Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
jo a jestli nemáte problém s financema, tak to neřeš a zařiď se podle sebe
Jestli jste na tom hůř, tak peníze za nadstandart se dají investovat lépe, to je pravda.
četla jsem příspěvky a musím se přidat-nedalo mi to…Hele,na jedný straně chápu,že chceš mít „domácí“prostředí a pohodu,ale na druhý straně-upřímě,podle toho,co jsi tu napsala si myslím,že jsi opravdu rozmazlená pražanda.Ani se Tvýmu manželovi nedivím,že je proti…To už rovnou můžeš zavolat nějaké Dule nebo porodní asistentce,zaplatit jí a porodit mimíska doma,pak si vyprat,vyžehlit,uvařit a ještě pracovat na notebooku…Hele,promiň ten sarkasmus,ale už jen tohle uvažování je divný
…
Oni ani v každé porodnici přístup na net nemají, u nás je to potřeba řešit vlastní wifinou, to také doporučuji zjistit předem
.
mě na tom nic divnýho nepříjde, zařiď se podle sebe co ti bude vyhovovat ![]()
No já myslím že 4 dny v porodnici se dají přežít na normálním pokoji, už nadstandart mi přijde jako vyhozené peníze a ještě povlečení a jídlo odjinud to už mi příjde totál (s prominutím) jako blbost
@Melounek píše:
Povlečení též nechápu ale jídlo si už dneska objednává kde kdo byla jsem teda celkem v šoku ale asi je to normální.![]()
přesně, povlečení je mimo, ale jídlo- zažila jsme jednu nemocnici, kde si maminky oprvadu nechávali jídlo vozit- i od příbuzných, protože se to opravdu skoro nedalo jíst.. Já tam byla pět dnů, ale byly tam některé s dětma měsíc, dva a říkali, že s ejim už zvedal žaludek
jinak nadstandard jsme neměla a lituju!!! Jasně, že se to dá přežít, ale nadstandard je fakt o něčem jiném. Doporučuju
Nečetla jsem příspěvky, ale za mě bych si to udělala tak jak chci já a na ostatní bych se zvysoka vyprdla.Měla jsem nadstandart, povlečení své jsem neměla, to mě vůbec nenapadlo a bylo mi to fuk, měla jsem jen svůj polštářek.Jídlo bylo děsné(květák,uho omáčky,čočka
) takže jsem byla těch 9 dní na jogurtech a jídle co mi přinesl manžel-díky nadstandartu mohl přijít ráno a být s náma víceméně celý den, takže donesl pečivo na snídani:).Poslední 2 dny jsme byli na pizze vedle porodnice.Pyžamo jsem měla vlastní barevné, ty jejich bílo-hnědé košile byly šílené.
Nadstandard třeba nepovažuji za vyhozené peníze, já osobně opravdu nejsem zvědavá na kohokoliv dalšího na pokoji, mám ráda své soukromí. Pokaždé, když ležím v nemocnici, o něj žádám. Byla bych opravdu mizerný parťák na vícelůžkáči, protože vím, že bych neměla jakoukoliv potřebu a ani chuť komunikovat se spoluležící.
@byron
bych se pak s nima soudila o tu 100 denně..když polovina toho je za žrádlo které se nedá jíst..a ani se teda nejedlo.. ![]()
Nadstandart mi nepřijde jako vyhozené peníze, nejde ani tak o to, že by se člověk nesnesl s dalšíma maminkama, nakonec máme novou porodnici, pokoje jsou všechny pěkné, po 3 (ve staré porodnici byly „haly“ snad pro 8 matek). Pro mě byla hlavní výhoda to, že je tam téměř neomezená možnost návštěv, takže tam manžel byl se mnou půl dne, pomáhalo mi to psychicky i fyzicky (po sekci), na normálních pokojích se musela dost dodržovat doba návštěv.
Ale možná u druho- a vícerodiček, kdy manžel musí hlídat doma děti, už je to fuk
.
@smurfka píše:
tak objednavat si dneska jidlo do domu normální je, ale do nemocnice![]()
to jsem ještě nezažila..
No však jo
já to už zažila a docela často že si ženské objednají jídlo do nemocnice
i když to taky nějak nechápu. Těch pár dní se to dá krásně vydržet ![]()
@smurfka píše:
@byron
bych se pak s nima soudila o tu 100 denně..když polovina toho je za žrádlo které se nedá jíst..a ani se teda nejedlo..
bylo v thomayerovce a to jídlo bylo fakt neskutečný… já jsme to snědla- jsme nenáročná, ale bylo to fakt příšerný, některé dny fakt úlet…i na mě moc
Udělej si to jak chceš. Já nebyla na nadstandartu, protože jsem nechtěla být na pokoji sama. Na prostěradle jsem měla jednorázovou podložku a povlečení mi nemuseli za ty 4 dny vůbec měnit. S vlastním povlečením tam můžou mít zkušenosti, když je třeba někdo alergický a může používat jen určitý prášek například. Já rodila v Praze v Podolí a na šestinedělí byly tak milý setřičky, že by mi určitě nic negativního najevo nedali. Na drby mají sesternu.
Manžel jim tam dokonce druhý den donesl krabici zákusků, takže takhle se dá šplhnout. ![]()
Vlastní jídlo úplně chápu. Já jsem jedla jen snídaně. Obědy a večeře mi dělali problémy. Ty jsem téměř nesnědla a živila se, co mi donesli návštěvy. Manžel mi donesl grilované kuře a to jsem se pořádně najedla. Na chodbě byla erární mikrovlnka a lednička, takže s vlastím jídlem počítali.
Staráš se o dítě, odpočíváš, ale my si tam s holkama měnily časopisy, aby jsme se přes den nenudili. Oni ty miminka v porodnici většinu času prospí. Já jsem se až divila, že se necítím moc unavená, ikdyž je ten spánek neustále přerušovaný.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.