Budu jen na MD, manžel pak na RD, jak je to s pobíráním RP?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Budu jen na MD, manzel pak na RD - prosim radu
Prosim o radu, jak udelat, jen se potrebuji ujistit. Od 7.3. jsem na MD, po jejim skonceni, nekde v pulce zari si dovyberu cast dovolene a cca od rijna nastoupim zpet do prace. Na RD by byl manzel. Mame v planu pobirat RP na mne, s tim, ze ja budu v praci, manzel s ditetem doma na RD do 3 let veku ditete. Dostala jsem u stavajiciho zamestnavatele prima nabidku, je to o penezich. Staci, kdyz manzel pozada o RD u sveho zamestnavatele? Musi jeste nekde hlasit, kdyz nebude pobirat RP on, ale ja? Jde nam i o to, ze bych si mohla manzela odecist v rocnim zuctovani dani, kdyz nebude mit prijem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@mische Hlásit se to nemusí, ale s ohledem na to, aby se mu ta doba počítala (bez bojů s CSSZ) na důchod, tak nevidím důvod, proč by neměl být rodičák na něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mische na rd má manželbvze zákona právo, RP může být v klidu napsán na něj, nepočítá se jako příjem k daním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy aha, to jsem nevedela, brala jsem to jako prijem.
@j.a.n.i1 u manzela je trochu problem v praci s tim, ze ma nejaky prijem ve smlouve, jiny dostava na ruku. Ackoliv zamestnavatel plati zdr. i soc. pojisteni, jde o to, aby manzel dosahl na jistou castku, co mame v planu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mische To jsem nějak nepochopila… pokud u něj bude na RD, tak nebude dostávat nic, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mische píše:
@matkabagristy aha, to jsem nevedela, brala jsem to jako prijem.
@j.a.n.i1 u manzela je trochu problem v praci s tim, ze ma nejaky prijem ve smlouve, jiny dostava na ruku. Ackoliv zamestnavatel plati zdr. i soc. pojisteni, jde o to, aby manzel dosahl na jistou castku, co mame v planu.
tačí tvoje příjmy, i když bude RP psaný na manžela. stačí, když určitou výši výplaty splňuje jeden z rodičů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ale rodičovský příspěvek je pro všechny stejný a to 220tis, takže jde spíš o to, jestli manžel má nárok na volbu délky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medunka23 Jelikož se nárok určuje v rodině stále stejně bez ohledu na to, kdo ho bere, tak tam taky rozdíl není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 @medunka23 @slavuska1 diky za odpovedi, v tom pripade je to jedno, muze byt RP psany na manzela. Kdyz se to do dani nepocita a lepsi, nez aby byl pak na CSSZ nejajy problem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit