Kdy se v porodnici platí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3234
2.5.12 16:52
@Martinaxxx píše:
Taky jsem četla,že od dubna se jedna osoba u porodu neplatí. Zvlááštní je, že na stránkách vítkovické nemocnice v ostravě tento poplatek pořád napsaný mají. :nevim: Asi jim tam zkusím napsat nějaký mail a uvidím, jak to je :)

na stránkách to sice ještě mají,ale prý už se to neplatí. :dance:

@Anonymní píše:
Tý jo 8o já netušila že se něco platí, sem myslela že to hradí pojištovna :think:
Kolik to cca je?

myslíš epidurál? jak kde, někde nic, někde 1000-2000Kč,záleží na konkrétní porodnici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
2.5.12 16:57
@Anonymní píše:
Všechno co se při odchodu platí :think: zatím se mě to teda netýká ale chtěla bych být informovaná :)

No tak to záleží na porodnici.
Všude se platí regulační poplatky. To jsou ty poplatky za pobyt v nemocnici. To asi víš. A dál záleží na porodnici. Třeba u nás v Budějovicích se neplatí za epidurál, jinde se platí. Někde 2 tisíce, jinde 6 tisíc. To je různý, je třeba si to zjistit podle porodnice :nevim: . Za přítomnost otce u porodu už by se platit nemělo, ale některé porodnice tento poplatek mají na svých stránkách stále uvedený. Pak si můžeš připlatit nadstandardní pokoj. Ceny se taky liší podle porodnice. Takže ti tu těžko spočítám, kolik za pobyt v porodnici utratíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11736
2.5.12 17:01
@Issobel píše:
Všude se platí regulační poplatky. To jsou ty poplatky za pobyt v nemocnici. To asi víš. A dál záleží na porodnici. Třeba u nás v Budějovicích se neplatí za epidurál, jinde se platí. Někde 2 tisíce, jinde 6 tisíc. To je různý, je třeba si to zjistit podle porodnice :nevim: . Za přítomnost otce u porodu už by se platit nemělo, ale některé porodnice tento poplatek mají na svých stránkách stále uvedený. Pak si můžeš připlatit nadstandardní pokoj. Ceny se taky liší podle porodnice. Takže ti tu těžko spočítám, kolik za pobyt v porodnici utratíš :nevim:

JJ, u nás se za epidurál platí 1500, otec u porodu byl za 300, u CS za 600, porod do vany 1000, nadstandart 300/ den, ale každá porodnice to má jiné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11736
2.5.12 17:02
@Issobel píše:
Všude se platí regulační poplatky. To jsou ty poplatky za pobyt v nemocnici. To asi víš. A dál záleží na porodnici. Třeba u nás v Budějovicích se neplatí za epidurál, jinde se platí. Někde 2 tisíce, jinde 6 tisíc. To je různý, je třeba si to zjistit podle porodnice :nevim: . Za přítomnost otce u porodu už by se platit nemělo, ale některé porodnice tento poplatek mají na svých stránkách stále uvedený. Pak si můžeš připlatit nadstandardní pokoj. Ceny se taky liší podle porodnice. Takže ti tu těžko spočítám, kolik za pobyt v porodnici utratíš :nevim:

JJ, u nás se za epidurál platí 1500, otec u porodu byl za 300, u CS za 600, porod do vany 1000, nadstandart 300/ den, ale každá porodnice to má jiné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
2.5.12 17:04

@kotaska91 no a Budějce - epidurál bez poplatku, otec u porodu bez poplatku (bylo to 300 a k císaři tady otce nepouští), vanu tu nemáme :mrgreen: , nadstandard 400 nebo 600,–/den podle typu pokoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
2.5.12 17:06

Ta osoba se sice uz neplati, ale zacli vybirat za naklady s tim spojene- prevleceni atp. U nas to bude 300, manzel dostal minule jednorazove navleky. Asi je ted delaji ze zlata :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.12 17:14

Děkuji za informace :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
2.5.12 17:28

U nás to bylo takhle: epidurál zadarmo, otec platil dopředu (pokud by náhodou nedorazil, peníze by vrátili) no a „fakturu“ za pobyt jsem dostala při odchodu - zaplatila jsem jí až po měsíci, páč jsem hlava děravá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
2.5.12 18:45

Ten poplatek za osobu u porodu je prý od 1.4.sice jakoby zrušený,ale někde jsem četla,že ve finále záleží na porodnici,jestli to chtějí vybírat dál nebo ne :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
2.5.12 20:19

Napr. ve FTN v Praze jsem si platila docela drahy nadstandard za hotove (nasi prinesli penizky) a poplatky za pobyt v nemocnici na fakturu, kartou to neslo. Ale stalo to za tu peci, doporucuju nadstandard vsemi deseti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
2.5.12 22:34

Na Bulovce v Praze za epidurál nula, za otce u porodu 500 a dalších 500 jako „dobrovolný“ dar nemocnici o kterém se dopředu nikdo slovem nezmínil. Za nadstandard 400 za den, ale to se muselo platit hotově, případně zbytek na fakturu. To byl březen 2010. Teď mají na stránkách 1000 za otce u porodu, až půjdu do poradny, tak se tam zeptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.5.12 09:04

@Romy Praha Toho otce by mohli zrušit,taky tam budu rodit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
5.5.12 19:12

v motole v Praze se za otce neplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková