Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak třeba televize mi docela bodla, i když jsem měla s sebou knížky, křížovky…měla jsem pohodový porod, i když jsem byla štupovaná jako ponožka, tak jsem se hojila parádně, mimi pořád ukázkově spinkalo…tak jsem si pustila TV, mrkla na filmek, nebo jsem měla jen tak puštěnou tichou kulisu…co je na tom?
Jinak já trávila 3dny na „hekárně“ -většinou sama ale ten pláč byl slyšet všude ![]()
Ahoj, nečetla jsem všechno. Jen moje zkušenost. Rodila jsem v Českém Krumlově, nadstandart byl po celou dobu obsazený (nevím, kolik jich tam celkem bylo
, ale měla jsem o něj zažádáno a prostě jsem se tam během týdne nedostala), takže jistotu nadstandartu nemůžeš mít. Pokud nebudeš mít nadstandart, návštěvy NESMÍ na pokoj
.
No a s tím povlečením. Zní to trošku divně
, ale … Moje spoluležící si hned první den ušpinila „kapnu“ (kus hadru pod zadkem, aby to trochu ochránilo prostěradlo) a když si zažádala o čistou, bylo jí řečeno, že nejsou
. Tak jsme si tam dávaly osušky, abychom to prostěradlo hned neušpinily, takže se Ti ani s tímhle nápadem moc nedivím.
S jídlem - jen bych jim řekla, že se chceš stravovat sama a nikdo Ti neřekne ani Ň.
@Naima píše:
Nééé, napsala jsi to naprosto srozumitelně - já s tebou souhlasila a dál to byla obecná úvaha na to, že se tu objevují příspěvky, ze kterých vyplývá, že v případě vlastního povlečení nebude dělat zakladatelka nic jiného, než doma prát hory prádla. Asi jsem to napsala nesrozumitelně já![]()
.
Však já tě pochopila až co jsem si to přečetla podruhé
Je to jasný, přece nepřijede domů a nebude na valše prát od očistek špinavé duchny, ne? Hodí to na vyvářku a za hodinu má vypráno, no ne? Však i doma si povlečení od očistek zašpiní…
Já si s sebou vzala ty přebalovací jednorázové podložky Bella happy ty větší http://www.zbozi.cz/…y-happy-5ks/ a prostěradlo jsem nezadělala za celý pobyt v porodnici ![]()
@Len-til-kah píše:
Mě naprosto nezaráží, když se lidi bijí o svá práva, je to tak správně, sama jsem byla za potížistku (neočkování podle schématu, neodstříhávání pupečníku, neoddělování mě a dítěte bez ohledu na to, jestli mají zrovna volný roomingový pokoj, nenechávání samotného dítěte na pokoji jen proto, že na jídlo musím do jídelny, odmítání dokrmu, když ještě nenastoupila laktace, spaní s dítětem v jedné posteli navzdory zákazu, atd. atd.). Ale zaráží mě, jaká práva se řeší v tomto konkrétním případě (právo na barevné povlečení…).
Já teda nevím, ale každopádně neměl by mít každý právo na cokoliv. Jako je pro Tebe důležité výše popsané, tak holt prostě pro někoho je důležité spát ve svém povlečení. Není to jedno. Prát ho bude manžel, povlíkat si ho nejspíš bude muset sama, takže personál obtěžovat nebude, miminko to těch pět vteřin než povleče prostě vydrží a pokud si zakladatelka myslí, že na toto bude mít sílu. Tak ať. Chce to tam mít, prosím. Bude se cítit lépe, paráda. Nevím, co je na tom k řešení.
Tak zhýčkaná asi jsem,o tom žádná
Jinak Beckie,to máš štěstí na chlapa.Můj pochopení nemá,je z vesnice ze čtyř dětí a já jsem divná už jen tím,jak chodím oblíkaná a že si na dovolenou pod stan beru notebok.Chlap je už přece jenom aspoň trochu moderní,ale jeho rodiče staromodní a ze starý školy,takže jsou ze mě občas na infarkt.Jinak jsem si v souvislosti s touhle diskuzí vzpomněla na jednu mojí kamarádku ze školy - kdysi jsem jí venku potkala se spacákem a krosnou a říkám jí„ty jedeš pod stan?“A ona udiveně že ne,že do nemocnice
Byla před tím nějakou dobu pracovně v Irsku,onemocněla tam a v nemocnici nebylo místo,tak jí nechali spát někde na chodbě pod spacákem.Pak jí tady v čechách nebylo dobře,tak jela do nemocnice a automaticky počítala s tím,že si jí tam už nechaj a radši si vzala spacák,kdyby pro ní neměli peřinu ![]()
@Libza píše:Však já tě pochopila až co jsem si to přečetla podruhé
Je to jasný, přece nepřijede domů a nebude na valše prát od očistek špinavé duchny, ne? Hodí to na vyvářku a za hodinu má vypráno, no ne? Však i doma si povlečení od očistek zašpiní…
Asi tak
, proto padá i ten argument, že to nemocnice nepovolí, protože očistky jsou infekční. Řekla bych, že doma budou stejně infekční, jako ve špitále.
Anonymní tak to s tvou kamarádkou je drsný ![]()
Já si do porodnice balila tak velkou tašku ( + malou na hekárnu ), že jsem vypadala, jako bych se tam stěhovala na měsíc ![]()
@CokeLady píše:
Kdyby to tak zavedly všechny nemocnice…![]()
Mně teda nezajímá nějaká desetičlenná rodina Kropáčkovic paní odvedle, když já chci kojit nebo se převléct nebo vstát ze špinavé postele. To, že mě nezajímá jejich tlachání, případné zapojování všech do hovoru je věc druhá - méně podstatná. Myslím, že VĚTŠINA lidí v tomhle nemá soudnost a leze na vícečetné pokoje na dlouhé návštěvy.
Zcela s tebou souhlasím, na pokojích gyn-por, kde ženy kojí, „větrají“ se, mají poporodní bolesti atd. nemají návštěvy co dělat. Kde je nějaké soukromí
?
@Anonymní píše:
Tak zhýčkaná asi jsem,o tom žádnáJinak Beckie,to máš štěstí na chlapa.Můj pochopení nemá,je z vesnice ze čtyř dětí a já jsem divná už jen tím,jak chodím oblíkaná a že si na dovolenou pod stan beru notebok.Chlap je už přece jenom aspoň trochu moderní,ale jeho rodiče staromodní a ze starý školy,takže jsou ze mě občas na infarkt.Jinak jsem si v souvislosti s touhle diskuzí vzpomněla na jednu mojí kamarádku ze školy - kdysi jsem jí venku potkala se spacákem a krosnou a říkám jí„ty jedeš pod stan?“A ona udiveně že ne,že do nemocnice
![]()
Byla před tím nějakou dobu pracovně v Irsku,onemocněla tam a v nemocnici nebylo místo,tak jí nechali spát někde na chodbě pod spacákem.Pak jí tady v čechách nebylo dobře,tak jela do nemocnice a automaticky počítala s tím,že si jí tam už nechaj a radši si vzala spacák,kdyby pro ní neměli peřinu
Tak pod stan s noťákem nejezdíme, ale jen proto, že mám internet v mobilu, jinak bych ho brala taky. Každopádně, to, že mají pindy na to jak se oblékáš apod., tak ať, ale porod a věci s tím spojené jsou primárně záležitost Tvá, Tvého těla a miminka, tak bych jim to rychle vysvětlila. Neboj se, můj porod taky probírá celá rodina, ale přede mnou už nikdo nic neřekne, protože ví, že by byl oheň na střeše.
@CokeLady jj to jo, ale mně to v tu chvíli přišlo hrozně drsný
. Byla jsem na pokoji tři dny sama a musela jsem sedět, spíš pololežet, na chodbě na tvrdé lavici, protože nesměl manžel na pokoj.
@Naima píše:
Asi tak, proto padá i ten argument, že to nemocnice nepovolí, protože očistky jsou infekční. Řekla bych, že doma budou stejně infekční, jako ve špitále.
Přesně tak
Třeba zase poukážu na sebe - když jsem měla nadstandard, tak tam byl takový volnější režim
Návštěvy mohly na pokoj za mnou, vozili mi jídlo na pokoj, nemusela jsem do jídelny, dostávala jsem hygienické potřeby ( toaleťák, vložky, podložky - to vše bylo jinak nedostupné, to si musely maminky dovézt z domu ). I oblékání dcerky do mého dovezeného oblečení tolerovali, i když to tam nevidí rádi…je třeba možné, že se na ty maminky na nadstandardu dívají trochu ‚jinak‘ ![]()
Zakladatelko chápu že chceš nadstandart, ale nechápu to jídlo, jídlo z várnic z nemocniční kuchyně, které podléhá snad nejpřísnějším hygienických podmínkám ti vadí, ale pizza ani nevím z čeho a grilované kuře které se válelo bůhví kde než přistálo na grilu ti nevadí? No je to tvá věc, když budeš mít na nadstandartu svou ledničku můžeš tam mít cokoli. Povlečení taky nechápu, ale neměl by s tím být problém i když ano, asi budeš za exota.
Jinak v zahraničí je celkem běžné že pacienti mají na pokojích nachystané jídelní lístky(letáčky) z různých restaurací s donáškovou službou. Už se tam s tím počítá.
@CokeLady píše:
Kdyby to tak zavedly všechny nemocnice…![]()
Mně teda nezajímá nějaká desetičlenná rodina Kropáčkovic paní odvedle, když já chci kojit nebo se převléct nebo vstát ze špinavé postele. To, že mě nezajímá jejich tlachání, případné zapojování všech do hovoru je věc druhá - méně podstatná. Myslím, že VĚTŠINA lidí v tomhle nemá soudnost a leze na vícečetné pokoje na dlouhé návštěvy.
Tohle měla kamarádka na dvoulůžkovém pokoji v porodnici. Za tou druhou maminou chodil její chlap a po kámošce pořád vejral…jak já byla ráda, že jsem tam sama, že si můžu v klidu větrat šití, nebát se, že za mnou někdo cizí vtrhne ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.