Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
to je zas jednou diskuze, clovek mysli trochu jinak nez dav a hned je divnej, ach ju… zakladatelko, udelej si to po svym, i kdyz si myslim, ze po porodu ti bude ukradeny, jestli povleceni je tvoje nebo ne, budes rada za kazdou chvilku, kdyz budes moct v klidu lezet jedno v cem
a s jidlem to samy, kdyz sem mela hlad (a ze mela!), vzdycky jsem si aspon neco dala, a zbytek donesla rodina. a bilej rohlik sem v nemocnici mela asi po 10 letech!
proste si vsechno nachystej, priprav si cisla na takeaway a uvidis, jestli to vyuzijes nebo ne. nedelala bych z toho vedu;) a uz vubec bych neresila, co si o tom kdo mysli…
Necetla jsem cele, ale v Motole dokonce na predporodnich kurzech rikaji, ze kdo ma citlivejsi kuzi, at si vezme svoje povleceni a i sestry pak na sestinedeli to rikaly, protoze maminka se mnou na pokoji se osypala, protoze v nemocnici se centralne pere s dezinfekci a ne vsichni to snesou a po porodu je pry kuze citliva nebo co. Nadstandard je uz standard, ale ja ro stesti nemela. Bylo plno a byla jsem rada, ze jsem se dostala vubec na sestinedeli a mohla byt s malym. Pul dne to vypadalo, ze budu muset na gyndu a maly na kojenecky sam. Ale tak moc jsem brecela, ze asi nekoho pustili driv nebo nevim…
@Naima píše:
Jj, tomu moc nerozumím - oni chlapi neumí vyprat v pračce pár nočních košil, povlečení či ručníky?
Právě, že umí, proto jsem to po něm hned posílala domů…nebo po mamce, jak kdo přijel…napsala jsem to nějak nesrozumitelně? Ani jsem to po sobě nečetla ![]()
@Libza píše:
Právě, že umí, proto jsem to po něm hned posílala domů…nebo po mamce, jak kdo přijel…napsala jsem to nějak nesrozumitelně? Ani jsem to po sobě nečetla
@Naima píše:
Jj, tomu moc nerozumím - oni chlapi neumí vyprat v pračce pár nočních košil, povlečení či ručníky?
Jé asi jsem tě špatně pochopila
Už jsem nějaká ospalá ![]()
@Libza píše:
Právě, že umí, proto jsem to po něm hned posílala domů…nebo po mamce, jak kdo přijel…napsala jsem to nějak nesrozumitelně? Ani jsem to po sobě nečetla
Nééé, napsala jsi to naprosto srozumitelně - já s tebou souhlasila a dál to byla obecná úvaha na to, že se tu objevují příspěvky, ze kterých vyplývá, že v případě vlastního povlečení nebude dělat zakladatelka nic jiného, než doma prát hory prádla. Asi jsem to napsala nesrozumitelně já
.
Ja bych nadstandard brala, bohuzel nebyl zadny volny. Jsem spis typ, co ma rad klid a na vybavovani se moc nejsem. Byly jsme na pokoji tri, jedna holka chrapala, ja z toho nemohla spat, po tech 4 dnech jsem byla totalne vycerpana.
Co se lozniho a jidla tyce, tak ja jsem po celkem narocnem porodu byla rada, ze jsem se doplazila na wc, delalo mi problem delsi dobu stat, o sezeni diky rozsahlemu siti ani nemluvim :/. V porodce byl srumec, krome ruznych vizit byly lekce spravneho koupani, kojeni, cviky po porodu, do toho po kazdem wc (casto kvuli zvysenemu pitnemu rezimu) do sprchy umyt a bud spechat na pokoj, kde mi dite hlidala jina mamina, nebo na sesternu…fakt jsem toho mela az az a nedovedu si predstavit, ze bych si do toho jeste prevlikala postel. Jidlo mi prislo v pohode, donesli mi z domu navic ovoce a kefiry. Popravde jsem na jidlo moc nemela cas, ani chut.
Myslim, zakladatelko, ze si to (pochopitelne) nedovedes moc predstavit, ve vetsine pripadu ti miminko celou dobu neprospi a budes mit jine starosti, nez resit povleceni a dovazku jidla. Byt tebou, vykaslu se na to, necham si donest nejake jidlo typu ovoce, jogurty a je to. Pokud na tebe nadstandard nevyjde, tak by ti to dovezene jidlo musely vzdy prinest sestry a nektere by ti to mozna daly sezrat.
Ahoj.Nevím co všechno Ti odpovídají holky,lae za mne
chtít nadstandart-je běžné(jen teda většinou si myslím, že je obsazen a obědnat předem pokud nepůjdeš na vyvolání je blbost to prostě nejde)
Vlastní povlečení No, to mi teda přijde dost přehnaný ![]()
Jiné jídlo Já rodila v Náchodě a všimla jsem si, že tam byl jídelníček co Ti jsou schopny zajistit(asi z restaurace) jíslo cca za 60-90 Kč tak bych se možná předem informovala jestli něksterá z porodnic toto nabízí. No, jinak mě manžel taky zásoboval dobrotama(místo číny co mělqa být k večeři jsem šla rodit) tak mi čínu dovezl do porodnice.:-)
Jinak pláč miminek, no občas mě vzbudilo cizí občas moje,ale na druhou stranu zas bylo s kým povídat na pokoji.
@Anonymní píše:
Tak to uvidím jak mi bude a když se na to budu cítit,tak asi taky půjdu domů,na co být zbytečně v nemocnici.Jinak souhlasím s Beckie,taky to tak vidím.Mě přide,žejsme u nás ještě hodně pozadu co se týče spokojenosti a práv pacientů.Někde ještě holt převládá komunismus
Mě naprosto nezaráží, když se lidi bijí o svá práva, je to tak správně, sama jsem byla za potížistku (neočkování podle schématu, neodstříhávání pupečníku, neoddělování mě a dítěte bez ohledu na to, jestli mají zrovna volný roomingový pokoj, nenechávání samotného dítěte na pokoji jen proto, že na jídlo musím do jídelny, odmítání dokrmu, když ještě nenastoupila laktace, spaní s dítětem v jedné posteli navzdory zákazu, atd. atd.). Ale zaráží mě, jaká práva se řeší v tomto konkrétním případě (právo na barevné povlečení…).
Tak třeba televize mi docela bodla, i když jsem měla s sebou knížky, křížovky…měla jsem pohodový porod, i když jsem byla štupovaná jako ponožka, tak jsem se hojila parádně, mimi pořád ukázkově spinkalo…tak jsem si pustila TV, mrkla na filmek, nebo jsem měla jen tak puštěnou tichou kulisu…co je na tom?
Jinak já trávila 3dny na „hekárně“ -většinou sama ale ten pláč byl slyšet všude ![]()
Ahoj, nečetla jsem všechno. Jen moje zkušenost. Rodila jsem v Českém Krumlově, nadstandart byl po celou dobu obsazený (nevím, kolik jich tam celkem bylo
, ale měla jsem o něj zažádáno a prostě jsem se tam během týdne nedostala), takže jistotu nadstandartu nemůžeš mít. Pokud nebudeš mít nadstandart, návštěvy NESMÍ na pokoj
.
No a s tím povlečením. Zní to trošku divně
, ale … Moje spoluležící si hned první den ušpinila „kapnu“ (kus hadru pod zadkem, aby to trochu ochránilo prostěradlo) a když si zažádala o čistou, bylo jí řečeno, že nejsou
. Tak jsme si tam dávaly osušky, abychom to prostěradlo hned neušpinily, takže se Ti ani s tímhle nápadem moc nedivím.
S jídlem - jen bych jim řekla, že se chceš stravovat sama a nikdo Ti neřekne ani Ň.
@Naima píše:
Nééé, napsala jsi to naprosto srozumitelně - já s tebou souhlasila a dál to byla obecná úvaha na to, že se tu objevují příspěvky, ze kterých vyplývá, že v případě vlastního povlečení nebude dělat zakladatelka nic jiného, než doma prát hory prádla. Asi jsem to napsala nesrozumitelně já![]()
.
Však já tě pochopila až co jsem si to přečetla podruhé
Je to jasný, přece nepřijede domů a nebude na valše prát od očistek špinavé duchny, ne? Hodí to na vyvářku a za hodinu má vypráno, no ne? Však i doma si povlečení od očistek zašpiní…
Já si s sebou vzala ty přebalovací jednorázové podložky Bella happy ty větší http://www.zbozi.cz/…y-happy-5ks/ a prostěradlo jsem nezadělala za celý pobyt v porodnici ![]()
@Len-til-kah píše:
Mě naprosto nezaráží, když se lidi bijí o svá práva, je to tak správně, sama jsem byla za potížistku (neočkování podle schématu, neodstříhávání pupečníku, neoddělování mě a dítěte bez ohledu na to, jestli mají zrovna volný roomingový pokoj, nenechávání samotného dítěte na pokoji jen proto, že na jídlo musím do jídelny, odmítání dokrmu, když ještě nenastoupila laktace, spaní s dítětem v jedné posteli navzdory zákazu, atd. atd.). Ale zaráží mě, jaká práva se řeší v tomto konkrétním případě (právo na barevné povlečení…).
Já teda nevím, ale každopádně neměl by mít každý právo na cokoliv. Jako je pro Tebe důležité výše popsané, tak holt prostě pro někoho je důležité spát ve svém povlečení. Není to jedno. Prát ho bude manžel, povlíkat si ho nejspíš bude muset sama, takže personál obtěžovat nebude, miminko to těch pět vteřin než povleče prostě vydrží a pokud si zakladatelka myslí, že na toto bude mít sílu. Tak ať. Chce to tam mít, prosím. Bude se cítit lépe, paráda. Nevím, co je na tom k řešení.
Tak zhýčkaná asi jsem,o tom žádná
Jinak Beckie,to máš štěstí na chlapa.Můj pochopení nemá,je z vesnice ze čtyř dětí a já jsem divná už jen tím,jak chodím oblíkaná a že si na dovolenou pod stan beru notebok.Chlap je už přece jenom aspoň trochu moderní,ale jeho rodiče staromodní a ze starý školy,takže jsou ze mě občas na infarkt.Jinak jsem si v souvislosti s touhle diskuzí vzpomněla na jednu mojí kamarádku ze školy - kdysi jsem jí venku potkala se spacákem a krosnou a říkám jí„ty jedeš pod stan?“A ona udiveně že ne,že do nemocnice
Byla před tím nějakou dobu pracovně v Irsku,onemocněla tam a v nemocnici nebylo místo,tak jí nechali spát někde na chodbě pod spacákem.Pak jí tady v čechách nebylo dobře,tak jela do nemocnice a automaticky počítala s tím,že si jí tam už nechaj a radši si vzala spacák,kdyby pro ní neměli peřinu ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.