Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bartsch Tak ono to je na každém z nás, jak si to udělá
Já třeba se držím toho, proč vyměňovat na třikrát, když to jde napoprvé ![]()
@munchkin píše:
My jsme vloni měnili přímo u delegáta cestovky. Měl nejlepší kurz v okolí,
Tak to jste dobře trefili ![]()
Na ty výměny leva bacha, opravdu (aspoň dříve) byli hodně podvodníci, třeba 1-2 solidní směnárny a zbytek, jak jsem psala - podvodníci. My si v CZ vyměníme leva na prvních cca 24 hodin a pak si už vybíráme z bankomatu (pravda nepovezeme tak vysokou hotovost vlakem). Pokud budete vyměňovat na místě, tak v bance. Jinak v Česku většinou leva mají.
V Kitenu a Primorsku banky jsou.
Kartou jsme platili pouze ve velkých supermarketech ve velkých městech (asi 2×?). Jinak hotovost i třeba za ubytování v hotelu.
Ad oblečení - dobré kopie i ceny, kolik ale netuším, nekupujeme, ale vím, že pak pravý adidas ve vnitrozemí stál zhruba stejně jako u nás.
My ty „výlety“ pojezdili sami busem. Do Primorska jsme z Kitenu chodili pěšky - většinou po pláži, ale byl tam i úsek silnicí.
Ceny - loni jsme nebyli, ale byl velký skok v restauracích mezi 2012 a 2013 (KITEN), psaly o tom i noviny, že jsou ceny vyšroubované nahoru, podobně tomu bylo i na plážích (ale pořád se to dalo). Tak jsem zvědavá letos.
Pití koupené v obchodech a restauracích stálo zhruba jako u nás.
Jinak jsem kdysi vozila domů Mastiku, koření, sýry, trvanlivé salámy, octy (ale ty už jsou pěknou dobu i u nás).
Holky jedette nektera s miminkem do Primorska v tydnu 26.7 -2.8??
Holky, nebyly jste náhodou některá v hotelu Onyx v Kitenu?
@pvmr Teď jsem právě četla na jiné diskuzi, že po ČR někdo bere, tak mě to zarazilo ![]()
@SarkaLo ikdyž nevím jestli by se v BG vyznali v našem očkování
![]()
@SarkaLo každopádně já, i po téhle osvětě, ho určitě brát nebudu ![]()