Jak a odkdy učit dítě na nočník?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sad 1
19.4.14 09:46

@aknah31 já bych zkusila ho nechat úplně nahého, pořádně vytopit místnost, a neposílat ho, a neposazovat na ten nočník. Prostě ať si to řídí sám. Ale nechat ho nahého, a když se počůrá, tak to uklidíte, řekni mu, že to patří na nočník, že velké děti už chodí na nočník, a takhle pokračujte. Pokud neuvidíš obrat do 48 hodin, vrať pleny, a zkus to za 7-14 dní stejným způsobem znovu.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
19.4.14 09:48

Pokud by to začal zvládat, tak postupně po nějakém dni mu dej slipy, a jak to zvládne i s nimi, že si bude říkat nebo chodit, tak dej pak i tepláky.

• Citovat
  • Upravit
16246
19.4.14 10:04

Děkuji, no mohla bych to zkusit. Máme všude pvc nebo dlazbu a par kusovych kobercu, které by šli schovat.. Ale horší to bude s jeho pokojickem. Tam ma sice kusovy koberec ale pres témeř cely pokoj a stojí na něm postel, takže tam by si nemohl hrát.
Ony ty slipy a tepláky vse pojmou :mrgreen: :mrgreen:

Ale děkuji za radu. Vyzkousime :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
19.4.14 10:08

@aknah31 moje malá dokud měla tepláky, pořád s epočůrávala. Dala jsme ji zase po 2 dnech plenu, no a zkusila jsem to za 10 dní, a nechala ji úplně nahou, a od toho dne byla odplenkovaná a bez nehod. Ona to v těch teplákách nechápala, kde se to bere, a ptaka se mě, co to je. A jak je neměla, a začala poprvé čůrat nahá, tak jí to docvaklo. Můžeš to vyzkoušet, nic za to nedáš. Jí ty kalhotky a tepláky strašně mátly. Myslela si, že má plenu.

• Citovat
  • Upravit
16246
19.4.14 10:10

Teď je pokadeny, smrdí cely pokoj a on na otázku zda ma bobo ti bude do oči tvrdit ze nene a převlict se nechce :oops:
Vůbec mu to nevadi..
No a to je další věc, v 80% pripadu nemáme tuhé bobky nějak si nedokážu představit jak to dopadne bez slipu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
19.4.14 10:11
@aknah31 píše:
Teď je pokadeny, smrdí cely pokoj a on na otázku zda ma bobo ti bude do oči tvrdit ze nene a převlict se nechce :oops:
Vůbec mu to nevadi..
No a to je další věc, v 80% pripadu nemáme tuhé bobky nějak si nedokážu představit jak to dopadne bez slipu :mrgreen:

no u nás to dopadlo tak, že to 2 dny držela, pak si to jeden den nechala na plenu na spaní, a když jsme ji druhý den vzala i plenu na spaní, tak začala kakat na nočník hned.

• Citovat
  • Upravit
16246
19.4.14 10:12

Děkuji, zkusíme.
Teď jedeme na oběd k rodicum a vracíme se v neděli. Tam ho ještě nechám v těch teplacich a hned v pondělí to zkusíme doma naostro a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16246
19.4.14 10:18

@sad 1
A nepochladila se malá když seděla na zemi nahata. Jako doma máme i bez topení kolem 24C ale ta dlažba i pvc jsou přece jen chladnejsi :think: :think:
A on pořad sedí ma zemi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
19.4.14 10:19

@aknah31 držím pěst, a třeba ti pomůže tohle:

https://www.emimino.cz/…ychle-11439/

• Citovat
  • Upravit
sad 1
19.4.14 10:19
@aknah31 píše:
@sad 1
A nepochladila se malá když seděla na zemi nahata. Jako doma máme i bez topení kolem 24C ale ta dlažba i pvc jsou přece jen chladnejsi :think: :think:
A on pořad sedí ma zemi :think:

já ji tam dala velkou deku, a ona si hrála na ní. Nikdy ji nepočůrala.

• Citovat
  • Upravit
16246
19.4.14 10:24
@sad 1 píše:
já ji tam dala velkou deku, a ona si hrála na ní. Nikdy ji nepočůrala.

tak to ten nás na dece nevydrzi :mrgreen: :mrgreen: sedne si mimo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
19.4.14 10:34
@aknah31 píše:
tak to ten nás na dece nevydrzi :mrgreen: :mrgreen: sedne si mimo :mrgreen:

tak s tím bohužel nepomůžu :mrgreen: Moje malá už jako reagovala na to, když jsem jí řekla, ať si send ena deku, tak poslechla.

• Citovat
  • Upravit
21
19.4.14 16:08

Přidávám se k vaší diskuzi. Máme doma 8 měsíční dítě a určitě měsíc se mi vůbec nevykaká do plenky. Když jej neposadím na nočník dva dny, tak se nevykaká, pouze je vždy počuraný. Asi mu vadí, když cítí to pokakané v plence. Pravidelně jej posazuji na nočník 2× za den zhruba ve stejný čas a zatím máme úspěch. Přeji všem hodně úspěchů s odnaučováním od plen. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
22.4.14 09:57

Určitě bych zkoušela dál, chce to trpělivost. My zkoušíme být doma bez plínky teď 3.týden a opravdu se to zlepšilo. Jak píšeš, nejdřív taky pořád učůrával a až na popátý se vyčůral úplně a jen do kalhot. První týden jsem ho nechávala bez slipů a tepláků, jen s holím zadkem a bylo to lepší (zkus to). Hned další týden už si občas sedl na nočník sám a vyčůrá se. Ale musím ho pořád sledovat, většinou si malilinko ucvrnkne a má na teplákách kapičku a jakmile si toho všimnu, hned posazuju na nočník a vyčůrá se. Ale můj kluk se většinou nebrání (když už opravdu potřebuje), když nepotřebuje čůrat, tak je řev a brání se a to ho teda hned pouštim. Ale tobě teda neporadim, máš to komplikovanější, ale určitě vydrž. Zkus mu nedávat kalhoty, pak líp ví a uvidí, že čůrá a ty budeš mít míň praní ;-) (holt jen vytírání), ale i já to přežila s kobercem! Ještě ted se občas počůrá do kalhot úplně, ale pokaždý hned říká že čůrá, i když pozdě ;-) Určitě se vám začne časem dařit, chce to trpělivost. Nejlepší by to samozřejmě bylo mu nedávat plínku ani na ven a návštěvu, ale holt není ještě léto, my to děláme úplně stejně jako vy, bez plínky jen když jsme doma. Přeji hodně trpělivosti. Jo a u nás taky hodně pomohlo dát za vyčůrání do nočníku odměnu, dám vždy lentilek a tím se nám taky začlo hned dařit :palec: Zkus to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
5.5.14 23:36

Náš malý má 8 měsíců, sám krásně sedí a proto ho už 2 dny dávám na nočník, pokaždé je úspěch, vyčůrá se a pěkně si zvyká, děsně se směje a bere to jako zábavu, budu to dál rozvíjet at je brzy bez plenek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze