Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já jsem z tohoto důvodu (na základě recenzí z netu) návštěvu Aquaparku zavrhla. Ale našim dětem stačil hotelový bazén, takže vlastně ani nebylo kdy bychom tam šli. Z pohledu zvenku mi to ale přišlo malý a i delegátka CK říkala, že na celý den to není, že máme kdyžtak jít až od 14h, že je levnější vstupné a že to bohatě stačí. Ale to zas psali na netu, že po 14h je tam narváno a čekají se dlouhé fronty.
Chci se zeptat. V sobotu odlétáme do Bulharska. Ubytovaní budeme v Kitenu (zajistili jsme si sami přes booking). Nevíte, jak je to tam masozeleninovými a ovocnými příkrmy? Nevím, jestli mám nakoupit doma a vézt to tam, nebo jestli se to tam dá také někde koupit. A jaké jsou asi tak ceny? Je nějaká značka, kterou byste mi doporučili? Malý je zvyklý na domácí vaření, tak nevím, jestli právě ty příkrmy bude jíst, tak abych tady zbytečně nenakoupila na 14 dní dopředu a pak se s tím mohla jen „vyfotit“…
Urcite jsem nejake zahledla v lekarne cena asi cca 3 leva a neco. Lekaren je tam dost.. v obchodech jsem je nezahlidla/nedivala jsem se.
Díky za info. My máme zarezervovaný hotel Kremikovci - apartmán. Nevím, mám z toho smíšený pocit (nechtějí s námi moc komunikovat - psala jsem jim několik dotazů a zatím bez odpovědi). Ale je to bez zálohy a můžeme to kdykoli zrušit, takže si říkám, že kdybychom nebyli spokojení, šli bychom jinam. Docela se mi líbil hotel Eos, ale manželovi se zdá daleko od pláže. A taky je dražší…
Dnes jsem se dívala v obchodech (v sofii), tak staly cca od 1,5 leva.
M
Letos jsme byli v apartmanu albatros II, a po 2× v Kiparisu. V kiparisu jsou mensi pokoje, ale bazen na strese, v albatrosu jsou velke pokoje.
Jako dalka na plaze, my to meli cca 15 minut pomalu, ale slo se prijemne.
Nam pres booking treba z kiparisu letos vubec neodpovidali, proto jsme bydleli jinde.
Chtěla bych se zeptat, za pár dní odlétám do Bulharska a pořád mi není jasné, jak to nejlépe udělat s výměnou peněz. Zda vyjde lépe vzít eura a proměnit tam (v hotelu?), popř. vybrat peníze až na místě..Ještě by mě zajímalo, jsou v Bulharsku pobočky Erste bank?
@aiera Erste bank jsem v Primorsku neviděla. Kurz výměny eur ve směnárnách a v bankách byl stejný 1.91, takže levy vychází při přepočtu plus mínus stejně jako u nás. U výběru z bankomatu záleží jakou máš banku, některé to mají v zahraniční znevýhodněné.
@aiera Podívej se na podmínky výběru peněz u své banky. My vybírali z bankomatu na kartu manžela, kurz nás vycházel na 13,90-13,99 a poplatek za výběr jsme měli 9kč.
Pokud bychom použili moji kartu, tak by kurz vyšel o 1kč hůře.
Děkuji za odpovědi
. Uvidím tedy na místě, spíše asi proměním, jelikož mám nachystaná eura. Výběr by mě přišel na 30kč a u té erste bank by to bylo zadarmo.
@aiera A není to tak, že pokud je výběr v zahraničí zdarma, tak je to u jedno u které banky? Já ho třeba mám zdarma od nějaké částky, ale mám horší kurz než manžel.
Já mám spořku a v jejich ceníku bylo napsáno, že u Erste bank je výběr zdarma a ostatní banky za 30..Pokud to chápu správně, tak by ta Erste bank měla být vlastně Česká spořitelna…
Erste je nejblíže v Rumunsku.
Co jsem se dívala na poplatky za použití karet u čes. spořitelny v zahraničí, spadla mi brada. Za jeden výběr 125Kč.
To si raději vezměte ty EURa či vyměňte leva u nás.
My to děláme tak (ale jezdíme sami a platíme si pobyt na místě), v CZ si vyměníme peníze na cca 1 den - tzn.cena ubytování na tu noc (1 noc při transferu) a 50leva pro 4 lidi. Po překročení hranic a ubytování už si vybereme více peněz, takhle sebou nemusíme tahat velkou částku po vlacích přes několik zemí.
Dobrý den maminky, mám jen malý dotaz. V sobotu odletame do Zlatých Písků. Je tam nějaký market, kde se dají koupit pleny? Případně zda se tam dá platit kartou? Děkuji za info ![]()
Hezký den, i my jsme byli v Bulharsku, Primorsku. Celkem 4×. Pochvalujeme si hotel Belitsa, je tam bazén, kolem hotelu park - takže to není žádná tlačenka na ostatní budovy. Je fakt, že (podle toho, kam máte balkón) tam přes silnici vyhrává hudba z restaurace - mám dojem, že se jmenuje nějak jako „bohatýr“, ale cca v 22:30 max do 23.00 to típnou. Pak je tam klid. Bazén je OK. Děcka 7 a 10 se vyřádily. Je tam celkem ticho, žádné kolotoče jako v centru Primorska. Na pláž je to tak (no podle toho, kam jdete) 15-20 minut chůze asi tak kilometr od hotelu - na Severní pláž - do klidu, zhruba 300 m před nuda pláž u mola. Je to po asfaltce, jezdí tam většinou Bulhaři nebo chodí znalí Češi. Severní pláž má větší vlny, což našim děckám vyhovovalo. Na jižní je to přes centrum Primorska - ale také ne moc daleko - asi také tak kilometr a půl. Tyhle vzdálenosti platí pro člověka, který se nechce mačkat na pláži. Jinak se od Belitsi dá dojít k moři přímo - do kilometru - ale je to na hlavní pláži - takže hodně lidí.