Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jeste otazka- syn ma jen obcanku staci to? Nebo mu musim narychlo udelat pas?
@paulovak píše:
Jeste otazka- syn ma jen obcanku staci to? Nebo mu musim narychlo udelat pas?
Občanka stačí, pokud neplánujete výlet do Istanbulu ![]()
@hkac jeste se chcizeptat na to detske hriste u hotelu? Je i pro 16mesicniho prcka? A taky by me zajimalo, jestli se muze lezit na trave u hoteloveho bazenu. Moc dekuji
Na trávě lidi běžně leželi, stínu bylo dost. Na hřišti je několik prvků, myslím, že i pro malé by se něco našlo.
Podívej na foto 27 a 28: http://b-bulharsko. cz/hotel/belitsa-hotel/#
Zdravím, chtěla bych se zeptat na ceny v Bulharsku. Zvažujeme zájezd do Primorska, ale je to bez stravy. Jsme 2 dospělí a 2 malé děti. Všude čtu, že je tam jídlo levné, ale nikde žádné konkrétní ceny. Na kolik třeba vyjde teplé jídlo v restauraci nebo nějaký bufet..? Jsou tam třeba nějaké možnosti typu pizza, hotdog, gyros? Případně můžete doporučit nějaký podnik kde se dobře najíst?
Aby se nám ta dovolená neprodražila, kdybysme měli jíst jen po restauracích ![]()
@A-lice
My jsme byli v Primorsku 2 dospělí a 2 děti (9 a 5 let), měli jsme v hotelu snídani. Přes den jsme kupovali vodu (2, 5 litru se dá koupit za 1.25 leva, 1 lev =cca půl eura), plněné pečivo (obrovský kus za 1.2 leva), ovoce (banány 3 leva za kg, broskve 2-3 leva za kg), zmrzlinu (něco jako korneto za 1 leva), večer jsme chodili do restaurace (platili jsme 30-40 leva za 3 hlavní jídla a pití pro 4, někde i s polévkou nebo salátem). Za týden jsme utratili 7 tis Kč (v přepočtu), a to jsme hodněkupovali poslední den dárky.
Pizza tam určitě je, hotdog nevím, gyros určitě jo (malý za 2 leva). Mají tam výborné obrovské palačinky 2-3 leva za kus.
Ceny v restauracích jsou různé, my jsme platili nejvíc v české Praha (název restaurace), měli jsme 2 polévky, 3 hlavní jídla, hranolky, velkou porci šopáku, dvě limonády, minerálku, pivo. Odcházeli jsme nacpaní k prasknutí, a to jsme celkem velcí žrouti. Platili jsme asi 40 leva.
Nejlevnější je tam supermarket Perla, jídlo ve stáncích jsem já s holkama nechtěla riskovat, manžel si dal 2× gyros a několikrát kopečkovou zmrzku (tři obrovské kopečky za 2 leva). Jedli jsme hlavně v restauracích.
Blíž k plážím je samozřejmě dráž (i dvojnásobně), chce to sledovat ceny, stejně jako u nás.
Holky, jak ty štítky na zavazadla? Můžu tam mít svoje, které jsem si vyrobila v pc - je na nich adresa domů, hotelu, jména, termín ubytka a telefonní číslo.
@SarkaLo Asi jo. My dostali od cestovky a navíc tam byla už jen mailová adresa.
Cestou zpátky nás čekalo nemilé překvapení. Jeden ze čtyř kufrů byl po vyzvednutí na letišti v Praze zbavený igelitu, bez zámku a asi na 15 cm otevřený zip, ze kterého čouhalo tričko. Byla jsem to reklamovat a visací zámek je prý nezajímá, není součástí kufru. A že je to v Burgasu běžné, že se do kufru podívají a co se jim líbí, vezmou. Vím o minimálně dvou dalších, kterým se to stalo taky
Alkohol jsme měli v jiném kufru a ten neotevřeli.
@hkac Hmmmm, super… Tak snad je naše kufry nebudou zajímat…
![]()
A ještě jeden dotaz, letíme prvně se synem (22m), léky s sebou budu mít v odbaveném zavazadle, ale mám něco vzít i k sobě do letadla? Kdyby mu bylo špatně? Co?
@hkac Díky za info. A prosím tě jezdili jste i někam na výlety? Třeba lodí? Jeli bysme poprvé s dětma k moři, tak ať si užijou i plavbu na moři..
@A-lice Ne, na výletě jsme nebyli. Na to byl ten týden příliš krátký. Naše děti byly u moře poprvé a zajímal je hlavně hotelový bazén a dětský klub od cestovky.
Výlet lodí je v nabídce přímo v Primorsku, cenu si nepamatuju, ale přišla mi zbytečně velká. Tohle je tam dražší, třeba za pár minut na skákacím hradu chtěli 4 leva. Naštěstí naše děti už si umí spočítat, že by za to byly 4 zmrzliny a nechtěli tam, že to tady můžou mít levněji.
Všude na netu se píše mít s sebou 100 - 150 euro na osobu, my brali necelých 300 a velkou část jsme přivezli zpět. Utráceli jsme hlavně poslední den
. Jinak tak 50 - 60 leva denně. A to jsme dětem dopřávali skoro na co si ukázaly.
@SarkaLo My jsme měli všechny léky v odbaveném zavazadle, jen manžel si je bral s sebou do letadla, nutně je potřebuje a kdyby se kufr ztratil, byl by to velký problém.
Jen pro jistotu… Jak je to se zubaři na Slunečním pobřeží
? Mám hrůzu, že mě potrápí kaz nebo zánět zubu…a uplně se toho desim… ![]()
@hkac on ten skakaci hrad ale není pár minut jako u nás. Vloni kluka nechali na slunecnem pobřeží skákat minimálně 15 minut, většinou odcházel bez vyhazování po 20 minutách úplně zničený. Takže cena odpovídala času.
Dotaz na ty co byli letos v Primorsku
Na netu jsem našla videa a diskuse z předešlých let, že v Primorsku v Aquaparku je zákaz vnášet vlastní pití a jídlo a u vstupu pár chlápků prohlíželo lidem tašky a batohy jestli náhodou něco nemají. Vytahovali jim flašky z batohů a prohledávali tašky jak na nejstřeženějším letišti. Trochu mě to šokovalo, tak se chci zeptat jestli se něco takovýho tam děje pořád??
@lucenka @hkac Nevíte náhodou? Nedovedu si představit, že bych dítěti nemohla vzít ani pití s sebou.