Budu za exota? Nadstandard v porodnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
6.5.12 22:25
@Len-til-kah píše:
Mě naprosto nezaráží, když se lidi bijí o svá práva, je to tak správně, sama jsem byla za potížistku (neočkování podle schématu, neodstříhávání pupečníku, neoddělování mě a dítěte bez ohledu na to, jestli mají zrovna volný roomingový pokoj, nenechávání samotného dítěte na pokoji jen proto, že na jídlo musím do jídelny, odmítání dokrmu, když ještě nenastoupila laktace, spaní s dítětem v jedné posteli navzdory zákazu, atd. atd.). Ale zaráží mě, jaká práva se řeší v tomto konkrétním případě (právo na barevné povlečení…).

Někomu se zas mohou zdát tvoje nároky přehnané a zakladatelčiny úsměvné ale akceptovatelné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
6.5.12 22:27
@beckie píše:
Chce to tam mít, prosím. Bude se cítit lépe, paráda. Nevím, co je na tom k řešení.

Však i já jsem byla za exota. A zakladatelka se ptala, jestli se svými požadavky bude. Bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.12 22:27

Tak jestli nebude volnej nadstandard,tak jdu po porodu domů! :cert: :zed: Beckie,to je jasný,oni mluvěj do všeho a myslej si,že to udělám podle nich,ale já budu rodit takže si to udělám jak já uznám za vhodný a ne podle tchýně-ta už má odrodíno

• Citovat
  • Upravit
3932
6.5.12 22:29

Jestliže máš tu možnost, tak nadstandart ano, jídlo bych řešila až na místě podle jídelního lístku, který mají ve většině porodnic vyvěšený na týden dopředu.Není snad problém zavolat příbuzenstvu a domluvit se. Povlečení je blbost, čtyři dny to vydržíš, pro zpříjemnění bych si vzala třeba vlastní polštářek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zabusa
6.5.12 22:34

Proč pořád všichni píšete že to má v té porodnici „vydržet“! Vždyť se má starat o novorozence a to by měla být v té nejlepší pohodě jaká je v danou chvíli možná. A pokud jí k tomu pomůže vlastní jídlo a povlečení, tak proč ne. Nečetla jsem celou diskusi, zaregistrovala jsem ale poznámku o ambulantním porodu, to je podle mě nejlepší řešení, akorát to už bys myslím na vesnici byla kor za exota :-)

• Citovat
  • Upravit
779
6.5.12 22:34

Já tedy nevim holky, ale rodila jsem v Praze Krči a postel mi nepřevlékli ani jednou co jsem tam byla..povlak byl totálně roztrhanej! kdybych mohla tak si to prostěradlo přinesu..ale tam byl potížista každej kdo nemlčel a na něco se zeptal.. návštěvy směly jen na chodbu.. stím celkem souhlasim.. :think: jídlo jsem nejedla vůbec..vlastně jsem 3dny po porodu nepozřela ani sousto..jednak jsem byla total rozhozena, že se mi dělalo zle, když jsem pomyslela na jídlo a za druhé se to nedalo fakt..max rohlik k snídani a ten se stejně nesmí..(nic jiného nebylo)..normálně tam servírujou jídla, který se při kojení vůbec nesměj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
6.5.12 22:37
@ivulk píše:
Já tedy nevim holky, ale rodila jsem v Praze Krči a postel mi nepřevlékli ani jednou co jsem tam byla..povlak byl totálně roztrhanej! kdybych mohla tak si to prostěradlo přinesu..ale tam byl potížista každej kdo nemlčel a na něco se zeptal.. návštěvy směly jen na chodbu.. stím celkem souhlasim.. :think: jídlo jsem nejedla vůbec..vlastně jsem 3dny po porodu nepozřela ani sousto..jednak jsem byla total rozhozena, že se mi dělalo zle, když jsem pomyslela na jídlo a za druhé se to nedalo fakt..max rohlik k snídani a ten se stejně nesmí..(nic jiného nebylo)..normálně tam servírujou jídla, který se při kojení vůbec nesměj :nevim:

nejenom v Krči servírujou jídla nevhodná pro kojící :lol: - to je běžný nešvar

• Citovat
  • Upravit
13768
6.5.12 22:38
@CokeLady píše:
Mně přijde, že z Tvých starostí jako že chceš mít telku jen pro sebe, vůbec nedochází, že tam nebudeš sama, ale s Tvým čerstvě narozeným dítětem. Budeš se učit s ním zacházet, kojit ho, koupat. Třeba bude zdravé spokojené spavé miminko. Ale třeba taky ne, třeba bude něco špatně a že to opravdu není výjimečné. Počítáš i s tímhle ve všech myšlenkách na tmavé pečivo s medem??

Ano, při porodu a po něm jde o Tebe a Tvé miminko… Nechápu co je divného na tom si pohodlně odpočinout a pořádně najíst (pokud zakladatelce běžné jídlo nechutná). Pokud chce své povlečení, proč to někomu vadí, sestry jí ho převlékat nebudou ani jiné jídlo vařit nebudou… Tak co tě na tom tak pobuřuje??

Když je žena po porodu ve stresu, nemá klid na odpočinek, na péči o dítě, tak může třeba hůře kojit… Já bych teda 4 dny na pokoji s dalšími dvěma maminkami nevydržela… cizí návštěvy, miminka plakající v jakoukoli dobu apod. Navíc můj syn byl hodně spavý, spal třeba 4 hodiny, já jsem unavená nebyla, tak bych se dost nudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
6.5.12 22:39
@Libza píše:
Přesně tak :! Třeba zase poukážu na sebe - když jsem měla nadstandard, tak tam byl takový volnější režim :nevim: Návštěvy mohly na pokoj za mnou, vozili mi jídlo na pokoj, nemusela jsem do jídelny, dostávala jsem hygienické potřeby ( toaleťák, vložky, podložky - to vše bylo jinak nedostupné, to si musely maminky dovézt z domu ). I oblékání dcerky do mého dovezeného oblečení tolerovali, i když to tam nevidí rádi…je třeba možné, že se na ty maminky na nadstandardu dívají trochu ‚jinak‘ :nevim:

jj já myslím že určitě se na maminky tam koukají jinak, lépe.
když jsem byla já na nadstandartu, tak sestry i klepaly, než vešly, nestalo se tak že větrám a někdo vejde :-)
jídlo na pokoji mě vyhovovalo taky, že nemusím nikam chodit, ale v jiných nem. co vím, tak to nosí maminkám na pokoj taky i na standartu, asi jak kde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
6.5.12 22:39
@Zabusa píše:
Proč pořád všichni píšete že to má v té porodnici „vydržet“! Vždyť se má starat o novorozence a to by měla být v té nejlepší pohodě jaká je v danou chvíli možná. A pokud jí k tomu pomůže vlastní jídlo a povlečení, tak proč ne. Nečetla jsem celou diskusi, zaregistrovala jsem ale poznámku o ambulantním porodu, to je podle mě nejlepší řešení, akorát to už bys myslím na vesnici byla kor za exota :-)

No to mi taky přijde jako takový ženský masochismus: „však já jsem to taky vydržela, odtrpěla“..... Proč by si nejkrásnější období v životě ženy nemohla v rámci možností zpříjemnit?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.12 22:41

Tak vPraze bych do Krče ani nešla,byla jsem tam na laparce a stačilo :cert: Měla jsem původně v plánu Apolináře,nebo Podolí s tím,že by mě rodil pan doktor Verner.
Teď si musím vybrat porodnici a spokojit se s porodníkem,kterej bude mít službu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13768
6.5.12 22:42
@stazinka09 píše:
No to mi taky přijde jako takový ženský masochismus: „však já jsem to taky vydržela, odtrpěla“..... Proč by si nejkrásnější období v životě ženy nemohla v rámci možností zpříjemnit?

Přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
6.5.12 22:42
@Zabusa píše:
Proč pořád všichni píšete že to má v té porodnici „vydržet“! Vždyť se má starat o novorozence a to by měla být v té nejlepší pohodě jaká je v danou chvíli možná. A pokud jí k tomu pomůže vlastní jídlo a povlečení, tak proč ne. Nečetla jsem celou diskusi, zaregistrovala jsem ale poznámku o ambulantním porodu, to je podle mě nejlepší řešení, akorát to už bys myslím na vesnici byla kor za exota :-)

já to nepíšu, já jí to plně schvaluju!!! Nevím proč bych to měla přetrpět, když si pobyt můžu zpříjemnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.5.12 22:43
@Len-til-kah píše:
Však i já jsem byla za exota. zakladatelka se ptala, jestli se svými požadavky bude. Bude.

To bude. Ale mně osobně to prostě vadí. Celkově, že se někdo musí mít strach,, jestli náhodou nebude divný, protože chce něco jinak a je mi jedno jeslti jde o povlečení nebo bonding např… Ale třeba jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
6.5.12 22:47
@beckie píše:
To bude. Ale mně osobně to prostě vadí. Celkově, že se někdo musí mít strach,, jestli náhodou nebude divný, protože chce něco jinak a je mi jedno jeslti jde o povlečení nebo bonding např… Ale třeba jednou.

Mě zas vadí ty hodnotící komentáře tady viz „styděla bych se“, „chudák chlap“atd..Mě říkala moje kamarádka porodní asistentka, že jí vyvedlo z míry akorát to, že jeden pár se dotazoval na možnost vzít na porodní sál psa, protože to je součást rodiny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková