Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem platila při odchodu a sestra se mě ptala jestli to zaplatím na pokladně nebo jestli chci složenku ![]()
Platí s epři odchodu z porodnice, přišla sestra, dala nám předpis na zaplacení amanžel stím skočil na pokladnu. V porodnici jsi tak 3-4 dny, takže to určitě stihne vybrat:)
A proč anonym? vždyť není důvod, přijde mi to normální dotaz.
U nás v Plzni se platí při odchodu, ale třeba muž běžel zaplatit a pak ho teprve pustili k porodu. Ten se prostě počítá mimo. Myslím, že můžeš být v klidu, navíc vždy v okolí nemocnice je nějaký bankomat ![]()
@rosslyn píše:
Platí s epři odchodu z porodnice, přišla sestra, dala nám předpis na zaplacení amanžel stím skočil na pokladnu. V porodnici jsi tak 3-4 dny, takže to určitě stihne vybrat:)
Jééé to zní hezky 3- 4 dny…nu a to potom byl pro mě šok, když se přidružila žloutenka a my odcházely po 14 dnech
Nic ve zlém, jen sjem to chtěla trochu zhumornit
![]()
Poplatky se v Budějovicích platí po propuštění. Propouštějící lékař vystaví fakturu. Ta se pak zaplatí buď hotovostí, nebo převodem - to jsou regulační poplatky. Jak a kde se platí za epidurál a to ostatní nevím. To by ti měli říct v porodnici. Ale nepsala jsi kde budeš rodit. Každá nemocnice a porodnice to může mít jinak.
Mimochodem - podle nového zákona o zdravotních službách schváleného myslím 1.4.2012 má pacient právo na přítomnost blízké osoby, nebo osoby kterou si sám určí bez poplatku. To znamená, že v porodnici vybírání poplatků za přítomnost otce u porodu měli okamžitě zrušit. Pokud ho stále vybírají, hádala bych se s nimi a nic neplatila.
@Vanesanka samozřejmě jsem myslela, že když jde všechno podle plánu:)
Taky jsem četla,že od dubna se jedna osoba u porodu neplatí. Zvlááštní je, že na stránkách vítkovické nemocnice v ostravě tento poplatek pořád napsaný mají.
Asi jim tam zkusím napsat nějaký mail a uvidím, jak to je ![]()
Tý jo
já netušila že se něco platí, sem myslela že to hradí pojištovna ![]()
Kolik to cca je?
@Issobel píše:
Mimochodem - podle nového zákona o zdravotních službách schváleného myslím 1.4.2012 má pacient právo na přítomnost blízké osoby, nebo osoby kterou si sám určí bez poplatku. To znamená, že v porodnici vybírání poplatků za přítomnost otce u porodu měli okamžitě zrušit. Pokud ho stále vybírají, hádala bych se s nimi a nic neplatila.
Co vím, tak mají právo na úhradu nákladů spojených s touto přítomností, ale je fakt, že by to měli mít na účtu rozepsané.
@Martinaxxx říkala nám to PA teď na předporodním kurzu a dneska jsem o tom četla i časopise. Ten zákon je tady: http://www.zakonyprolidi.cz/…eni-20120401
Jestli se ti ho chce pročítat
Je to v odstavci o právech pacienta.
@Anonymní píše:
Tý jojá netušila že se něco platí, sem myslela že to hradí pojištovna
Kolik to cca je?
A co konkrétně máš na mysli?
@Anonymní píše:
Tý jojá netušila že se něco platí, sem myslela že to hradí pojištovna
Kolik to cca je?
epidurál se dá proplatit až zpětně pojištovnou, ale hradí jen část a to ještě jak která pojišťovna. Taky v částkách se to liší.
@Issobel píše:
A co konkrétně máš na mysli?
Všechno co se při odchodu platí
zatím se mě to teda netýká ale chtěla bych být informovaná ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj, za chvíli mám termín porodu, ale vážně nevím, kdy budu platit za epidurál, otce u porodu, poplatky za dny v nemocnici…naúčtujou mi to při odchodu z nemocnice a musím hned hotově zaplatit nebo se to dá nějak „na fakturu“?:D
Jde mi hlavně o to, že to nebude malá částka a třeba se může stát, že mě to chytne a nebudu mít vybráno z bankomatu. S kartou pak nikoho nikam posílat nechci.
Jak to tedy je?