Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, nečetla jsem všechno, ale napíšu mou zkušenost… Jídlo se jíst dalo, ale bez jogurtů a ovoce od manžela bych si na záchod asi pořádně nikdy nedošla
Ale nemám nic proti tomu, nechat si jídlo nosit od příbuzných, nenapadlo by mi teda objednávat jídlo z restaurace… Nadstandart plánuji při svém druhém porodu, přeci jenom si po porodu ráda trošku odpočinu a vyspím a to s více miminky na jednom pokoji opravdu nedá… Co se týče povlečení a notebooku, tak to nechápu, protože po porodu budeš mít tedy rozhodně jiný starosti… Pokud bys ležela i před porodem, pak má notebook smysl, ale povlečení pro tebe bude jen opruz a ještě se může stát, že ti ho v porodce odnesou s tím jejich do prádelny ![]()
@smurfka píše:
@stazinka09
jako když mi někdo jídlo doveze..typu ovoce, jogurty, atd..tak to chápu, ale objednávat si třeba oběd z restaurace nebo večeře to mi přijde fakt na hlavu..tak jsem asi divná já no..
Přesně, ovoce, jogurt, případně džus to taky chápu, ale obědy a večeře mi příjdou zvláštní.
Jako zase na druhou stranu bych obdivovala chlapa co by to navařil případně zařídil tak že by to bylo jídlo vhodné pro kojící, což se někdy v nemocnici říct nedá,.
Zakladatelko, přeju Ti zdravé miminko. A jinak, asi bych se spíš modlila, aby bylo zdravý a za dobrý porod. Ostatní věci asi moc řešit nebudeš. Žádná nemocnice Ti nepovolí povlečení, protože očistky jsou vysoce infekční. S jídlem je asi normální, že Ti rodina nebo partner něco přinesou na snídaně a večeře, něco zdravého. To bych neviděla jako zas až tak velký exotismus. Ale dobrá je ta představa, že budeš mít hodně času spát nebo když tvoje dítě nebude plakat, nevzbudí Tě signální řev z vedlejšího pokoje. Nedstandart je super věc, pokud má člověk to štěstí a chce být sám, ale zvukově izolovaný není
A jinak, zbav se mindráku Pražandy na malém městě, třeba to tam bude lepší než v Prahe, he, he. A těš se na mimino ![]()
@Anonymní píše:
Nadstandard třeba nepovažuji za vyhozené peníze, já osobně opravdu nejsem zvědavá na kohokoliv dalšího na pokoji, mám ráda své soukromí. Pokaždé, když ležím v nemocnici, o něj žádám. Byla bych opravdu mizerný parťák na vícelůžkáči, protože vím, že bych neměla jakoukoliv potřebu a ani chuť komunikovat se spoluležící.
Boha hned bych tě brala jako spoluležící, jak já nesnáším v nemocnici (vlastně i u kadeřníka, nehtařky…atd.) mluvící lidi
![]()
Já tě chápu, mně přišel pobyt v porodnici zbytečný, takže jsem asi 12 hodin po porodu šla domů. Potřebu nadstandardu chápu, asi bych nerozdýchala cizí návštěvy v pokoji x hodin denně, případně brečící miminko, buzení sester, nerada bych i já otravovala sestry, kvůli každému chození na záchod atd. - skoro jsem nemohla kvůli šití chodit, takže jsem byla ráda, když se o mně muž doma postaral a k tomu výborné domácí jídlo ![]()
@smurfka píše:
@ivanak
tak asi jak kde..u nas je na normálním pokoji sprcha, záchod a bidet..( v každém pokoji ) to už záleží na nemocnici - vím že třeba fakultka má sprchy a záchody na chodbě společné a to je větší město než to naše..
Jak tvrdí holky..záleží jak jsou na tom finančně..bud normálně či méně, tak proto se to dá přežít a vrazit peníze jinam, nebo jsou na tom lépe, no tak potom proč si to neužít to zase jo..
No tak třeba v Motole toto bylo až nechutné. Na dva pokoje (6 lidí), jedna sprcha a jeden hajzlík, věčně od krve..o soukromí na velké nebo sprchování se nedá mluvit och jak jsem záviděla standardu ![]()
@Anonymní píše:
Jsem z Prahy a celý život jsem tu vyrůstala,přítel je z vesnice a čekáme spolu miminko.Problém je,že se přítel chtěl vrátit do rodné vesnice kde žil a vyrůstal a chce aby jsme tu žili jako rodina.Já neměla problém se s ním přestěhovat,svůj byt jsem pronajala.Ještě nevím kde budu rodit,jestli v Českých Budějovicích,nebo v Krumlově,v úvahu připadaj i Strakonice - ale o co jde.Ráda bych si zaplatila nadstandard a kromě toho měla i svoje vlastní povlečení a vzhledem k tomu,že v nemocnicích nevařej zrovna nejlíp,tak bych si ráda domluvila donášku jídla z restaurace.Přítel se rozčiluje a zlobí,že mám městský manýry a chovám se jako V.I.P.rozmazlená hvězda,ale já se prostě itěch 5 nebo kolik dní chci cítit dobřeCo myslíte Vy?Budu divná nebo je to dneska už normální?
Nečetla jsem reakce, ale tak nechceš rodit doma? Když se ti nemocnice tak ekluje?
@RyBANA píše:
Boha hned bych tě brala jako spoluležící, jak já nesnáším v nemocnici (vlastně i u kadeřníka, nehtařky…atd.) mluvící lidi![]()
Taky tak ![]()
Je fakt, že na tom společným pokoji se ty miminka v tom brečení střídali. Přes den byl klid, ale každou noc mělo divokou noc jedno miminko. To moje poslední den v porodnici. Ale nebylo to tak, že bych jenom spala, jedla, kojila, chodila na záchod a sprchovala se. Měly jsme tam docela dost času pro sebe. Jenom jsme byly rády, že nemusíme nikam vstávat. Televizi jsme na pokoji neměly, takže jsme si povídaly nebo četly. Až doma přišla ta realita mateřství.
Jak tady čtu, tak hodně z vás nějak silně krvácelo. Já jsem používala vložky a síťový kalhotky + na prostěradle tu jednorázovou podložku, ale ani tu jsem moc nezamazala.
S tím jídlem mi to nepřijde divné. Když tam bude maminka, která má například bezlepkovou dietu, tak nevím, jestli se dá v nemocnici domluvit speciální strava. To asi ne. Nemyslím si, že by měl být personál kvůli tomu nepříjemný. Buď je nepříjemný pořád nebo se chová mile a profesionálně a taková věc mu chování nezmění.
@RyBANA píše:
No tak třeba v Motole toto bylo až nechutné. Na dva pokoje (6 lidí), jedna sprcha a jeden hajzlík, věčně od krve..o soukromí na velké nebo sprchování se nedá mluvit och jak jsem záviděla standardu
tak to máme asi fakt štěstí..v nemocnici jsem viděla jen normální pokoje ( jak říkám po dvou, dvě skříně, záchod, sprcha a bidet ), nadstandart jsem neviděla..tak nevím..ale tohle by mi uplně stačilo..na chrápající slečnu použiju špunty do uší - bez těch se nevyspím ani doma.. ![]()
Teď to po sobě čtu a myslela jsem samozřejmě nadstandardu, že jsem záviděla ![]()
Nadstandard jsem měla taky a bylo to super.. Ten si nemůžu vynachválit. Ale představa,že si tam budu měnit oblečení-to bych asi ani fyzicky nezvládla.. Navíc to povlečení je čisté a vyvařené,takže se není čeho obávat. A s tou donáškou jídla-v životě by mě takováhle věc ani nenapadla-navíc mi tam chutnalo. Hned po porodu jsem dostala takový hlad (bylo 3 ráno a já u sebe měla jen hroznový cukr) v tu chvíli bych zhltla uplně všechno..
Podle mě taktéž-budeš divná.
@Zuzulajda píše:
Hned po porodu jsem dostala takový hlad (bylo 3 ráno a já u sebe měla jen hroznový cukr) v tu chvíli bych zhltla uplně všechno..
Pro tento případ mám v tašce přesnídávku
- a měla jsem i při prvním porodu, nakonec jsem porodila v 8h a ještě na porodní box mi donesli snídani, na kterou jsem teda neměla vůbec chuť, ale manžel byl z toho všeho tak vysílen že to do sebe hodil ![]()
Za exota budeš a navíc ti to mohou některé sestry dávat různým způsobem sežrat, protože někteří lidé jsou prostě netolerantní či závistiví nebo já nevím. Ostatně i tady je pár takových příspěvků ![]()
Nadstandart bych si zaplatila rozhodně, na jídle nevidím nic divného, nechápu, proč bys měla jíst k snídani gumové rohlíky, když je nejíš. Jako proč proboha ![]()
Když budeš mít možnost, aby ti někdo přinesl jídlo ať už domácí či z restaurace, tak proč ne.
S povlečením bych se rozmyslela podle toho, jak by se mi chtělo převlékat, mohlo by být špinavé i vícekrát denně, ale třeba ne ![]()
Jestli jsi rozmazlená nebo ne, jak tady mnohé nadhazují…prostě jsi jen zvyklá na nějaký standart, holt vyšší než okolí. Tvoje věc. Budeš si to muset obhájit proti manželovi a příbuzných, ale pokud to stojí za to a budeš se tak cítit lépe, tak je to jen tvoje věc.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
@stazinka09
jako když mi někdo jídlo doveze..typu ovoce, jogurty, atd..tak to chápu, ale objednávat si třeba oběd z restaurace nebo večeře to mi přijde fakt na hlavu..tak jsem asi divná já no..