Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny budoucí maminky i stávající ![]()
Mám velké dilema a potřebovala bych radu, nevím kterou z uvedených porodnic si mám vybrat jestli Zlín nebo Hradiště. Nejsme totiž místní - tedy jsem už chvilku necelý rok, ale nikoho tu neznám kdo by měl zkušenosti v této oblasti a když ano tak už je tomu dávno co absolvovali porod. Já mám dr. v Olomouci, ale rodit budu tady…takže nevím jak si vybrat, kde je to lepší…
Takže pokud máte zkušenosti tak prosím sem s nimi, budu vám velice vděčna… ![]()
Rodila jsem ve Zlíně v srpnu 2010, teď mě čeká druhý porod (už aby to bylo
) a zase jedu do Zlína. Srovnání teda nemám, ale na Zlín si stěžovat nemůžu.
Samozřejmě že se všude najde něco - když si počteš třeba tady https://www.emimino.cz/…ke-hradiste/ a tady https://www.emimino.cz/porodnice/zlin/ - tak na každé něco je (spíše na doktorech).
Já jsem byla s prvním porodem spokojená, na 6ti nedělí taky.
Jůůů díky, určitě si to pročtu fakt nevím kam jít…a hlavně nevím ani kdy se tam přihlásit …chci totiž nadstandardní pokoj…
Ahoj já rodila ve Zlíně dvakrát a můžu jen doporučit. Porodní asistetky skvělé, na oddělení šestinedělí pokoje po dvou s vlastní koupelnou a WC. Nadstandart je možný. Pokaždé, když jsem rodila, tak se mnou ležela nějaká maminka co patřila „spádově“ pod UH, ale jela rodit sem. Hlavně teda je tu kompletní vybavenost pro předčasně narozené nebo pro děti s komplikacemi - novorozenecká JIP, potřebný lékařský personál… Zrovna podruhé se mnou ležela paní někde od UH, narodil se jí zdravý chlapeček a druhý den se u něj projevila streptokoková infekce a musel na JIP( za týden už byl dobrý).
@therezaa No já mám termín v úterý a ještě jsem v porodnici nebyla
- ale já nadstandard nechci, takže se tam nemusím jít domlouvat na ničem.
Já jdu (pokud neporodím) ve čtvrtek na první kontrolu do porodnice, to už budu 40+3 a přebírají mě do péče. Jsem zvědavá co mi tam řeknou, s první jsem měla jít na vyvolání ve 40+4 a ona se rozmyslela a vylezla ten den sama. Tak teď jsem zvědavá co mi řeknou na té kontrole (já teda tajně doufám že na ní už nedojdu
)
A na pokoji na šestinedělí jsem byla s holkou z Holešova, a že se jí nechtělo zase do Kroměříže. Tak asi hodně maminek co „spadají“ jinam jezdí to Zlína.
Ja rodila dvakrat ve zl…a spokojenost…prvni porod 2010…vyvolavany a ukonceny akutnim cisarem. Prcka rozdychavali…pul dne byl v inkubatoru navic mel poporodni otok pres pulku hlavicky a byl pod kontrolou primare dwtskeho odd.Macka. Druhy porod taky vyvolavany a celou dobu pod kontrolou me dr.asist.Brychtove a uzasny spontalni porod:))) odd.sestinedeli v obou pripadech ve 4. patre a nemuzu si stezovat. A nadstandartni box jsem nevyzadovala…mela jsem box i s vanou ale pres bolesti jsem do ni ani nevlezla. Takze jsem chodila do sprchy. A navic kazdy porodt trval cca.4 hod od zavedeni tablety.
A nadstandart na sestinedeli jsem pri prvnim porodu sice chtela bohuzel nebyl volny..ale po akutbim cisari a velke ztrate krve jsem byla rada ze jsem mohla s nekym mluvit kdyz manza odesel. Melo to vyhody kdyz jsme chteli jit do koupelny druha mamina hlidala mimca.
@therezaa píše:
Jůůů díky, určitě si to pročtu fakt nevím kam jít…a hlavně nevím ani kdy se tam přihlásit …chci totiž nadstandardní pokoj…
Rodila jsem ve Zlíně. PA super, lékařky taky
Potom už to bylo o lidech (mám na mysl sestřičky). Byla jsem docela spokojená. Rodila jsem loni v březnu a bylo hodně porodů. Trošku jsem si proto musela hlídat sestry, jinak klidně přišly s tím, že jdeme koupat či čistit pupík ve 2:00 hod.
Měly toho moc, ale takových ústřelů bylo víc. To se mi moc nelíbilo, ale jinak lékaři, kteří chodili kontrolovat maminky a děti byli vynikající ![]()
Co se týká nadstandardu, tak tam není veliký rozdíl - ten nejpodstatnější jen ten, že v něm budeš sama. Většinou jsou na pokoji dvě maminky. Byla jsem s maminkou z Holešova, potkaly jsme se u WC na klystýru
naše děvčátko se narodilo o dvě minuty dříve, jak její holčička a potom jsem se potkaly právě na tom pokoji
Bylo to parádní, vzájemně jsem si hlídaly děti, když jsem potřebovaly do sprchy, či cokoliv. Je to téměř rok a dokonce se navštěvujeme
UH neznám, takže nemám srovnání. Na Zlínu mi vadilo jen to, že jsem potřebovala poradit s kojením a „údržbou miminka“, ale to i jiné maminky a hodně jsem se v lecčems poplácala, ale právě ta má spolubojovnice mi moc pomohla ![]()
ja bydlim tak,ze musim projet kolem UH porodnice a dvakrat jsem radej jela dal.. (stacila mi akutni kontrola v tehu,kdy pri obedove pauze nesel hodinu sehnat zadny dr.na celem oddeleni..)8) Dnes je sice porodnice opravena,vse krasne nove,jen se to blejska…ale ani potreti bych tam nejela..asi tak.
Pro me vic nez krasa pokoju a noveho zarizeni je dulezity JIP,odbornost.Beru to mozna ze sve stranky,jsem komplikovana tehotna a rodic,kdyby vse bezelo jako na dratkach tak mozna…
@Vlkoška @PetkaK @iijonka @Any
Děkuji holky, mě to čeká sice v srpnu, ale už se tak nějak chci rozhodnou, dnes jsem si tam volala…tak mi vrchni sestra ,že to není problém tam vůbec dojet hned k porodu…že mě vemou bez registrace…takže to je super…to se mě líbí…a ten nadstandart, se nedá zamluvit, právě kvuli termínu, že když nemám třeba planovaný porod…tak uvidíme…
takže zatím vede tedy Zlín…tak uvidíme.. ![]()
Jo a ještě co mi trochu vadilo bylo to, že když jsme s manželem přijeli v cca 11 hodin, že rodím, tak mě nechtěly sestry přijmout, že prý nerodím. Nedala jsem se a malá byla do čtyř hodin na světě
S odstupem času je to úsměvné, ale při představě, že jedu půl hodiny tam, a pak zase domů, a potom zase tam, a jestli by se to vůbec stihlo ![]()
Doplněk k první anonymní
@therezaa -muzes si domluvit schuzku a mrknout do obou porodnic a vyslechnout PA.My sli do Zlina i po druhe na prohlidku(kluky mam 6let po sobe)a bylo to moc fajn,hlavne syn byl uneseny,jak hodni na nej byli,jak mu ukazali,kde se narodil prave on…
Registrace opravdu neni nutna,to se tady u nas nevede ![]()
a jeste bych ti napsala,ze po obou porodech nabidli PA na 3navstevy domu(zdarma),za to bych jim utrhala ruce(laskou)
.Pa zkontroluje poraneni,vytaha stehy..,poradi s kojenim a mimcem a tak ruzne..
@Any Jo s těmi PA je to pravda, já bych sice té pod kterou spadám (tudíž jí mám zadarmo) ruce nelíbala, nějak mi nesedla (povahově), ale stehy vyndala a kontrolu těchniky kojení a kontrolu prcka zase provedla. Což je samo fajn, že nemusíš nikam na vyndání těch stehů nebo čekat až vypadnou atd. Teď k nám příjde znovu ta sama, jinou bychom si zvolit mohli, ale museli bychom si to zaplatit.
Ano? to nabízejí že dojedou???? já myslela,že to zrušili…to bych moc chtěla…ale já se stěhuji až k buchlovicim tak nevím zda-li by tam dojeli…
Hlavně je pro mě důležité aby tam mohl být manžel…vím,že na tom nadstandartu může být i přes noc pak…vím že to tak bývalo… ![]()
@PetkaK píše:
@Any Jo s těmi PA je to pravda, já bych sice té pod kterou spadám (tudíž jí mám zadarmo) ruce nelíbala, nějak mi nesedla (povahově), ale stehy vyndala a kontrolu těchniky kojení a kontrolu prcka zase provedla. Což je samo fajn, že nemusíš nikam na vyndání těch stehů nebo čekat až vypadnou atd. Teď k nám příjde znovu ta sama, jinou bychom si zvolit mohli, ale museli bychom si to zaplatit.
ta moje byla fajn ![]()
Jasny,ze to jsou jen lidi,ze to vzdy neni zlate,ale zase ten luxus toho,ze prijede a zaridi to,co jinde ne.. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.