Jak a odkdy učit dítě na nočník?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
7.5.14 09:59

@Sibyla0 @sad 1 Ano, takže ono je odplenkování a „odplenkování“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.5.14 09:59
@Sibyla0 píše:
@megahruska na straně pět píšeš, že je mu osm měsíců, tak nevynášej žádné soudy. To není odplenkování, to je tvoje „šikovnost“. Když se ti chce celé dny posazovat, tak posazuj a vynech kroužky, to je fakt zábava :P A chval se, jaká si super matka. Odplenkování je, že ti dítě samo řekně a ty nemusíš nic připomínat (no dobře, možná občas, když je fakt zaujaté).

Nevynáším soudy, jen jsem napsala svůj názor. Vždyť jsem nepsala nic špatného a ani jsem aknah31 nepsala, že má malého posazovat na nočník. Je mi to docela jedno, kdy ji dítě bude chodit na nočník. Ona má své praktiky, třeba že mu ukazuje tatínek jak se čurá ve stoje. Myslím si, že je vše jen o zvyku, jak se dítě naučí. V žádném případě se nechválím, jen jsem napsala, že i taková možnost je :) :) :) a nechválím se tady žádným odplenkováváním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
7.5.14 10:00

Já jsem právě nikdy nepochopila, proč někdo stráví třeba rok, nebo rok a půl, nějakým vysazováním a „učením“ na nočník, když to jdem pak ze dne na den :nevim: Ale musí být vhodná doba, která je u některého dítěte kolem 20 měsíců, u jiného třeba ve 3 letech.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
7.5.14 10:01
@Fima píše:
@Sibyla0 @sad 1 Ano, takže ono je odplenkování a „odplenkování“. :mrgreen:

Takových kamarádek mám v okolí taky dost, které mají odplenkováno od roka, ale když přijdu na návštěvu, tak maminka co hodinu posazuje, a pak se během 2 hodin dítě 4 x počůrá. Ale má odplenkováno :roll: A dítě si neřekne ani jednou, že jo.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
7.5.14 10:03

@megahruska hele v pohodě, taky jsme nenapsaly nic špatného. Jen jsi napsala, že čím dříve, tím lépe, ale vlastně zkušenost ještě s odplenkováváním nemáš, tak jsme zareagovaly takto, že toto se nedá srovnávat. Nic ve zlém

• Citovat
  • Upravit
21
7.5.14 10:03

Nevynáším soudy, jen jsem napsala svůj názor. Vždyť jsem nepsala nic špatného a ani jsem aknah31 nepsala, že má malého posazovat na nočník. Je mi to docela jedno, kdy ji dítě bude chodit na nočník. Ona má své praktiky, třeba že mu ukazuje tatínek jak se čurá ve stoje. Myslím si, že je vše jen o zvyku, jak se dítě naučí. V žádném případě se nechválím, jen jsem napsala, že i taková možnost je :) :) :) a nechválím se tady žádným odplenkováváním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.5.14 10:10

@megahruska Vždyť v pohodě, jen se bavíme, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.5.14 10:12

No co, v roce se taky chytala za plínu, já nadšená, ale řekla si až za rok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.5.14 10:12
@Fima píše:
@megahruska Vždyť v pohodě, jen se bavíme, ne? ;)

Jj, já to nijak špatně neberu. Ráda si přečtu zkušenosti druhých maminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
7.5.14 10:17
@Sibyla0 píše:
No co, v roce se taky chytala za plínu, já nadšená, ale řekla si až za rok :mrgreen:

tak to je dobrý :lol: No co ti buud povídat. V 15 měsících mi malá nosila nočník, nechtěla jsem toho nevyužít, tak jsme ji tam dávaly pár dnů dávala s radostí taky, a pak byl pár měsců bojkot :lol:

• Citovat
  • Upravit
8664
7.5.14 10:44

Já jsem maminkou bezplenkáčků - tzn. mi poslední dvě děti čůraly a kakaly nad umyvadlem, postupně přešly na nočník. U prvních jsem zkoušela jak u kterého, nejstarší od 15. měs. a od 18 měs. byla bez plen úplně a nikdy žádná nehoda (tím nemyslím jen bytí doma, ale taky měsíc v Alpách, cesta atd.), pak jsme si osvojili tři děti, takže ti se učili dle možností jak to šlo a nejmladší biologičtí jsou bezplenkáči. Ale to tak, že v pohodě do roka chodili bez plen, druhý nejmladší byl od půl roku na noc bez plínky a to mu zůstalo, ale přes den časem odmítli nočník a učili se pak klasicky s tím, že už věděli k čemu nočník je a jen dozráli do toho, že si umí slipky sundat a jít. Nejmladší teda má 15. měsíců a jsou dny, kdy je bez nehody a jsou dny, kdy pořád převlíkáme, je to o trpělivosti. Když jsem v práci, tak mu manžel dá plenku (používáme látkovky), když jsem doma, mám ho půl na půl, jak se mi chce. Ale nikdy se mi nestalo, že bych přišla na návštěvu, dítě jsem pořád posazovala a 4× se počůralo, to už je zase o hygieně :-). Každé dítko má svůj čas jindy, výrobci papírovek tlačí na to, aby děti měly plenky co nejdéle, což se mi zase nelíbí. Já sama už v roce byla bez plen, takže děti se snažím učit, nočníky máme doma v každé části a jak si řekne, tak jde. Než se u dítěte vytvoří inkontinence, neb pochopí, že nikam nemusí a pak se s tím bojuje roky (máme jednu holčičku bohužel takovou, je v první třídě a je to veliký problém i psychický :| ) Takže hodně trpělivosti s učením. Já bych už plenky nevracela, spíše bych dítko podpořila, aby na hrníček chodilo - nebo mu to zatraktivnila a chodila s ním na wc, může to být i o pohodlnosti - náš nejmenší má i plenku na noc, neb v noci prostě už jako miminko odmítal bezplenkovku… časem se snad odplenkují všichni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16246
15.8.14 19:56

Ahoj holky,
jenom jsem chtela napsat jak jsem koncem dubna zacatkem kvetna resila maleho a jeho odplenkovani. tak jsem to nakonec vzdala. A koncem cervna (asi mesic po narozeni bratricka) jsem to zkusili znovu a tentokrat to melo uspech.
Do tydne tak nejak pochopil co se po nem chce.. Nejprve nahaty doma, potom jsme trosku bojovali kdyz byl obleceny. Ale do 2-3tydnu jsem byli doma bez plen.
V soucasne dobe jsem pres den uplne bez plen. Nedavam mu pleny uz nikam. Pouze na spani. Po spani pres den ma na 90% plinu suchou rano ji jese miva mokrou. Ale zatim nocni odplenkovani neresim.

Tim jsem chtela napsat ze proste na to dosel az v tech 2letech a 3mesicich. Mohla jsem si odpustit spousta nervu kdzy jsem to zkouseli v lednu, breznu a kvetnu :mrgreen: :mrgreen:

Takze kazde dite ma svuj cas. Preji vsem hodne uspechu :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
15.8.14 20:05

@aknah31 :potlesk: to je super kdyz da nekdo vedet jak to dopadlo :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
15.8.14 20:09

Ju, moc gratuluji :kytka:
Já to neucila, malý začal ve 20ti měsících naprosto sám. jakmile citil, ze potřebuje, utíkal na nočník a brzy začalo i kakani. Nemusela jsem se ho ptát, či vysazovat. Doma měl nehody naprosto minimálně. Pak par dni trvali nez hlásil, když byl oblečený, ale i to rychle vypiloval :kytka: plenu má jen na noc a tu zatím neřešim, protože v noci pije vodu.
Chci tim říct, ze jsem si odpustila stres kolem odplenkovani a malý to k moji radosti pochopil sam :kytka:

• Citovat
  • Upravit
sad 1
15.8.14 20:49

@aknah31 bezva, moc gratuluji :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení