Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@RyBANA píše:
Jo to znám, já z původního jednoho kočáru na celou dobu udělala 4 kočáry, ten řidičák mi teda taky chybí, už bych se měla rozhoupatAle u mě to není o investici ale vyloženě lenosti - otec má autoškolu
No já počítám s tím, že croozer nebude asi poslední kousek, ale doma to neříkám
. U mně je nechuť řídit hlavně dána tím, že se dost bojím. Jsem takový plašan. Ale tentokrát to dám.
![]()
@RyBANA píše:
@Crystal87Já si o jednou vytřela, páč to co tam předvedla uklízečka bylo na alergickej záchvat. Jinak ani doma nechodím přes den v pyžamu či v košili, takže jakmile to šlo, šla jsem do teplákovky taky a s umaštěnýma vlasama nežiju, umývám si hlavu každý druhý den a nejinak jsem to dělala i tamMě na tom právě nepřijde nic divného, chovat se stále stejně.
tak já v prodoce neviděla nikoho kdo by chodil jinak než v košili odtatně v létě by se tma v teplácích upekli a já nemělastejěn co řešit neb an jipce nemůžešmít ani svou košili musela jsem mít jejich erární ..já si meju hlavu denně vprodoce jsem se sprchovalai dvakrát denně johold kdo šel porodit první tak vporodce odpočívat nemusí
![]()
já jsem se malovala v porodnici, večer vyčistla pleť, namazala, odlíčila samozřejmě…
Hlavu jsem neměla odvahu si umýt, protože ve sprchách byl porblém s tlakem, byla jsem ráda, že spláchnu mýdlo… Oplachuju vlasy třeba dvacet minut nejsilnějším porudem, takže v poro jsme to vzdala
@Anonymní píše:
Jsem z Prahy a celý život jsem tu vyrůstala,přítel je z vesnice a čekáme spolu miminko.Problém je,že se přítel chtěl vrátit do rodné vesnice kde žil a vyrůstal a chce aby jsme tu žili jako rodina.Já neměla problém se s ním přestěhovat,svůj byt jsem pronajala.Ještě nevím kde budu rodit,jestli v Českých Budějovicích,nebo v Krumlově,v úvahu připadaj i Strakonice - ale o co jde.Ráda bych si zaplatila nadstandard a kromě toho měla i svoje vlastní povlečení a vzhledem k tomu,že v nemocnicích nevařej zrovna nejlíp,tak bych si ráda domluvila donášku jídla z restaurace.Přítel se rozčiluje a zlobí,že mám městský manýry a chovám se jako V.I.P.rozmazlená hvězda,ale já se prostě itěch 5 nebo kolik dní chci cítit dobřeCo myslíte Vy?Budu divná nebo je to dneska už normální?
Ahoj, proč povlečení? Jsme zdravotní sestra a v práci, i v porodnici mi měnili prádlo každý den. Nevím, jak u vás v nemocnici, ale ve FN Olomouc vaří moc dobře, takže tam důvod objednávat si vlastní jídlo nebyl.
Nadstandart jo, ale povlečení a jídlo mi přijde trochu moc ![]()
Já nevím, proč se divíte kvůli jídlu?
nemyslím to zle, ale spousta maminek říká, jak v porodnici nejedla, protože to bylo nadýmavé a kdesi cosi, a jídlo normálně nosí rodina- i ovocew, takže mně to fakt připadá takový k nedivení…
Holt někde se to jídlo ani jíst nedá teda bohužel
@byron píše:
Já nevím, proč se divíte kvůli jídlu?nemyslím to zle, ale spousta maminek říká, jak v porodnici nejedla, protože to bylo nadýmavé a kdesi cosi, a jídlo normálně nosí rodina- i ovocew, takže mně to fakt připadá takový k nedivení…
Holt někde se to jídlo ani jíst nedá teda bohužel
jo s tím jídlem jak kdy a i jak kdy a je fakt že knedlíky a segedín není pro kojící maminku to pravé ![]()
@Lynette píše:Čekáš první dítě? Podle toho, co jsi napsala, bych řekla, že ano… protože druhé dítě většinou to tvé nevzbudí… miminku může u ucha vybuchnout bomba a bude spát, a taky většina maminek na pláč druhého miminka téměř nereaguje… zato až se ozve tvé, tak hned budeš ve střehu… příroda to takhle nějak zařídila… ne že neuslyšíš to cizí dítě, ale spíš to bude tak nějak zdálky, podvědomě, ale nevystartuješ a bude ti to jaksi jedno…
Mně by to taky vadilo - protože když bude brečet moje dítě můžu se ho snažit utěšit. Když bude brečet cizí můžu jen čekat až se rozeřve i to moje a pak utěšovat to své.
Ježkovy oči, takové škaredé poznámky.Já jsem taky zdravotní sestra a ani mně, ani kolegyním by to nepřišlo divné, mít své vlastní povlečení, dokonce i přikrývku navíc nebo polštářek!Je to veselejší, než bílá nemocniční s modrým proužkem…dneska je in mít super papuče a pyžamo nejlíp s Hallo Kitty i pro dospělé..já sama mám do porodnice košilku se žirafkou!S tím jídlem…určo bych si vzala jejich, porýpala bych se v tom, když by mně to nechutnalo, ale sama budu mít zásobu všeho možnýho.Hlavně ať je to zdravý pro mimouška, nenadýmavé a žádný ostrý…což asi pizza z restaurace nebude
Jo a na vesnici se úplně víš co???Jedna bába povídala ikdyž povídat co neměla…tomu se člověk nevyhne..
K tomu jídlu - my doma docela hlídáme, co dáváme do pusy, takže bych se v nemocnici taky ráda stravovala nadále podle svého a jedla kvalitní potraviny. Ledničky na odděleních už naštěstí bývají, takže v tom problém není. Pokud chce zakladatelka třeba své žitné pečivo, na které je zvyklá, tak nevidím důvod, proč se pozastavovat nad tím, že prostě odmítá v nemocnici ke snídani žmoulat bílý rohlík s umělohmotným margarínem a nekvalitní marmeládou. ![]()
Přesně tak..dnes je normální výběrová strava či vegetariánská..dneska se na to tak nepohlíží..holky hlavně..nejdeme tam na měsíc, ale maxi snad na týden, pak už ty lidi díky Bohu nemusíme nikdy snad vidět, pokud to tam bude stát za prd..navíc, když zbyde oběd, a bude tam pracovat taková sestra jako já, ruce za něj utrhne ![]()
Já jinak gurmánka sním na noční vše co mně přijde pod ruku…když je hlad i klidně omáčku z jater ![]()
Jo, s jídlem bych se taky nijak nepozastavovala… u nás třeba obědy byly výborné, snídaně a večeře už horší a úplně jiné, než jsem byla zvyklá… a tak mi manžel nosil to, co mám ráda a na co jsem měla chuť… a lednička pro pacienty tam byla, takže nic nebylo problém… a třeba i sestřičky velmi ochotně vařily maminkám jejich čaje a tak…
@hubička píše:
Přesně tak..dnes je normální výběrová strava či vegetariánská..dneska se na to tak nepohlíží..holky hlavně..nejdeme tam na měsíc, ale maxi snad na týden, pak už ty lidi díky Bohu nemusíme nikdy snad vidět, pokud to tam bude stát za prd..navíc, když zbyde oběd, a bude tam pracovat taková sestra jako já, ruce za něj utrhne
Já jinak gurmánka sním na noční vše co mně přijde pod ruku…když je hlad i klidně omáčku z jater
A nechápu tady tu obecnou démonizaci personálu ve stylu „vybočím z řady a personál mi to dá sežrat“. Já mám lehké extrabuřty pokaždé a nikdo mi nic sežírat nedává a upřímně ani nechápu, proč by měl. Nejsou to věci, které by obtěžovaly personál nebo ubíral jejich čas.
Tak a už mě s tím mazáním diskuzí fakt serou......pardon za OT, já to neměla kam jinam napsat ![]()
@Naima píše:
A nechápu tady tu obecnou démonizaci personálu ve stylu „vybočím z řady a personál mi to dá sežrat“. Já mám lehké extrabuřty pokaždé a nikdo mi nic sežírat nedává a upřímně ani nechápu, proč by měl. Nejsou to věci, které by obtěžovaly personál nebo ubíral jejich čas.
Víš, ono záleží hlavně na tom, jak se která ta maminka vybočující z řady chová… jestli sestry sekýruje a chce po nich i nemožné a neustále dává najevo, jak není spokojená a nejedná se v tom případě o věci, které lze změnit ze strany personálu (třeba asi nebude úspěšná s tím, že chce jiné jídlo, jiné pečivo, když se bude servírovat erární oběd) a nebo si to pečivo obstará sama a sestrám za to nadávat nebude… já byla na pokoji s jednou maminkou, která nebyla s ničím spokojená… přitom podle mne chtěla spíš zázraky, ale ty nikdo z doktorů a sester ovlivnit nemohl (třeba se rozčilovala, že ji bolí jizva po císaři - jakoby čekala, že na druhý den se ani nepozná, že měla rozřezané břicho - a neustále s maminkou telefonicky řešila, jestli náhodou neudělal některý doktor něco špatně, že přece všichni říkali, že císař bolí méně než vaginální porod a tak proč ji to pořád bolí), nejdřív se nerovala, že má málo mléka, když se jí nalila prsa, tak zase že ho má moc a zase to byla chyba sester, že jí špatně vysvětlili, jak má kojit… přitom sestřičky u ní asistovaly při každém kojení a radily jí dobře… ale zázraky taky neuměly… z porodnice odcházela ze slovy, že je ráda, že se odsud konečně dostane, že ji tady všichni nervují a stresují… ale většinu těch nervů a stresu si působila sama… jenže takovým lidem je těžko něco vysvětlovat a přesvědčovat je…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.