Počůrávat se začala koncem listopadu, po 14 dnech jsem nasadila plíny (nemám sílu prát peřiny pořád dokola). A teď od 5.12. (od mikuláše ve školce) se počůrává i denně ve školce.

Vracíme se o rok zpět, loňská školka v tomto byla utrpení - od září do dubna se počurávala denně ve školce, a v noci byla na plínách do toho dubna (to měla 3 a třičtvrtě). Pak to najednou přešlo (a to už jsme předtím absolvovali UTZ ledvin, rozbor moči, psychologa atd), nic jí není, je zdravotní na tom v pořádku.

Teď si to dávám do souvislosti s tím mikulášem :nevim: - ve školce ale říkali že je nijak nestrašili, že po nich nic nechtěli atd (kamarádčina dcera dělala čerta - 10 let a říkala mi že dcera dost plakala), cože dcera nepotvrdila a učitelka vyvrátila :nevim:, je to tvrzení proti tvrzení a co já s tím zmůžu, nic. Dcera z něj jinak byla unešená, mluvila o tom hezky, líbilo se jí to a měla radost za balíček.

Já to prostě neřeším, ráno zabalím plínu, ve školce vezmu balíček. Nebavíme se o tom, jen když ona chce. Je na ní vidět že je z toho špatná, říká mi že tvrdě spí a potom že to nestihne, nikdo jí netrestá, ani paní učitelky ne. ani já ne.

Buzení v noci je u nás nesmysl - prostě se nikdy na sílu nevyčůrala, jen řvala a brečela, to musí slyšet celé sídliště jak to naříká, takže to jsem vzdala.

A nic s tím nenadělám, budu věřit že se to srovná zpátky.

A taky je problém trošku i to, že mladší dcera (2,5 let) už se budívá na čůrání v noci sama, a ráno se suchou plínou a je hodně chlubivá a hned to hlásí a já jí pochválit musím… ale to je teď posledních 14 dní, začalo to později než počůrávání starší holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.14 00:11

No, já mám pocit, že u nás právě to, že se mladší přestala počůrávat, motivovalo tu starší, aby se taky snažila a měla zájem se tý pleny zbavit. (+ to, že bude moci jet na školku v přírodě). Do tý doby jí to bylo podle mne ukradené… :nevim:

Radu bohužel nemám, asi to chce opravdu vytrvat.
Mimochodem, ad školka. Já se nedávno dozvěděla takové věci o naší školce, až mi rozum přecházel. Ale od učitelek to nebylo… Když jsem se snažila informaci ověřit od dcery bývalého spolužka, tak to potvrdil. Z dcery (v tu dobu jí bylo 3- necelých 5 let) jsem nedostala ani slovo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.14 09:32

@danali já fakt Mikuláše nenávidím. Nikdy bych to svému dítěti neudělala. :nevim: klidně se mohla znovu začít pokuřoval z toho stresu. Jinak řešíme se synem v noci to samé. Jsou mu čerstvé 4 a podle me je líný a když mu nedám plinu tak v klidu spí v modrém až do rána. Ty chlapi jsou fakt cunata :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.14 09:33

Tedy omyl pocuravat

• Citovat
  • Upravit
1289
9.8.17 21:12

NEVZBUDI SE UPLNE

Ahoj, syn 4,5 se taky většinou v noci pocura, většinou kolem pul jedenacte. Nevzbudi ho to ani před ani po. Takze by lezel v mokrym klidne do rana. Otazka je, když ho davam v noci curat, když se nevzbudi do bdělého stavu, nemuzem ho tim spis naucit, ze ve spanku se proste cura? Nebo vam to prijde stejne jak by mel plenu?? My ho davame vždy před tou pul jedenáctou, a do rana uz vydrzi v suchu, ale skoro nikdy se nevzbudi uplne, spis tak vravora a potaci se :D Diky :) PS k plenam uz se rozhodne vracet nebudem, uz je nemá dooost dlouho, a jelikož chodim spat az po dvanacte tak mi nedela problém vzit malého na wc nebo vyprat, když to nestihnu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
9.8.17 21:18

Dělala bych to stejně jako ty. Dcera ma dva a vzdy když se v noci vzbudí jedeme curat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
9.8.17 21:20

@mattez já to dělala stjen u dvouleté dcerky a nebyl problém. Po 22 hod jsem jí vzbudila, dala vyčůrat a ona spala dál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
9.8.17 21:23

A to se počůrá i když jde těsně před spaním na wc? Mě takhle štve poslední dobou syn, 4 roky, že jakmile nejde před spaním a je hodně unavený, tak se počurá a poslední dobou mi přijde že častěji. Už jsem objednala voděodolnou podložku. Ale loni se tak často nepočurával. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.17 21:24

Můj syn má 4 a kousek a plenu na noc dávám, 5 dní v týdnu je suchá a pak je dvakrát úplně naducaná močí… podle doktorky je daleko lepší nechat plenu než mu to v mozku dozraje než budit ze spánku… pro mě je to taky lepší, nevadí mi mu ji na noc dát, hlavně že přes den zvládá být bez už od dvou let
samozřejmě jsem to zkoušela, ale kolikrát jsem mu pak povlečení měnila dvakrát za noc a nestíhala jsem to prát.
držím palce!

• Citovat
  • Upravit
25170
9.8.17 21:45

@mattez Vyprávěla mi známá, že nejstarší kluk (dneska už je mu asi 45 let), to tak taky měl. A bylo jim doporučeno, když se počůrá, ho úplně vzbudit, posadit na záchod a že si to časem spojí. Za týden byl prý klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
9.8.17 21:54

Taky jsme budili, ale moc nevim, jestli to melo efekt, proste pak asi dozrala a vydrzela celou noc. Jinak mame v rodine, kdy se dite pocuravalo dlouho a tam taky doporucovali probudit a dat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.8.17 22:49

Tak já bych zas nebudila. Dala bych nepropustnu podložku na prostěradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze