Budu za exota? Nadstandard v porodnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
586
7.5.12 08:56

No asi „divná“ budeš, protože máš nezvyklé požadavky. Každopádně dělej, jak myslíš. Jen se také příkláním k tomu, že po porodu budeš (pravděpodobně) tak hotová, že ti bude všechno jedno.
Jen to jídlo z restaurace bych nedoporučovala.Jestli nemáš na mysli nějakou opravdu dobrou restauraci, pak mi přijde strava z nemocnice a restaurace skoro totéž. Radši ať ti návštěvy přinesou nějaké domácí jídlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
7.5.12 08:59
@stazinka09 píše:
Mě zas vadí ty hodnotící komentáře tady viz „styděla bych se“, „chudák chlap“atd..Mě říkala moje kamarádka porodní asistentka, že jí vyvedlo z míry akorát to, že jeden pár se dotazoval na možnost vzít na porodní sál psa, protože to je součást rodiny :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: No to by nejspíš zarazilo i mě. :lol: :lol: :lol: Sem se pobavila po ránu. :mrgreen: Nj, z toho plyne, že si občas prostě musím říct, co to Ti lidi nevymyslej. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
7.5.12 09:02

Ahoj, nečetla jsem diskuzi, ale asi se pěkně rozjela. Jen jsem chtěla napsat, žemísto objednávání jídla bych si třeba nechala přivézt denně jedno jídla od manžela- ať domácí, nebo v restaurace. Sestřičky to třeba ani nepostřehnou. Ono i u toho personálu to nemusí působit zrovna dobře, když budeš vracet jídla a pak ti tam bude lítat donáška.
S povlečením se na to vyprdni. Zbytečně si ho zašpiníš, navíc povlíkat si po porodu sama- zbytečná práce. Byla jsem vděčná za každou pomoc :palec:
Pokud ti prádlo smrdí dezinfekcí- vem si vlastní povlečení na polštář :palec: já měla vlastní polštářek. Ale ony se i ty polštáře a deky perou :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
7.5.12 09:03
@RyBANA píše:
Já byla v porodnici dva týdny před termínem a nudila jsem se fakt hodně, zakladatelka píše, že ta možnost, že by tam mohla být dýl, je..takže nechápu ty jízlivosti ohledně nudy…
:palec: jj, já byla v porodnici týden a to už s prckem. A měla jsem denně nekolik hodin zaplej počítač s internetem :mrgreen: Prcek plakával až k večeru a dopoledne po vizitách a odpoledne byla nuda :roll: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
7.5.12 09:04
@Len-til-kah píše:
Beckie - já jsem teda pochopila, že není takový problém se sestrami - rodičky na nadstandardech prostě jsou platící zákazníci a jako s takovými je s nimi zacházeno - jako spíš s rodinou. Ta ostatně ale nemusí vědět, odkud je povlečení nebo jídlo. Pokud si nepostěžuje manžel 8) . Jenom by si zakladatelka opravdu měla být vědoma, že ten nadstandard volný být nemusí, a příp. že bude mít ona nebo dítě takové potíže, že ani ambulantní porod nebude možný.
Jinak jsme zajedno - ať si někdo klidně stojí celý den v rohu pokoje na hlavě, když mu to udělá radost (a ani jiným nepřidělá práci).Btw s tím jídlem - já fakt nejsem vybíravá, mám ráda i UHO, žádný problém, ale v jednom případě se to skutečně nedalo jíst. Že kojící matka dostane květák s kedlubnou, protože pro odd. šestinedělí se logicky nevaří extra dieta, to neřeším, ale kvalita je někde opravdu hrozná. Svačinu jsme kolikrát musely po přečtení složení vyhodit.

Já v porodnici nejedla. Dostala jsem spoustu věcí, co normálně prostě nepozřu, např. šunku neznámého původu v plastovém balení, tavený sýr apod. Prostě jsou potraviny, které mi přes krk nepolezou. Jenže jsem kojila, takže jsem pořád honila chutě a utratila jsem tam nehorázně v kantýně. Kdybych teď měla jít do porodnice, raději to taky řeším dovozem teplých obědů a večeři, pokud by byla ta možnost, vyšlo by mě to finančně lépe než brakovat nemocniční bufík a stejně se kvalitně nenajíst. Já chápu, že nemocnice škudlí kde může. Ale nemocniční strava je pro mě fakt trága a kolikrát mi to nadzvedlo kufřík, jen jsem zvedla poklop. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
7.5.12 09:05
@Anonymní píše:
Taky mám podle druhých vybranej výstřední kočárek-líbí se mi ten Stokke,nebo jak se to píše.Tchýně by na vesnici nejradši nějakou starou libertu :roll: :cert: Prej to stačí a na co zbytečně utrácet.A stejně si ho koupim :lol:

Jo tak to kdybys věděla, co jsem si vymyslela já. :mrgreen: Ale jsem naštěstí v Praze, tady splynu s davem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
7.5.12 09:07
@beckie píše:
Jo tak to kdybys věděla, co jsem si vymyslela já. :mrgreen: Ale jsem naštěstí v Praze, tady splynu s davem.

Já chci vědět, prosím prosím!! :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
7.5.12 09:12
@Crystal87 píše:
@RyBANA píše:
Vy jste tak hodné, jak ji téměř přejete komplikace, těžký porod atp…velmi milé :roll: [/c
nemyslím že by jí to někdo přál ale zakladatelka si asi myslí že tam přijde vyprdne prcka kterej bude jen spát a ona se tma bude jen nudit nebo tak to přijde mě

Já teda nevyprdla, ale porodila dítě, které normálně standartně spalo i brečelo, a světe div se, měla jsem sílu převléci si postel, běhala jsem tam v domácí hezké teplákovce, přes den jsem se v posteli rozhodně neválela, když malá spinkala, tak jsem si četla nebo koukala na filmy, dokonce jsem si každé ráno fénovala vlasy apod. Takže nevidím důvod, proč malovat čerty na zeď a strašit tady s tím, jak zakladatelka bude ráda, že je ráda, a že bude mít jiné starosti apod…Já osobně jí přeju, ať je brzy fit a i pobyt v porodnici si s miminkem užije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
7.5.12 09:18
@beckie píše:
Já teda nevyprdla, ale porodila dítě, které normálně standartně spalo i brečelo, a světe div se, měla jsem sílu převléci si postel, běhala jsem tam v domácí hezké teplákovce, přes den jsem se v posteli rozhodně neválela, když malá spinkala, tak jsem si četla nebo koukala na filmy, dokonce jsem si každé ráno fénovala vlasy apod. Takže nevidím důvod, proč malovat čerty na zeď a strašit tady s tím, jak zakladatelka bude ráda, že je ráda, a že bude mít jiné starosti apod…Já osobně jí přeju, ať je brzy fit a i pobyt v porodnici si s miminkem užije.

Takhle bych si to taky přála .
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
7.5.12 09:21
@RyBANA píše:
Já chci vědět, prosím prosím!! :lol: :mrgreen:
:mrgreen: No mimo hloubkáče jsem si vymyslela, že nutně potřebuju pro dvě děti croozera kid for 2 :mrgreen: Je fakt, že jezdím hlavně do terénu a hodně jezdím brusle, cestovní koloběžka apod. , takže mi to vyšlo jako nejideálnější volba. Jenže…protože bydlím u lesa, tak když budu chtít jít jezdit např. na brusle nemám tu kde, tak si musím udělat řidičák, pže MHD s croozerem cestovat moc nejde a tak. Můj partner říkal, že mě zabije, protože z původního záměru nové vozidlo vůbec nekupovat a odjezdit to ve starém po malé vyšla poněkud větší investice. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
7.5.12 09:25

beckie - no šťastná to žena:-).
Já myslím, že nikdo tady nepřeje zakladatelce nic zlé, ale už podle diskuze je vidět, že většina maminek byla ráda, že byla ráda. A to je realita ne, že by člověk nepřál zakladatelce dobrý rychlý porod a hodné miminko.
Syn byl celkem hodný, i dobře spal, ale já jsem byla třeba po císaři (a po 20 hodinovém porodu), ale fakt úplně mimo, byla jsem ráda, že jsem zvládla sprchu a s tím prostě nic neuděláš a rozhodně to nebyl císař plánovaný, začala jsem rodit normálně bez komplikací.
Takže spíš si myslím, že je tato diskuze i o tom aby zakladatelka počítala i jinou variantou než tou, že dítě bude spát a ona bude řešit povlečení, jídlo notebook a TV.

Příspěvek upraven 07.05.12 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
7.5.12 09:26
@beckie píše:
Já teda nevyprdla, ale porodila dítě, které normálně standartně spalo i brečelo, a světe div se, měla jsem sílu převléci si postel, běhala jsem tam v domácí hezké teplákovce, přes den jsem se v posteli rozhodně neválela, když malá spinkala, tak jsem si četla nebo koukala na filmy, dokonce jsem si každé ráno fénovala vlasy apod. Takže nevidím důvod, proč malovat čerty na zeď a strašit tady s tím, jak zakladatelka bude ráda, že je ráda, a že bude mít jiné starosti apod…Já osobně jí přeju, ať je brzy fit a i pobyt v porodnici si s miminkem užije.

ale jo já to ikomu neberut aky jsem byla fit alerozhodně by mě nenapadlo tam lítat v teplákovce jako doma nebo fénovat vlasy byt doma si je fénuju denně tma mi to přijde jako kravina :nevim: a na co se zbytečně namáhat s povlečním apod když doma si toho užiju až až?jo jako u prvorodiček to nadšení chápu ale jinak si do porodnice prostě chodím odpočinout a ne tmapomalu uklízet to by si po sobě mohl člověk rovnou kromě převlíkání prádla vytřít a apod ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
7.5.12 09:30
@beckie píše: :mrgreen: No mimo hloubkáče jsem si vymyslela, že nutně potřebuju pro dvě děti croozera kid for 2 :mrgreen: Je fakt, že jezdím hlavně do terénu a hodně jezdím brusle, cestovní koloběžka apod. , takže mi to vyšlo jako nejideálnější volba. Jenže…protože bydlím u lesa, tak když budu chtít jít jezdit např. na brusle nemám tu kde, tak si musím udělat řidičák, pže MHD s croozerem cestovat moc nejde a tak. Můj partner říkal, že mě zabije, protože z původního záměru nové vozidlo vůbec nekupovat a odjezdit to ve starém po malé vyšla poněkud větší investice. :mrgreen:

Jo to znám, já z původního jednoho kočáru na celou dobu udělala 4 kočáry, ten řidičák mi teda taky chybí, už bych se měla rozhoupat :lol: Ale u mě to není o investici ale vyloženě lenosti - otec má autoškolu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
7.5.12 09:33
@Crystal87 píše:
ale jo já to ikomu neberut aky jsem byla fit alerozhodně by mě nenapadlo tam lítat v teplákovce jako doma nebo fénovat vlasy byt doma si je fénuju denně tma mi to přijde jako kravina :nevim: a na co se zbytečně namáhat s povlečním apod když doma si toho užiju až až?jo jako u prvorodiček to nadšení chápu ale jinak si do porodnice prostě chodím odpočinout a ne tmapomalu uklízet to by si po sobě mohl člověk rovnou kromě převlíkání prádla vytřít a apod ne? :nevim:

No vidíš a mě by zase nenapadlo dělat ze sebe zbytečně něják nemocnou, když jsem byla fit. Proto domácí oděv, neválení se v posteli a upravené vlasy ( btw. to jsem jako měla chodit s mokrýma abych nebyla hned divná ) . A určitě by mi nevadilo si povléct, sílu jsem na to měla, tak pokud bude mít zakladatelka, tak ať si povlíkne. Ať si třeba skáče přes švihadlo. Mě toto říct kámoška, tak se tomu maximálně zasmějeme a trošku si přihodíme, ale rozhodně si o ní nezačnu myslet, jaká není fiflenka. :roll: Já si do porodnice odpočinou rozhodně nešla. Šla jsem tam porodit. Odpočívám doma nebo na dovolené. Chápu, že pokud někdo zažil těžký porod, tak prostě leží a je rád a jak už někdo psal, s tím se musí zakladatelka smířit, že možná nic z toho nevytáhne z tašky, ale to už je jen a jen její starost navíc s něčím co nepoužije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
7.5.12 09:33

@Crystal87

Já si o jednou vytřela, páč to co tam předvedla uklízečka bylo na alergickej záchvat. Jinak ani doma nechodím přes den v pyžamu či v košili, takže jakmile to šlo, šla jsem do teplákovky taky a s umaštěnýma vlasama nežiju, umývám si hlavu každý druhý den a nejinak jsem to dělala i tam 8) Mě na tom právě nepřijde nic divného, chovat se stále stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková