Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No a to myslíš, že ti z restaurace budou nosit nenadýmavá jídla?
@bubulina
jojo..to mě uplně dostalo..obed na novorozeneckém..čočka s párek:o)))
no je fakt že nemužou vařit pro každé odd. zvlást..
Zrovna jsem to chtěla napsat, v nemocnici se s tím také zrovna nežinýrují
.
No teď asi budu za neznalou a vychytralou sestru. Každopádně by mě povlečení pacientky asi nezajímalo a když by chtěla mít svoje, tak by si ho taky při mé službě taky sama převlíkla, takže bych vlastně blbé keci neměla důvod mít. Měla bych míň práce
. Věci pacientů jdou tak nějak mimo mě. Převlíct erární několikrát denně bych problém neměla. ![]()
@bubulina píše:
Ačkoliv v porodnici vlastně taky neTak nic
![]()
Tak jako já myslím, že oni to celkem zohledňují, kdo kojí a pod., ne?
Si teď vůbec nevybavuju, co tam bylo za jídlo. ![]()
Tak ten Dům u čápa je dobrej
myslím že jsem o něm už slyšela,ale nedovedu si představit že mi praskne voda a chlap mě poveze z jižních čech na Prahu,to už by ho ze mě asi opravdu kleplo
Jinak s tím notebokem doufám,že i po porodu budu schopná najít si chvíli čas,spíš na něm potřebuju pracovat než ho tam mít pro zábavu
Takže radíte zjistit si co v který porodnici nabízej a udělat si takovej menší průzkum a pak vybrat tu nejlepší?
Tak až budeš vědět, kde budeš rodit, tak omrkni jaký tam mají nadstandard - u nás ladilo povlečení-záclony-malba na stěně, takže jako ve špitále si tam člověk fakt nepřipadal. Já byla taky na rizikovém a do porodu jsem v nemocnici neležela, proč s tím hned počítat? A s dítětem si od noťasu budeš muset odpočinout, tak proč nezačít v porodnici? Kdybych se já takhle nedokázala uskromnit, tak si sbalím co chci a s manželem to neprobírám, ten by si nevšiml, ani kdyby mi tam osobně stěhoval ledničku
.
chápu nadstandart i jídlo (jsem vegetariánka), ale to povlečení
, to už je na mne moc, kdo ti to bude převlíkat, kolik setů si budeš brát, kdo ti to bude prát (např. od krve)
V Motole na nadstandardu bylo barevné povlečení, jinak všude jinde bílé. Vlastní bych nenosila (já si takto po porodu lpěla na vlastní košilce a jak jsem byla ráda pak za tu erární
). Jídlo naprosto chápu, i když mě v nemocnici většinou chutná téměř vše (až na špenát, mám takovou smůlu, že skoro pokaždé se mi poštěstí být v nemocnici v době zeleného čtvrtku
), ale nebránila jsem se ani pizze nebo čemukoliv jiného z rozvozu ![]()
Bez noťasu bych tam nepřežila ![]()
Příspěvek upraven 06.05.12 v 18:44
Ahoj, mě to nepřijde nijak šílený pokud to neuděláš moc okatě
povléknout si můžeš sama a jídlo ti přiveze rodina - určitě by vypadala divně donáška přímo od restaurace, ale co, jde snad o tebe, ne??? Já jsem v porodnici měla jedno jídlo (byla jsem 8 dní) a né díky, už nikdy víc, nebýt maminky tak jsem tam umřela hlady
povlečení jsem tedy neřešila, ale udělej si to jak to cítíš ty a na ostatní se vyprdni ![]()
Nečetla jsem příspěvky al jsi divna promin…jako povlečení a jídlo fakt nechápu těch pár dní se na tom jídle vydržet dá a někdy to ani tak hrozné není a povlečení je čisté…nebudeš trochu víc rozmazlená?
Taky myslím, že budeš za exota a akorát ti to přinese nepříjemné chování personálu, ty budou takové manýry těžko skousávat. Co se týče té „rozmazlené Pražačky“- nejsem si jistá, jestli to i na Prahu není dost
(ale nejsem z Prahy, neposoudím).
Nadstandart chápu, taky jsem chtěla a měla, notebook taky není problém. Bílý povlečení na nadstandartech není, u nás bylo žluté a nesmrdělo a myslím dokonce, že bylo žluté i na normálních pokojích. Jídlo holt nic extra, hlavně obědy, ale třeba k večeři nosili jídla jak pro 3 lidi (třeba pečivo, sýr, jogurt, ovoce), takže jsem to jedla i přes den, když mi nejel oběd.
S povlečením mě i napadlo, jestli nemůžou mít kecy, že právě neprošlo jejich prádelnou, oni to tam určitě vyváří a ještě možná nějak chemicky ošetřují (jen hádám).
@Issobel píše:
No teď asi budu za neznalou a vychytralou sestru. Každopádně by mě povlečení pacientky asi nezajímalo a když by chtěla mít svoje, tak by si ho taky při mé službě taky sama převlíkla, takže bych vlastně blbé keci neměla důvod mít. Měla bych míň práce. Věci pacientů jdou tak nějak mimo mě. Převlíct erární několikrát denně bych problém neměla.
Já měla ndstdrd a erarni povlečení a stejně jsem si ho musela prevlect sama, az me to překvapilo
Ležela jsem při druhém těhotenství v porodnici celkem pět týdnů, měla jsem nízko položenou placentu, takže jsem ležela měsíc na gyndě- to jsem byla na normálním pokoji s těhulema, které se teda střídaly a já zůstávala…, bylo fajn s někým promluvit. Podle jídelníčku, který byl na pokoji vytisknutý jsem si buď nechala něco dovézt od rodiny nebo z města, pizzu- prostě na co jsem měla chuť…nebo jsem jedla nemocniční, ale je fakt, že ne vždy se to dalo…
Den před plánovaným císařem jsem šla na předem domluvený nadstandart a musím říct, že povlečení tam bylo krásné barevné jako doma
a měnily mi ho sestry, kdy jsem si řekla.
Notebook jsem měla celých pět týdnů, jen počítej s tím, že se to docela prodraží - chtěli u nás 30 kč na den + pobyt na gýně + nadstandart ( 500kč/den) - nechali jsme v porodce fakt balík ![]()
Mě divná nepříjdeš…, asi proto, že jsem tak dlouho před porodem ležela v nemocnici, tak o pohodlí jde především a o vlastní pohodu.
Však to s nikým řešit nemusíš…, dneska jíst nebudu - doveze mi něco rodina nebo někdo…prostě porci vrátíš, však to nikdo nekontroluje, kolik jsi snědla nebo ne, je to pod poklopem.
A o tom povlečení si to zjisti, jak to na nadstandartu mají.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.