Budu za exota? Nadstandard v porodnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
6.5.12 19:07

@Samamama
u nás u na normálním pokoji muže být návštěva mimo hodiny..ne teda celá rodina ale jeden člověk jo..jen teda ale od oběda do večera..NE ráno..takže pohoda..mají sice vymezený čas návštěv ale moc se na něj nehraje..jako nikdo tě násilím nevyhodí..

• Citovat
  • Upravit
byron
6.5.12 19:09

no já nevím, když někdo chce pohodlí a soukromí, tak dost chápu- já přiznávám, že jsme řešila finance, jinak bych do toho šla. Takže já doporučuju.
Návštěvy na pokoji mě dost štvaly, já jsem chodila spíš na chodbu, abychom nerušili a měli soukromí- sousedka tam měla nakýblovanou celou famílii několik hodin každý den, nedodržovala tu hodinu nebo kolik…

Takže když někdo nemá peníze nebo to neřeší, tak nechápe? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Naima
6.5.12 19:10
@byron píše:
no já nevím, když někdo chce pohodlí a soukromí, tak dost chápu- já přiznávám, že jsme řešila finance, jinak bych do toho šla. Takže já doporučuju.
Návštěvy na pokoji mě dost štvaly, já jsem chodila spíš na chodbu, abychom nerušili a měli soukromí- sousedka tam měla nakýblovanou celou famílii několik hodin každý den, nedodržovala tu hodinu nebo kolik…Takže když někdo nemá peníze nebo to neřeší, tak nechápe? :lol:

:palec: asi tak.

• Citovat
  • Upravit
5473
6.5.12 19:11
@smurfka píše:
@Samamama
u nás u na normálním pokoji muže být návštěva mimo hodiny..ne teda celá rodina ale jeden člověk jo..jen teda ale od oběda do večera..NE ráno..takže pohoda..mají sice vymezený čas návštěv ale moc se na něj nehraje..jako nikdo tě násilím nevyhodí..

U nás to samo taky neměří na minutu, ale slyšela jsem, jak hlásí rozhlasem ukončení návštěv. I přes den občas někdo zaskočil, ale přesně jak říkáš, třeba jen jeden člověk a jen na chvíli. Na nadstandartu jsou u nás psané návštěvy myslím od 10 do 21h a mně to maximálně vyhovovalo, ale chápu, že ne pro každého je to třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882

Měla jsem nadstandart, denně čisté povlečení, když bylo potřeba, tak prostěradlo jsem měla čisté i 2× denně. Na pokoji máš lednici, do které Ti nikdo nekouká. Měla jsem tam pár jogurtů, žervé. Večer jsem mívala hlad :)) Ale jinak jsem jedla to co mi donesli, byla jsem překvapená, jak dobře vařili.
Ale kdybych měla možnost, tak jdu na klasický pokoj. Sice bylo fajn mít pokoj pro sebe, ale byla jsem trošku odstrčená od ostatních maminek. Chyběl mi ten večerní pokec.
Při první dceři jsem byla na klasickém pokoji a s holkou, co tam byla se mnou se stále stýkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140

To vlastní povlečení ti možná ani nemusí povolit, přeci jen je to špitál a mají dost striktní hygienické předpisy. To asi budou koukat dost divně, jsem z Prahy, ale neznám nikoho, kdo by si bral do nemocnice vlastní povlečení, takže „pražské manýry“ to asi nebudou:-)
Naopak co se jídla týče, tak bych to neviděla tak hrozně. Prostě se na jídlo nedostaví, nebo si vyzvedne jen to, co jí bude chutnat (jablko, jogurty, nejsou to všechno jen omáčky UHO) a zbytek vrátí. Co bude jíst jinak, si nikdo ani nemusí všimnout. Pokud tedy bude schopná chodit a pro to jídlo si bude moct dojít alespoň k dveřím oddělení, aby tam poslíček z restaurace nemusel zvonit na sesternu a hlásit- mám tu jedno jídlo pro paní Novákovou.
Jinak bych řekla, že nejvíc pobyt v porodnici znepříjemňují takové ty klasické nemocniční manýry- sestra vás vzbudí před šestou, aby jste si změřily teplotu, apod. oproti tomu je bílé nemocniční povlečení docela v pohodě:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
6.5.12 19:13

Nadstandard jsem taky mela a fakt pohoda velika.. Doporucuju. Co se tyce vlastniho povleceni - do toho bych nesla, nakonec jsem mela i jejich nocni kosili. Dost jsem krvacela a byla jsem rada, ze mi to vymeni a odnesou a nebudu muset po navratu resit spinavy pradlo :P :lol: No a jidlo mi nosila mamka z domova… A to uz je pak jedno, jestli to prinese z domova nebo z restaurace… :think: :lol:
Hlavne byla jsem sama na pokoji, navstevy se nikoho neptaly jestli za mnou muzou jit, tak ani nikdo nevedel co mi tam kdo nese.. Takze to jidlo bych asi zas tak moc neresila… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
6.5.12 19:14

Hele myslím, že za exota trochu budeš. Já byla po císaři a byla jsem ráda, že jsem se dokázala jakžtakž postarat o dítě, ještě si povlíkat postel to by mě kleplo, jídlo jsme stějně nemohly páč jsme měly skoro celý týden kašovitou dietu a to byl teda hnus to je fakt fuuuj. Já taky nemocnice nenávidím, ale těch pár dní se to vydržet dá. A ten nadstandart je super, ale pokud bude víc zájemců tak máš stejně smůlu a nakonec je lepší si mít ským pokecat. a košilku jsem si tam taky táhla svoje a nakonec jsem byla ráda za erární pytel :lol: Já myslím, že budeš nakonec po porodu ráda když ti tu postel někdo převlíkne tím erárem a ty budeš mít klid ;)

• Citovat
  • Upravit
byron
6.5.12 19:15

@me2dova musím říct že tohle měření jsm etak brzo ted neměly- krok kupředu… hlavně bylo příjemný, že sestra měla tu pistoli, takže jen namířila a střelila :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
byron
6.5.12 19:17

Co máte furt s tím pokocem? Já měla vždy na pokoji tak ddivný ženský, co se vůbec nebavily. Až na jednu teda při druhém porodu

• Citovat
  • Upravit
26890

Jeste doplneni k tomu povleceni. Ja na tom nadstandardu nemela klasicky bily nemocnicni, ale barevny, „normalni“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473

Nás taky už na teplotu „stříleli“ a v lidskou denní dobu, jen na sebe sestra občas zapomněla upozornit, že vedle mě stojí a míří na mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377

Necetla jsem predchzi prispevky ale ja bych teda uz sla jen do nadstandartu..
Na pokoji jsem mela kacu, ktery brecelo mimco a ona ho nechala..takze holka ji rvala x hodin, ona na ni koukala z postele - pry ze deti prece breci :roll: a ja trnula ze mi vzbudi maleho.. to uz nikdy..

Povleceni - meni ho kdy potrebujes, ale pokud pocitas s tim ze bude jen na to tak to pro tvoji psych. pohodu asi stoji - ja treba v nemocce nezakrvacela ani jedno :nevim:
Co se tyka jidla - myslim ze si toho ani nevsimnou.. me taky manza i mamca dost jidla nosili, cucela jsem co daji kojici mamine - segedin atd, takze jsem to nejedla stejne :jazyk:

Hlavni je abys byla v pohode ty, na kecy se vykasli, vsak to na to nikdo neprida ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
6.5.12 19:21
@Samamama píše:
Nás taky už na teplotu „stříleli“ a v lidskou denní dobu, jen na sebe sestra občas zapomněla upozornit, že vedle mě stojí a míří na mě :mrgreen:

tak na ten střílecí tě nemusí ani budit, tak klidně muže přijít i v nekřestanskou hodinu…já ho mám taky doma a je super.

• Citovat
  • Upravit
27008
6.5.12 19:25

my na pokoji jsem po dovu a vždy jsem chytila příjemnou maminu že se dalo pokecat nebo i když jedna nebo druhá viděla že ta druhá chce klid tak byl klid prostě pohoda:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková