Budu mít nárok na nějaké dávky?

33
12.11.24 16:49

Budu mít nárok na nějaké dávky?

Zdravím. Před tím než se zeptám objasním svou situaci. Jsem maminka samoživitelka tím myslím to, že nemám alimenty a nemám je z osobních důvodu otec se nezachoval tak jak by měl a tím pádem není v rodném listě. Těhotenství byla prostě nehoda za kterou jsem velice vděčná i když je to těžké. :srdce: Bydlím u maminky, která pobírá starobní důchod a má byt v osobním vlastnictví. Čtvrt roku před tím než jsem zjistila, že jsem těhotná jsem dostala výpověď z práce a tak jsem podporu v nezaměstnanosti vyčerpala již v tu dobu nyní jsem na rodičovské kterou jsem kvůli finančním problémům zvolila na dva roky, mám domácí práci která bude za chvilku končit samozřejmě hledám něco jiného. Dceři je rok a půl a já začínám řešit co dál dceru u nás do školky vezmou nejdříve ve 3 letech babička má zdravotní problémy a tak hlídání byť jen na 4hod nepřichází v úvahu takže bych chtěla vědět zda budu mít po rodičovské nárok na nějakou hmotnou nouzi, nějaké životní minimum nebo o co mohu žádat bohužel u nás na ÚP jsou opravdu nepříjemní a pokud člověk neví na co má nárok prostě nepomůžou :( mockrát děkuji za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21296
12.11.24 16:52

Nebudeš. Protože se bude počítat i příjem maminky - její důchod.
A u hmotné nouze úřednice celkem tlačí na to, aby byly vyřízené alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
12.11.24 16:56
@PaníBovaryová píše: Více

Přesně. A je to dobře. Na jednu stranu maminka, co s hrdostí odmítá výživné, na které má to dítě nárok. Ale na druhou stranu hrdost jde stranou, pokud můžu vysávat státní kasu. Fakt super přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.11.24 16:56
@Veru216 píše: Více

Tak vy se dobrovolně rozhodnete, že otec není v RD. Čili nejen, že nebudete mít asi nárok na nic, ale pokud se Vám něco stane, tak dítě dostane sirotčí důchod po Vás a co dál? Jak bude žít? Vy se chováte nezodpovědně a my to máme řešit? Požádejte si o kdeco a uvidíte. Ale hlavně řešte peníze od otce dítěte.

Příspěvek upraven 12.11.24 v 16:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
12.11.24 16:57

Dej dítě do soukromé skupiny / školky a jdi na plný úvazek do práce. Přîpadně si zkus hledat práci pouze na noční směnu, aby v noci babička mohla hlídat spící dítě …. Nějak nechápu, že voliš 2 leté čerpání RP, když nemáš jistotu zaměstnání a školky pro dítě. Jo o ty skupiny se zajímej už nyní - nemusí mít hned místo.

Ono být matka je úžasný, ale taky se musíš umět postarat …. A to i finančně :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5593
12.11.24 17:01
@šklíbakočka píše: Více

To těžko když není v RL :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
@Erinne píše: Více

A ještě si stěžuje na úřednice. Dle ní mají padnout na zadek a nosit ji dávky k nohám. Pokud se někdo rozhodne nemít otce v RD, tak má mít bokem tak půl mega a více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
@kocourGarfield píše: Více

Souhlasím :palec: jiné řešení ve tvé situaci ani nevidím. Jenom se příprav, že ty dětské skupinky nejsou nejlevnější (pokud budeš využívat od pondělí do pátku včetně stravy).

• Citovat
  • Upravit
9085
12.11.24 17:02
@prokr píše: Více

Už jsem to opravila, bude mít sirotčí po matce (snad, jak velký?), otec neznám, dítě chudák. A otce bych nechala zapsat do RL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16240
12.11.24 17:05
@šklíbakočka píše: Více

Asi tak. Chápu, že jsou různé situace a mnohdy je opravdu otce v RL nemít. Ale pak taky nenatahovat ruce a čekat, co mi kdo dá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
12.11.24 17:07

Maminko samožitelko, upřímně doufám, že na žádné dávky mít nárok nebudeš. :roll:
Sama sis zařídila, že otec není v RL, tak si teď živ své dítě sama. Nebo si ty alíky koukej sakra rychle zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593

Zakladatelka ale ne protože se nezachoval tak jak by mel :roll:…tak tím spíš ho nechám zapsat ať platí a ne že dopustíme aby mu to prošlo když navíc dobře vím že to nedokážu finančně utáhnout. Tohle přemýšlení fakt nepochopim 8o..Nejlepsi jsou lidi který nejsou schopny pobrat že jsou v životě situace kdy opravdu není čas na hrdinství :?

Příspěvek upraven 12.11.24 v 17:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33

Můžete mi vystřelit proč se chováte jak naprostý hovádi? Já se jen slušně zeptala zda na něco mám nárok a Vy tu na mě vejskáte 🤣 kvůli věcem do kterých Vám nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
12.11.24 17:09
@Veru216 píše: Více

Myslím, že převážná část se ti snažila jen říct, že nárok na nic nemáš. Na co jsi měla, sis nechala vzít dobrovolně.
Takže asi nezbývá nic jiného, než jít do práce a dítě dát do soukromé skupinky.

• Citovat
  • Upravit
33
12.11.24 17:09

@prokr takže mám dovolit aby měl na dceru nárok i když vím co udělal když jsem byla těhotná a, že kvůli němu jsem o malou téměř přišla? A nesuďte s tím člověkem jsem byla 6 let a šíblo mu až ve 3 měsíci těhotenství. Chcete zprávy z nemocnice když de staráte o to co nebylo předmětem dotazu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat