Budu mít nárok na nějaké dávky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2698
12.11.24 18:23

@Veru216
Zakladatelko, to, proč otec není v RL, je čistě tvoje věc a ty nemáš povinnost se tady komukoliv zpovídat.
Co se dávek týče, sama víš, že dochází ke změnám a že se prostě sečtou příjmy všech, kdo v daném bytě bydlí, takže i tvé maminky. Takže zřejmě na nic nedosáhneš. Máš ale jednu obrovskou výhodu, co mnohé nemají - babičku v důchodu, která ti snad s hlídáním prcka může pomoct. Minimálně po dobu odpoledních - večerních směn.
Na denní hlídání či dětské kluby se spoléhat nemůžeš, ne každý žije v Praze či větším městě. Takže tvá jediná možnost je skutečně jít do práce co nejdřív za masivní podpory babičky. Pokud je babi pořád vitální, bude to v pohodě, může si i připadat potřebná, důležitá, mrně jí vrátí elán. Horší situace, pokud je babi na tom tak, že sama potřebuje fyzickou pomoc. To by už byl průšvih. V každém případě, ty sama do práce jít musíš. To je bohužel daň za to, že nemáš alimenty (ale zase ti otec nekecá do výchovy, nedělá naschvály či nechce střídavku v situaci, kdy mu o dítě vůbec nejde, ale alimenty by platit nechtěl). Všechno má svá pro i proti.
Nebude to snadné, minimálně do doby, než dítě půjde do školky a i pak s otazníkem, protože pak přijdou nemoce, což je bohužel normální. Ale postupně se to bude zlepšovat a ty pak už prostě jen setřeš pot z čela a řekneš si „zvládli jsme to“! Držím palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
12.11.24 18:23
@LiduNe píše: Více

Ale ja to chápu, jen mi proste přijde, ze tady to i vcelku chápu.
Mnohem vic matek ma ale někde zatajeného přítele například, a tam mi to tedy silně pije krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
12.11.24 18:24
@Veru216 píše: Více

Takové socky. Tak ji umísti, nápadů tady máš dost.

• Citovat
  • Upravit
29082
12.11.24 18:24
@Lily-of-the-valley píše: Více

Tak jsem to pochopila i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9143
12.11.24 18:25

Tak hledej konkurenci, která nabízí podobnou/ stejnou práci na doma, jak děláš teď. Rodičák natáhnout na tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
12.11.24 18:29

@Sunlight515 Není babi vitální, je po operacích a není schopná hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9143
12.11.24 18:30
@Janli píše: Více

Jsem ráda, že to tady někdo zmínil. Ona tohle nejspíš neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
12.11.24 18:32
@AnnieTRoj píše: Více

Tohle je nějaká blbost, ne… Když někdo chce tvoje dítě zabít, ten pokus tam už byl, ty si zdůvodníš pustit svoje dítě do jeho života tak, že „jsi žena“ a a vystavíš tak svoje dítě vážnému potenciálnímu nebezpečí? WTF??

Pokud se někdo pokusí zabít moje dítě už coby embryo, tak bych k němu dítě nepustila ani z dálky a rovněž bych raději toho magora neuváděla do RL. Dítěti bych to vysvětlila, až by bylo starší a dostatečně zralé a připravené na pravdu, ale tenhle rádoby otec by z mého i dítěte života doživotně zmizel.
Tohle jsou situace, kdy neuvedení otce do RL dítěte má víc než logiku!

Příspěvek upraven 12.11.24 v 18:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
12.11.24 18:35

Mě je tady z toho panoptika zase špatně. Jako od čeho ty dávky nakonec jsou, než že se dočasně pomůže člověku v nouzi? Tady jde o mizernej rok, než nastoupí do práce. Má na krku malý dítě a nemocnou mámu a nejspíš zdrhla od nějakého šílence agresivního (notabene momentálně internovanýho někde na psychiatrii, ten by určitě platil, že jo). A o těch pár tisícovek, který by tyhle paní vytrhly trn trn z paty, bychom hrozně zchudli :roll: platěj se tady duchodcum kdejaký kraviny, studentům karty na metro, příspěvky na bydlením lecjakýmu šmelíři, ale když je to někde fakt potřeba, tak se všichni můžou potentononc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.24 18:39

Já jsem ráda, že jsem ex neuvedla do rl.. Ne, že by byl nějaký násilník, ale také dítě nechtěl a ke konci byl na mě celkem hrubý. Když se naštval, bála jsem se ho, i pár facek jsem dostala, ale k ničemu horšímu se naštěstí nesnížil. Byl ale skvělý manipulant, vyděrač. Sledoval mě, otravoval blízké. Abych se ho zbavila, pomohlo ho až všude zablokovat, změnit číslo a nakonec se odstěhovat. Stejně mi pak ještě několik dalších let psal z jiných čísel na různé aplikace. Vyhrožoval i manželovi, že ho s ním stejně podvedu, že jsem jenom jeho, že si najde syna,…
S manželem jsem 10 let, máme spolu další děti, první dítě si minulý rok adoptoval, když se mě ex zase snažil kontaktovat. Je to děs být „spojená“ s takovým člověkem. A to to dítě nikdy neviděl a nezná ani přesné datum narození. Stejně mě to děsí, co bude v budoucnosti, jestli se ho opravdu pokusí vyhledat.
Pořád si stojím za tím, že takového člověka je lepší do rodného listu nenapsat a snažit se si pomoct sama :) Jak jsem psala v prvním komentáři…na dávky jsem nárok neměla. Na úřadu mi řekli přesně to, co tu psali holky. Že si mám dopsat otce, vysoudit alimenty a pak teprve přijít.
Měla jsem rodičák na 4 roky, bydlela s maminkou a žila velmi, velmi skromně. Stejně nelituji ničeho :) Jen svým dětem budu domlouvat, aby si dobře promysleli, s kým založí rodinu :lol:

• Citovat
  • Upravit
32215
12.11.24 18:40

@Teik310 On je internovaný na psychiatrii? To někde psala? Pro tebe jsou kraviny důchodci, slevy na jízdném pro studenty, pro někoho jsou vyhozené peníze zase za někoho, kdo si měl lépe rozmyslet s kým počne. Dřív nebývaly dávky žádné, jak to ti lidi dělali? Byly jen přídavky, plošně a šlus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
12.11.24 18:41
@Veru216 píše: Více

Vždyť jsi psala, že jsi v těhotenství pobírala podporu v nezaměstnanosti a s tou školkou je to taky velice zajímavé :think:
Upřímně, nevěřím ti, protože pokaždé píšeš něco jiného a navíc můj příspěvek nebyl určený tobě, ale anonymce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
12.11.24 18:45

Nevim, zda to tady uz bylo ale zkus detskou skupinu. Na den je to cca 315 Kc, za tolik zadnou chuvu nesezenes, to tak max na 2 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
12.11.24 18:49
@Lily-of-the-valley píše: Více

No tady je drobná nesrovnalost. Píše, že dostala výpověď dřív, než zjistila těhotenství, takže podporu si vyčerpala. Píše, že má domácí práci, ale firma krachuje. A současně píše, že má u nich dobrou práci. A že si dala rodicak na dva roky, ale do školy děcko berou až od tří let. Takže - má dobrou práci nebo nemá? Proč má rodicak na dva roky, když ví, že děcko ji nevezmou? Proč řeší dávky, když ví, že má dobrou práci? Za mne hloupý trol. I podle reakcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
12.11.24 18:51
@Kelsey1 píše: Více

Pochybuju, ze by nas OSPOD patral po otci, ktery neni uveden v RL…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat