Jak a odkdy učit dítě na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak a odkdy učit dítě na nočník?
Ahoj maminky, ráda bych se zeptala těch zkušenějších z Vás, jak se Vám podařilo naučit dítě na nočník. Kdy byste začaly? Kamarádka psycholožka mi říkala, že vhodná doba je až po 15. měsíci věku, ale naše malá 12měsíční mi připadá dost rychlá a já bych přece jen nerada propásla vhodnou dobu zbytečným zdržováním.
Ještě bych se zeptala, jaké jste měly nejčastější problémy a jak moc bych měla dítě na nočník nutit.
Díky moc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak především nesmí plakat když vidí nočník, vydržet na něm a uvědomit si co se po ní chce, pokud bude sama chtít tak pokračovat, zkoušet jí tam posadit a uvidíš, bude mít zájem nebo né, když nebude chtít není připravená a každé dítě to má jinak - to je jako se vším
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá má 15 měsíců a nenutím ji. Nočník měla od ročku mezi hračkama kde si dávala kostičky, aby si na něho zvykla. a teď vždy ráno a večer sundáme plínu a vydrźí sedět i 20min. Čte si nebo staví komínky a sem tam se vyčůrá. A začíná řikat lulu a ukazuje na plínu sem tam. Takže asi už pravý čas nastal. Kamarádka držela malou na sílu, nutila jí a teď v 16 měsících jí na ten nočník nedostane bez hysterických scén ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenutit vůbec, problémy nebyly, trénovaly jsme v létě, chodila nahatá a já vysvětlovala.. Neseplo jí nic, vrátila jsem pleny, po měsíci jsem je vzala, čůrala do kalhot, pak si jednoho dne řekla (v necelých dvou letech) a od té doby se neplete. Pleny na noc jsem vzala pár týdnů poté, šlo to taky hladce.
A to kolem roka ukazovala, že bude kakat a na nočníku pokaždé něco vycedila a tleskala si..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem našeho malýho zkoušela posazovat od tý doby co sám seděl cca 6 měsíc ale to bylo fakt jen o zkoušení a aby si na nočník zvykl. Když se náhodou něco povedlo tak jsme tleskali a chválili
. No a nějak tak kolem toho roku a půl si začal říkat sám a bylo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synáček sedí na nočníku od nějakýho 10-11m, baví ho to, hraje si s hračkama a u toho dělá potřebu. Ráno, po jídle a po spaní se téměř vždy vykaká a vyčůrá. Začala jsem ho posazovat hned, jak sám seděl, což bylo okolo toho 10m.
Příspěvek upraven 14.02.14 v 12:53
- Citovat
- Upravit
S dovolením se taky přidám, protože tohle téma je pro mě dost aktuální. Malé je 15 měsíců, na nočník posazuju od té doby, co sedí, ale málokdy to má nějaký efekt. Sedí na něm ráda, když jdu na záchod já, tak si ho přitáhne ke mně a sedí na něm, dokud já nevstanu
Byla jsem i na semináři o nočníkování, ale zatím nejsem schopna ráno vstát dřív než ona a ten nočník připravit - vím, je to o mé lenosti. Ale největší problém u nás je, že malá pravidelně kaká při obědě… a tohle fakt nevím, jak vyřešit, protože na nočníku ji opravdu krmit nechci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danitschka náš malej taky kakal u jídla, hned jak začal tlačit jsem ho sbalila a posadila na nočník a dokrmovala tam, po čase se prostě nějak naučil to vydržet až po jídle..
- Citovat
- Upravit
Já jsem u všech svých dětí začala v době, kdy začaly sedět. V 15 ti měsících už mi chodily přes den bez plín.
Děti jsou chtřejší, než si mnohé maminy myslí, navíc nevím, neznám to, s čím se tady potýkají mnohé při odplenkování mnohem později ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim, ze kazde dite si na to musi prijit samo, nektere driv, nektere pozdeji, ja myslela, ze kubu na nocnik nikdy nedonutim, kdyz ho videl, neudrela bych ho tam ani stadem volu, v roce a trictvrte se to zlomilo, nechtel plinu, a do tydne byl skoro bez plen (krom noci - to zacal az ted si obcas rikat v noci)… jinak asi takhle, byli jsme pak rychlejsi nez kamosky, co posazovali deti od roka.. takze ja myslim, ze pokud zacnes s nocnikem a do 14 dni neuvidis pokrok, dite neni pripravene..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenka88 klidně posazuj, tím nic nezkazíš.. Nenutit, jen zvykat.. Mám 16ti měsíční, od roka vysazuju ihned po odpoledním spinkání, kdy tak jako tak potřebuje čůrat a úspěch v nočníku je velmi snadný. Na tom se naučila apochopila, co se tam očekává. Někdy to nestihnu a příjdu do ložnice a už je počůraná, pak to nestresuju a neposazuju, nemá to cenu. Teď poslední dobou jsem zjistila, že má plínku suchou i po vycházce 1-2 hodiny, že nečůrá v kočárku, takže ode dveří taky jdeme ihned na nočník a to se mi taky vyčůrá. Ale zase, když je načůráno, pohoda nic.. Jde fakt jen o nenásilné zvykání a uvidím, kdy to mozečku docvakne. Kolikrát už mi i přijde „oznámit“, že má v plínce čččč. „Komentuje“, že na záchodě já dělám čččč a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně nenutit
mladšímu je 19 měsíců, na nočníku sedí, občas se čurání povede, kadí teda ale zásadně do plíny
s oblibou ale z nočníku vstává, že čurat nenene, sám ukazuje na koberec, že curat se tam nesmí..ok..nechám ho minutu bez plíny a rázem je u mě a dělá blééééééa ukazuje na počuranej koberec
asi tak..starší sám začal na nočník něco po druhém roce, celkově i na noc neměl plínu kolem 2,5 let
ještě je čas..naučí se to všichni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda holky vy mi dávate, maly má 14měsíců, a ještě jsem ani neuvažovala o tom ho učit bez plenek, no vidím že už bych měla začít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dítě neučila, nechala jsme to na něm, čekala jsem, až bude zralý a bude si to plně uvědomovat. Nebavilo mě myslet za dítě a X krát za den ho posazovat. Na to jsem moc líná.
V roce jsem vytáhla nočník, spustil hysterák, tak jsem ho zase uklidila. Znovu jsem ho vytáhla v roce a půl, seznámila ho s fakty
, nočník nechala venku na očích a hotovo. Odplenoval se sám, ze dne na den, když jsem na něj tlačila, bylo to k prdu. Nemusela jsem ho kontrolovat, připomínat, nebyla jediná nehoda, nevím, co jsou to počůrané tepláky nebo zem. Za měsíc byl bez pleny i v noci. Zkrátka se odplenoval a od té doby je v tomto samostatný.
Příspěvek upraven 14.02.14 v 13:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kalomi u nás to není o odplenkování
jen ho prostě posazuju na nočník, aby si zvykl, že potřeba se dělá tam. Nedává mi žádný signál, že se mu chce a bez plínek nejsme, neboj ![]()
- Citovat
- Upravit