Budit nebo nebudit - 4,5letý syn se v noci počůrává

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66871
15.12.14 19:46

Moje sestra se počůrávala snad do nástupu do školy. Vyšetření nic neprokázalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
15.12.14 19:47

@pvmr Jenže ono je to prý dáno CNS a pokud to tam v mozku nedozraje, tak to dítě se může snažit, jak chce a nejde to. Zkoušej to klidně průběžně, ale tak, aby neměl pocit nátlaku nebo zklamání. Jednou to vyjde. Hlavně to chce trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.14 19:50

@blecha72 samozřejmě se může stát, že se na nic nepřijde, ale taky se může stát, že se na příčinu přijde… Já nikdy na vyšetření nebyla, tak dodnes nevím, co bylo za problém - a pořád mi vrtá hlavou, jestli by nějaké vyšetření ten problém nevyřešilo… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7009
15.12.14 20:08

Dala bych ho spat bez pliny s tim, ze ho das vycurat, az pujdes spat a plinu das. Pak uzbych nebudila, spis bych si vycihla, kdy se budi a naridila si budika o 10-20 min driv a vytahla ho a dala vycurat. Aby si zvyknul, ze se to v rozespalosti nepousti do perin.
Ja takto behala k prvnimu synovi, zacal se mlit v posteli, tak jsem honem vyskocila adovedla ho na zachod. Naucil se to rychle a pak me uz rano budil dusot nozicek, jak upaloval na zachod, aby to stihnul.
Si pamatuju, jakjednou bezel, drzel se za pindika, z kteryho mu ukapavalo, ale dobehl :lol:
Kdybych cekala, az jim to samo dovakne, jsou na plinach do ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
15.12.14 20:13

U nás byla jediná šance buď dlouho před spaním nedat napít (ale to jsme nějak nezvládali), nebo dát tak dvě až tři hoďky po usnutí vyčurat… takže jsme dlouho dávali na záchod (nepíšu budili, protože syn spí hrozně tvrdě, on se prostě vyčural ve spaní :-)), těsně před pátým rokem jak když utne a začal se na záchod budit sám. Dcera je skoro to samé, takže prostě naše děti to mají asi nastavené takhle. A spravilo se to fakt samo, prostě dorost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
15.12.14 20:52

My jsme odplenkovani do dvou let vcetne noci..tuk tuk. Ale kamoscina mala ma 4 roky a porad se pocurava. Ja myslím, že s některým detma nic nezmuzete, ona uz zkusila vše. A pritom je mala hrozne šikovná holčička.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
15.12.14 20:54

@LennaZS Ve dvou letech vůbec nechápali, co po nich chci. Každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
15.12.14 21:09

@blecha72 mas pravdu. Dceru mi odplenkovala mamka a jeji zkusenosti a syn mel pet dni suchou plenu, tak jsem to zkusila a do tydne bylo po všem-a to je lochtal hrozný, pije i v noci. Do tri let me probudil jednou za noc a sla jsem s nim na záchod, teď od tri let uz si vydrží celou noc. Ale zas me budi ten nejmladší i šestkrát-na kojení. A jak je Zdenda šikovný na plenky, tak zas mluvi jak Madar :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
15.12.14 21:27

Řešila jsem to s lékařkou, s dcerou, poradila mi dát do pyžama dvě látkové pleny, jen mi pomohlo, že máme mimino a starší se nelíbilo, že je jako mimino a když jsme jí řekli, že pokud bude sucho 7nocí tak bude spát bez plíny, ale zase ví, že kdykoli se jí chce čůrat, stačí zavolat a pomůžeme jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.14 22:47

U starší dcery jsme tento problém začali řešit, když jí bylo 5. V tu dobu měla ještě plínu na noc. Prošli jsme si kolečkem na nefrologigi, nafasovali odměrku a asi 3 dny měřili kolik toho za dne vypije a vyčůrá. Podle toho se určila diagnoza, nasadily tablety. Podle UTZ byla v pořádku.
Uupravili jsme denní režim (více pití přes den, nedávat na noc -2 hodiny před spaním), sebrali plíny a budili kolem půlnoci. Někdy ráno mokrko, nekdy ne, někdy byla počůraná i do půlnoci a do rána to zvládla znova.
Hlavne na nás dělalo dojem, že jí je úplně ukradený jestli se počůrává nebo ne.
Co bylo zlomové nevím (možná přístup manžela, který ji tahat z té palandy na WC, nebo to, že jsme ji přestali dávat v noci na nočník, ale doprovodili na WC a nebo prostě a jednoduše dozrála), ale úderem 6.roku měla postele suché.
Sem tam se stane nehoda, když se nedojde večer vyčůrat a je tak moc unavená, že hodně tvrdě usne, či ji trápí nachlazení. Ale to se stane i mladši, která to zvládla bez plen na noc ve čtyřech letech. Na den byly odplenkované v cca dvou letech.
Mimochodem, zmínila jsem tablety. Tak ty nepomohly.
 B.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.14 22:55

Ahoj, ja jsem se počuravala v noci do 6let. Chodila jsem k psychologovi a potom k leciteli panu Jonášovi a pak to nějak přešlo.

• Citovat
  • Upravit
50186
15.12.14 22:58

Syn se přestal v noci počůrávat po 4.roce, v noci ho nebudíme, chodí na záchod před spaním a pak hned ráno, jak se probudí. Dokud se počůraval, tak měl na noc plenu. Jinak přes den byl odplenkovaný pár měsíců před 3.rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
16.12.14 17:37
@blecha72 píše:
@pvmr A zkoušela jste nepromokavou podložku? Aby cítil, že ve vlhký, ale neničila se matrace.

podložku máme na matraci, ale kdo to má pořád prát :roll: u něho je problém, že spí strašně tvrdě, někdy se stane (když dám špatně plínu :oops: ) že je ráno všechno mokré a on si v tom hoví, jako by se nic nedělo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
16.12.14 18:16

@pvmr To mas pravdu, tohle nepomohlo nikdy ani nám. Prostě se nevzbudila ani když maji pod sebou mokro. Znovu říkám ze pokud je tam zdravotní problém tak se může člověk stavět na hlavu dávat podložkynedavat pit budit aj. a sstejně to nepomůže. Pokud jsi vyzkoušela úplne vše tak už pomůže jen vyšetření a když se na nic neprijde tak proste vydrzet a doufat ze to s vekem prestane. :kytka: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
16.12.14 18:27

@TomyTomy no uvidíme, dám mu tedy ještě šanci :) díky za podporu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie