Budu za exota? Nadstandard v porodnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
6.5.12 21:31

Já jsem si nestěžovala.. nevím, nepřišlo mě to nějak k řešení i když věřím, že někdo by se ozval..
Brala jsem i svoji chybu , ale bylo vidět, že mi to sežrat dala… Navíc mi v té době oznámily, že mám velmi nemocné dítě, tak jsem byla schopná sestru pomalu poslat někam protože jsem byla s nervama někde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
6.5.12 21:32

taky jsem nečetla diskuzi. Nadstandard je běžnost, pokud je teda volno, když jsem rodila já, volno nebylo, ale nakonec jsem byla i ráda, ležela jsem na dvoulůžáku a s druhou maminkou jsme doteď kamarádky.

Povlečení bych si své nebrala, z praktických důvodů, nepřidělávala bych si starosti s přepravou, neustálým převlékáním apod. Navíc v nemocnici povlečení nesmrdí, aspoň v té co jsem byla já, nesmrdělo. Jídlo bych si taky své nebrala, v nemocnici nevaří zas tak špatně, a po porodu jsem chuť k jídlu ani neměla.

Myslím, že budeš za exota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
6.5.12 21:32
@Anonymní píše:
@AnastazieB A to je možný jít takhle brzy po porodu domu? 8o To se musí podepsat revers nebo jak? :think: Doma rodit nechci,kdyby nastaly nějaký komplikace,nechci ohrozit mimi

Ano lze, šla bych i dřív, ale dlouho mi kapaly kapačky a pak se měnily směny… Podepíšeš reverz a je dobré mít papír od dětské dr., že v případě ambulantního porodu přebere dítě do péče. U nás problém nebyl, druhý den po porodu u nás dr. byla a dítě opět zkontrolovala, pak jsme už šli do poradny až za 4 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
6.5.12 21:35
@Anonymní píše:
Holky tak když se k vám někdo nebude chovat hezky nebo vám dávat něco sežrat a podobně tak si můžete stěžovat ne?na tu sestru myslím.Já bych se teda asi ozvala,nic si nenechám líbit

no pochybuju, že po porodu, kdy má člověk rozházené hormony, je schopný se bránit. Já tedy schopná nebyla ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
6.5.12 21:35
@Anonymní píše:
Mám rodit normálně,tak ale jestli budou všechny nadstandardy obsazený… :zed: :oops: To nevim teda.....mám ráda svůj klid,bojim se že ostatním maminkám budou brečet mimča,budou chrápat apod.A neni nad to,mít na svym pokoji k dispozici televizi jen sama pro sebe :mrgreen:

Samozřejmě se může stát i to, že bude obsazený nejen nadstandard, ale prostě celá porodnice…
Jinak nebudu tu vypisovat litanie, jen že přeju bezproblémový porod. Já jsem zvlášť po tom prvním opravdu měla úplně jiné starosti, než jaký mi dají rohlík nebo jakou má barvu povlečení :nevim: . Přiděláváš si dopředu stres navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
6.5.12 21:37
@AnastazieB píše:
Ano lze, šla bych i dřív, ale dlouho mi kapaly kapačky a pak se měnily směny… Podepíšeš reverz a je dobré mít papír od dětské dr., že v případě ambulantního porodu přebere dítě do péče. U nás problém nebyl, druhý den po porodu u nás dr. byla a dítě opět zkontrolovala, pak jsme už šli do poradny až za 4 dny.

A v porodnici problém nebyl? Známá si musela reverz hodně prosazovat respektive zasáhl otec dítěte. Taky to měli takhle domluvené v případě, že bude dítko OK a důvod pro ně byl mimo jiné prostředí a jídlo v porodnici :lol: .......

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.12 21:37

Tak to uvidím jak mi bude a když se na to budu cítit,tak asi taky půjdu domů,na co být zbytečně v nemocnici.Jinak souhlasím s Beckie,taky to tak vidím.Mě přide,žejsme u nás ještě hodně pozadu co se týče spokojenosti a práv pacientů.Někde ještě holt převládá komunismus

• Citovat
  • Upravit
4263
6.5.12 21:38

Podle mě nadstandart ano, povlečení …první den mi ho měnili 3×, druhý 2× a pak už to šlo, ale opravdu bych si nebrala své. Budeš ráda, že polezeš a nikdo jiný (kromě rodiny) tě nebude obskakovat. K jídlu - proč donáškovou službu? Tak pokud chceš rodinné a příjemné prostředí, nech si donést od návštěvy domácí stravu. Já měla rychlovarku na čaj a meltu, snídaně a večeře studené a k nemocničnímu obědu jsem měla první den hrachovku a svíčkovou - to jsem se bála jíst, ale mamka mi dle rodinné tradice donesla slepičí polévku :mrgreen: ..nejdřív jsem držkovala, ale pak jsem za ní byla ráda. Byla jsem tam 5 dnů a doneseného jídla od rodiny bylo až až (já ho nechtěla, ale babči si nedaly říct:-) )…chuti k jídlu už méně. Můžeš to vyřešit takhle… Co se týče kurýra z restaurace v porodnici..to je fakt uhozený ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
6.5.12 21:41
@Anonymní píše:
Tak to uvidím jak mi bude a když se na to budu cítit,tak asi taky půjdu domů,na co být zbytečně v nemocnici.Jinak souhlasím s Beckie,taky to tak vidím.Mě přide,žejsme u nás ještě hodně pozadu co se týče spokojenosti a práv pacientů.Někde ještě holt převládá komunismus

Poté nechápu proč to tedy vůbec řešíš, zda budeš za exota ;) pokud myslíš, že zde převládá komunismus tak se tam bran a nemusíš se tu ptát zda budeš exot či ne ;)

• Citovat
  • Upravit
3483
@stazinka09 píše:
Tak to jsem neměla a právě ani ten nadstandard :,( . Tak jsem si nechala nosit i knížky, já totiž ani nemohla z tý euforie spát. Fakt jak zfetovaná, no hormony asi no. malou jsem musela pak na kojení budit, byla hodně utlumená, když bylo nejhůř musela jsem ji přetřít obličej mokrou žínkou, aby se probrala, byla kolikrát úplně hadrová. Dala se do toho až ke konci pobytu a pak se právě budila s ostatníma miminama navzájem celou noc - sestry jim říkaly kanárci a my žlutý tygři :lol:

Tak knížky ani časopisy mě nebavily :D ale měla jsem to s tou euforií to samé. Já za těch 5 dní naspala tak možná 12hodin jestli nepřeháním.. malá byla taky hadráček, baštit nechtěla, takže hrůza. Ale byla jsem ráda, že jsem sama. Malá vždy chytla v 11 večer hysterák a řvala do 4 ráno a já bych byla nešťastná z toho, že bych obtěžovala případnou maminku na pokoji, protože s ní nešlo nic dělat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Jinak koukám že jak někde člověk trochu vyčnívá z davu,už je divnej 8o

• Citovat
  • Upravit
13762
6.5.12 21:42
@stazinka09 píše:
A v porodnici problém nebyl? Známá si musela reverz hodně prosazovat respektive zasáhl otec dítěte. Taky to měli takhle domluvené v případě, že bude dítko OK a důvod pro ně byl mimo jiné prostředí a jídlo v porodnici :lol: .......

Nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
6.5.12 21:43
@Anonymní píše:
Mám rodit normálně,tak ale jestli budou všechny nadstandardy obsazený… :zed: :oops: To nevim teda.....mám ráda svůj klid,bojim se že ostatním maminkám budou brečet mimča,budou chrápat apod.A neni nad to,mít na svym pokoji k dispozici televizi jen sama pro sebe :mrgreen:

100% jistotu normální(vaginálního) porodu nemá žádná z nás. Překvapuje mě, že ti vadí pláč cizích mimin, protože to tvoje určitě brečet nebude že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
6.5.12 21:44

Tak asi ji zajímá, jestli má nebo měl někdo podobné požadavky a jak to porodnice nebo teda personál snášel, však co by se nezeptala? A to odsuzování alá rozmazlený spratek - no a co, jak si nás rodiče vychovali takový jsme :mrgreen:

Pokud si svoje nároky dokáže obhájit před manželem, rodinou a personálem v porodnici - tleskám :potlesk: 8)

pozn. taky nesnáším cizí děti, obzvláště ty uřvané 8) :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.05.12 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.12 21:46

Však jsem to vysvětlovala výše.Samozřejmně že moje dítě taky bude brečet,ale je přece něco jinýho,když brečí jedno mimčo,než když jich je na pokoji víc a brečej na přeskáčku pořád dokola

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková