Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
nadstandart normální je..ale vlastní jídlo a povlečení
to za exota asi budeš…zvlast když tam povlečení vyměnujou celkem často..
Povlečení též nechápu ale jídlo si už dneska objednává kde kdo byla jsem teda celkem v šoku ale asi je to normální.
![]()
budes divná
repsketive takhle-nadstandart je jeste normalni- ten je dneska i rozjetej-i kdyz ja ho nechtela a nakonec jsem ho mela-teda byla jsem an pokoji sama,ale z duvodu toho,ze bylo volno a ja byla bez ditete(musel byt jinde) vlastni povleceni- no o tom jsem nikdy neslysela, a jidlo-jak kde-treba u nas vari docela dobre, vdruhy nemocnici,kde jsem pak byla uz s malym varili hnus fialovej, a tak mi partner nosil jidlo od tchyne.takze pokud to maji do nemocnice blizko a mas fajn tchyni- tak enni problem zavolat partnerovi ,ze obed byl hnus,aby ti privezl nejakou naminu od maminky- a jeste potesis i tchyni a urcite i aprtnera.
![]()
Nadstandart chápu, ale povlečení a jídlo ne. Povlečení mi v nemocnici měnili pokaždé, kdy jsem chtěla ( klidně 2× denně, když jsem ho zašpinila ) a o jídle lidi taky nemluvili valně a nakonec to bylo dobrý. Oni si totiž občas dost vymýšlí. A asi jo, budeš za exota.
Já dost nerada spím v nemocničním sterilně bílým povlečení
tak jsem si říkala že bych si vzala svoje,abych si připadala jako doma.A to nemocniční tak ošklivě smrdí,asi desinfekcí
No a s tím jídlem - já právě moc ty bufetový a nemocniční jídla nemusim.Takový ty jejich omáčky apod.z toho je mi na ![]()
@Melounek píše:
Povlečení též nechápu ale jídlo si už dneska objednává kde kdo byla jsem teda celkem v šoku ale asi je to normální.![]()
tak objednavat si dneska jidlo do domu normální je, ale do nemocnice
to jsem ještě nezažila.. ![]()
@Anonymní píše:
Já dost nerada spím v nemocničním sterilně bílým povlečenítak jsem si říkala že bych si vzala svoje,abych si připadala jako doma.A to nemocniční tak ošklivě smrdí,asi desinfekcí
No a s tím jídlem - já právě moc ty bufetový a nemocniční jídla nemusim.Takový ty jejich omáčky apod.z toho je mi na
a jak protečeš a zašpiníš si své povlečení, tak ti tam každý den bude vozit přítel nebo manžel nové a nové?
Jestli si budeš povlíkat postel vlastním 2 hodiny po porodu, šití a podobných lahůdkách, tak alespoň pro mne exot budeš. Já byla ráda, že se o nic nemusím starat, povlečení jsem měla krásné barevné a čisté. A přes to, že jsem bývala v jídle velmi vybíravá, v nemocnici jsem zblajzla všechno a skoro radostí plakala, že se o nic nemusím starat. Ona i ta objednávka by byla nad mé psychické síly. Ale jestli to zvládneš, tak proč ne, nemusí jít každý s proudem
. Kdybych měla takové nároky, tak mě určitě měsíce dopředu netrápí, co si o mně kdo pomyslí…
No v porodnici budeš 3-4 dny pokud bude vše bez komplikací. Nadstandard je sice v dnešní době normální věc, ale pokud je o něj velký zájem v době kdy tam budeš ty, máš podle mě dost malou šanci ho dostat. Své povlečení - vůbec nechápu proč. Po porodu se budeš čistit a „zadělat“ si své mi přijde zbytečný. Navíc v nemocnici nepovlíkají 1× za měsíc, ale podle potřeby. Takže třeba každý den. To by sis s sebou brala čtvero povlečení? Jídlo, no všude nevaří dobře, taky záleží na dietě. Já sama jsem se s vlastním jídlem setkala jen u muslimů a hinduistů, kteří si stravu upravují podle přísných duchovních rituálů a mají lakto-vegetariánskou dietu, kterou jim v nemocnici neuvaří. Tedy zažila jsem pár lidí, kteří si třeba objednali k večeři pizzu, nebo jim rodina přivezla řízek. Každopádně si myslím, že těch pár dní v porodnici se dá přežít i o suchém rohlíku.
Budeš víc než divná.
A co víc - sice se budeš těch pár dní „cítit dobře“, ale pokud se v porodnici setkáš s někým známým z vesnice, získáš už navždycky nálepku rozmazlené městské fifleny… a s tím se Ti tam nebude dobře žít.
Příspěvek upraven 06.05.12 v 18:22
Já bych nešla ani do nadstandartu, já jsem byla ráda, že můžu kecat s druhou maminou.. Asi jsem divná, ale nemocniční jídlo mi chutnalo (Praha - Motolská nemocnice) a povlečení a košile byly věčně pěkně zasviněný, takže by mě ani nenapadlo si tam tahat vlastní… Takže ano, příjde mi to přehnaný… Prádlo tam vyvařujou a mandlujou, takže se nemáš čeho bát ![]()
A kdo ti bude tvoje povlečení (propocené, zakrvácené…) převlíkat x-krát denně a kolik vlastních košilek si chceš vzít? A kdo bude odnášet a umývat „tvoje“ nádobí nebo chceš baštit cokoli z polystyrenové krabice umělohmotnou vidličkou?
Prádlo bych neřešila vůbec, v nemocnicích je skvělý servis (jen ručníky bych si vzala svoje, na den dva a ať ti taťka nosí na návštěvu nové a použité si odnese na vyprání). Jídlo podle toho jaké bude erární, já zažila jídlo jedlé, teplé, čerstvé, na přilepšenou mi nosili ovoce, sýry a další dobroty.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Jsem z Prahy a celý život jsem tu vyrůstala,přítel je z vesnice a čekáme spolu miminko.Problém je,že se přítel chtěl vrátit do rodné vesnice kde žil a vyrůstal a chce aby jsme tu žili jako rodina.Já neměla problém se s ním přestěhovat,svůj byt jsem pronajala.Ještě nevím kde budu rodit,jestli v Českých Budějovicích,nebo v Krumlově,v úvahu připadaj i Strakonice - ale o co jde.Ráda bych si zaplatila nadstandard a kromě toho měla i svoje vlastní povlečení a vzhledem k tomu,že v nemocnicích nevařej zrovna nejlíp,tak bych si ráda domluvila donášku jídla z restaurace.Přítel se rozčiluje a zlobí,že mám městský manýry a chovám se jako V.I.P.rozmazlená hvězda,ale já se prostě itěch 5 nebo kolik dní chci cítit dobře
Co myslíte Vy?Budu divná nebo je to dneska už normální?