Budit nebo nebudit - 4,5letý syn se v noci počůrává

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
9.8.17 22:50
@mattez píše:
Ahoj, syn 4,5 se taky většinou v noci pocura, většinou kolem pul jedenacte. Nevzbudi ho to ani před ani po. Takze by lezel v mokrym klidne do rana. Otazka je, když ho davam v noci curat, když se nevzbudi do bdělého stavu, nemuzem ho tim spis naucit, ze ve spanku se proste cura? Nebo vam to prijde stejne jak by mel plenu?? My ho davame vždy před tou pul jedenáctou, a do rana uz vydrzi v suchu, ale skoro nikdy se nevzbudi uplne, spis tak vravora a potaci se :D Diky :) PS k plenam uz se rozhodne vracet nebudem, uz je nemá dooost dlouho, a jelikož chodim spat az po dvanacte tak mi nedela problém vzit malého na wc nebo vyprat, když to nestihnu :P

Ono jim to močové ústrojí pořádně dozrává až po pátém roce, někomu ještě trochu později. My jsme dávali starší dceru čurat do těch 5 let, taky se většinou nevzbudila, ale vyčurala se. Po tom pátém roce jsme s tím přestali a je to v pohodě, zvládá spát celou noc, nebo se prostě vzbudí a dojde si na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.8.17 23:00

@mattez Já to tak dělám u svých dětí, jsou teda menší a mám pocit, že se většinou probudí úplně, resp. se stěhují z jejich postele k nám. Tak to je dám vyčurat (teď už jen toho mladšího) a na zbytek noci už mu plínku nedávám.
Ale dávali jsme tak synovce, tehdy mu bylo taky 4,5 roku, jeho maminka mu dávala doma plenky, protože se jí nechtělo vstávat. Měli jsme ho na prázdniny na chatě, babička z toho byla na mrtvici, tak jsme se domluvily, že ho zkusíme budit. Nikdy se nevzbudil úplně, ráno vůbec netušil, že jsme ho budily a dávaly na záchod, byl jak hadrová panenka (pěkně těžká :-D). Ale za těch 14 dní, co jsme ho tam měly, tak si na to zvykl, doma pak plínky odmítl, takže s ním vstávala i maminka a prý to brzo nebylo potřeba, přestal se počurávat i bez buzení. Ale jak dlouho přesně to trvalo, to nevím, už jsme to moc nerozebíraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
9.8.17 23:03

Já jsem dělala aupair holčičce, která se také počůrávala, tak jsem ji musela budit 2× za noc a posadit ji na wc, ale ráno vždycky měla promočenou postel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.17 23:24

Po mé zkušenosti s dudlíkem a denní plenkou, kdy jsem oboje násilím vzala a bez úspěchu musela vrátit, jsem pro názor nebudit a dávat plenky dokud bude chtít dítě samo.
Synovi bude pět let. V noci se tak v jednom z deseti případů počůrá. Plenku má jak kdy. Někdy se vzbudí a jde si sám na záchod, někdy se počůrá někdy ne. To jestli má nebo nemá plenku na to nemá vliv.
Dětská dr.mi radila nebudit. Prý děti stejně většinou se vůbec neproberou a čůrají ve spánku, úplně stejně jako před tím, když byly mimina. To že někdo myslí, že buzením dítě vytrenoval, je prý hloupost. Když se dítě přestane v noci počůrávat, dovyvinulo se vše kolem močového měchýře. A to se sundáním plenky nebo buzením neurychlí.

• Citovat
  • Upravit
644
10.8.17 00:00

Každé dítě je jiné, zkus to a uvidíš. Synovi jsem vzala na noc plenky když měl suché a mokré noci tak 50:50 cca ve 3,5 letech a nyní mu je téměř 7 a je to pořád stejné, pěkně mě to štve. Budila jsem ho v noci cca 5 měsíců, byl jak hadrový panák a stejně se často do rána počůral.
Druhé dítě je od 2 1/4 roku v noci bez nehod, úplně sám, bez nějakého učení.
Zkoušeli jsme i léky, bylo to ještě horší, tak doufám, že k tomu sám a brzy dospěje, než mě z věčného praní klepne pepka. Postel si musí převlékat sám, také ho to pěkně štve. K plenám se uchyluju jen v případě dovolené.

PS: nesnáším řeči o líných matkách, které v noci dítě nebudí pro svoji pohodlnost. Kdo nezažil nepochopí, 4 roky denně prát a povlékat někdy i 2× za noc fakt není lenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
10.8.17 00:17

Já teda v noci budila ceru a stačilo pár měsíců a začala se na čurání budit sama. Budí se dodnes. I když se jde vyčurat před spaním, tak to prostě nevydrží. Chodí čurat skoro každou noc. Ale já o tom vím jen když jdu pozdě spát a slyším ji. Obstará si už vše sama. Když jsem pracovala v Dětském domově všechny počurávající děti nad 4 roky jsme budili. Plenu jsme nenechávali. Nehody nebyly, pokud jsme budili a dávali čurat v pravidelnou dobu. Některé děti fakt dozrávají v tomto směru pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
10.8.17 00:23

Dekuju za odpovedi :) tak ja to necham tak, jak to je. Když ho donesu na zachod v tech pul 11 tak do rana zustane suchy. Skoro vždy teda :D pleny uz odmitam kupovat, mame ještě rok a pul holcicku a to je penez jen za pleny, ze to fakt ne. Jedinej pripad, kdy mel plenu bylo, když jsme jeli autem do italie přes noc, tak aby naaaahodou neprocural sedacku. Ale to mel zrovna plenu uplne suchou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
10.8.17 08:22

Nebudila bych, pokud se nevzbudi sám. Vytrhnout dítě zbytečně z hlubokého spánku, mi přijde kruté. Navíc se tím nic neřeší (kromě mokré postele), dítě se to takhle nenaučí. Já bych dala radši plenu a nechala mozek dozrát. Podle naší dr. má dítě nárok na noční počůraní až do cca 5 let. Až pak se to řeší. Radila mi večer už moc nenapájet. Podle mě rodiče moc tlačí na pilu, jakoby se za individuální vývoj svých dětí styděli. Mně se vždy osvědčilo respektovat, že vše má svůj čas. Když se mi odplenkovaná dcera začala zase počůrávat v rámci nějakého regresu, tak holt zpátky do plen a za 2-3 měsíce začala zase sama hlásit a pleny šly dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
10.8.17 08:27

@Petronka : Já zas nechápu, co vás pudí, mu tu plenu vzít, když to nedává. Zvlášť v případě pouze 50% suchých nocí… Myslíte, že tím něco urychlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
10.8.17 10:37
@IvanaOl píše:
Já teda v noci budila ceru a stačilo pár měsíců a začala se na čurání budit sama. Budí se dodnes. I když se jde vyčurat před spaním, tak to prostě nevydrží. Chodí čurat skoro každou noc. Ale já o tom vím jen když jdu pozdě spát a slyším ji. Obstará si už vše sama. Když jsem pracovala v Dětském domově všechny počurávající děti nad 4 roky jsme budili. Plenu jsme nenechávali. Nehody nebyly, pokud jsme budili a dávali čurat v pravidelnou dobu. Některé děti fakt dozrávají v tomto směru pomalu.

A já si zase myslím, že tohle je právě problém, který vznikne u dětí, které rodiče na čůrání budí. Podle mě se na to naučí, byť by normálně vydržely až do rána (člověk by vydržet do rána měl). Ale je to jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
10.8.17 11:37

Tak my budili, ale deti jsou ruzne. U toho druheho by to asi nefungovalo, spi tvrde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
10.8.17 12:15

Já dávala malou čůrat v noci ve spánku jakl spala tak jsem jí vzala posadila ona úplně mimo jen se vyčůrala a spala dál, posteně jsem posazování ubíral až jsme zůstali na nule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
10.8.17 22:32
@Motýlice píše:
@Petronka : Já zas nechápu, co vás pudí, mu tu plenu vzít, když to nedává. Zvlášť v případě pouze 50% suchých nocí… Myslíte, že tím něco urychlí?

U nás to bylo na popud nefrologa, pleny už nedávejte… no já dnes už vím, že to byla blbost, měla jsem počkat. Ale teď už se mi k nim vracet nechce, i pro něho je to ponižující. Navíc mívá občas nehody i přes den, od září jde do školy, jinak je to bystrý šikovný kluk, ráda bych mu pomohla, ale je to začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
10.8.17 22:43
@Pomka
@Pomka píše:
A já si zase myslím, že tohle je právě problém, který vznikne u dětí, které rodiče na čůrání budí. Podle mě se na to naučí, byť by normálně vydržely až do rána (člověk by vydržet do rána měl). Ale je to jen můj názor.

To je velmi těžko říct. Dcera se budila velmi často v noci už od nejútlejšího věku. Na druhou stranu snadno usínala. Syn spí tvrdě. Většinou se v noci nebudí. V podstatě jej ani nešlo v noci budit na čurání, on byl tak strašně tvrdě spící, že by se nevyčural. Na druhou stranu když už bych jej vzbudila, tak by mi zas neusnul. A to jsou to dvojčata. Díky nim, jsem zjistila, že děti jsou opravdu originální a nejde na ně používat jednotný pracovní a výchovný postup. Naopak hledám cesty jak co nejlépe vyjít každému vstříc. Co se týče nočního odplenkování, věřím že u dcery bylo správné budit, kdežto syna jsem nikdy nebudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
10.8.17 23:54

@IvanaOl určitě je to i o dítěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie