Bulharsko 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
9.7.15 09:37

Bulharsko

Ahoj všichni, my jezdíme již 7 :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: sezonu, určitě dobrá volba, ale určitě bych volila spíše známější oblasti z důvodu zdravotní péče. Lékárny jsou na každém rohu, ale spousta věcí, které jsou u nás běžně k mání tam musí předepsat lékař a je to dražší než u nás. Doporučuji se při informační schůzce informovat kde hledat lékaře apod.ne každý má smlouvu s vaší pojišťovnou a může se stát, že bude chtít hotovost a zpětně se to proplatí, to nás taky postihlo, tak jen pro info, i když to na dovolené nikdo nečeká. Jinak ceny jsou přibližně jako u nás není se čeho bát, je lepší využívat restaurace, suroviny v obchodech jsou dražší než samotné menu. Lepší je i kurz, takže kdo jede do Primorska měňte až tam vyjde to daleko lépe, jinak Slunečné a pod. berou už jen eura, nebo jinou měnu tak to není tak výhodné. My jsme nikdy neměli střevní potíže, ale kolegyně z práce přijela loni se salmonelou i s dětmi, takže vybírat restaurace, spíše se poraďte, kde je to bezpečné a bu´dte vybaveni léky z domu. Moře je nádherné a čisté můžu srovnat se Španělskem, Itálií, Egyptem a teplé hlavně v srpnu je voda již ráno super.(mluvím o Primorsku) Na Slunečném je vždycky mnoho medúz a to je hlavní důvod, proč jsme tam již nejeli. Jinak budete spokojeni a užijete si nádhernou dovču…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
10.7.15 20:10

@Ajda 1 Takže s sebou jen eura a až na místě vyměnit za leva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7254
13.7.15 16:14

Tak jsme zpátky @SarkaLo letiště v Pardubicích stále stejné, po příletu vás autobusy dovezou k budově, kde projdete celním a pak čekáte v pidi hale na kufry… to je asi jediná otrava, co se týče letiště v Pcích… k pásu se vejde asi 15 lidí a zbytek se mačká kolem.. nejhorší je, že tam někdo nechá děti, ať se dívají, jak kufry jedou.. což je o úraz. Takže doporučuji vyslat nejsilnějšího jedince a čekat v klidu v rohu.. a nebo počkat, až se ostatní pobijou a jít se tam postavit až ke konci… :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

jinak jsem vybírala i moji kartou a až tady jsem zjistila, že v mojí bance je to za 100,–.. kdežto kdybych vzala kartu muže, tak je to za 25,–…mrkněte tedy do ceníku u vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
14.7.15 11:04

@munchkin Ahojky :-) Takže potřebuju info :-)
1. jak s tím kočárkem na letišti? Dá se odbavit třeba až půl hodiny před odletem nebo až pak u letadla? Jak ho tam stihnu zabalit a zalepit? Co s dítkem do doby odletu - je tam nějaký koutek, přebalovací místnost… dá se tam jít na kafe/jídlo?

2. Jak let? Co s sebou pro dítko, kolik pití jsi mohla mít pro sebe a pro něj? Jak při vzletu a přistání? Jak jsi ho zabavila na ty dvě hodiny?

3. Letiště Burgas - jak dlouho jste čekali na zavazadla a na kočárek (nepoškozený? ), co delegát na letišti, kdy se Vás ujal?

4. Jídlo v Bulharsku - chutnalo? Spokojení?

MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOC DÍKY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7254
14.7.15 21:29

@SarkaLo taaakže.. :mrgreen:..ad 1) kočárek v pardubicích buď můžeš asi odbavit s kufry (Dá se tam i před odbavením zabalit do folie..teda za nás tam kluci balili zavazadlo za 2 Eura) a pak jsi v te čekací zóně za rámem (cca hodinu) bez kočárku… NEBO jako my si ho vezmeš s sebou a vezmou ti ho až při vystoupení z busu venku u letadla. V burgasu nám ho nedali a vyjel až na pásu. je to risk že ti s ním něco udělají.
za rámem je normální bar za koruny, kde je alko nealko, kafíčko, myslím i nějaký mls.. je to trošku dražší, ale ne o moc. Místnost tam na přebalení/kojení je, klíče od ní je u lidí u rámu. A je tam i „detský koutek“..stoleček a pár hraček

cestou zpět jsem kočár měla taky u sebe a v pardubicích mi ho dali u letadla

1. na let jsem měla různé mlsání a ovoce pro malého i děti.. pití jsem přes rám nebrala (nevím jak moc a do jakého věku to může byt.. ale něco jo)… měla jsem s sebou prázdnou flašku se sunarem a do toho jsem si pak na tom baru poprosila o horkou vodu. Aby mi to vyšlo při vzletu na to aby pil… Cestou zpátky, jsem si ve free zoně zapomněla o vodu říct a tak hned jak jsme lezli do letadla jsem poprosila letušky.. ty mi pohotově daly horkou a i vodu v láhvi a namíchala jsem to ještě než jsme začali rolovat a zase při vzletu pil…

a jak jsem ho zabavila? v pardubicích lítal ve free zoně kolem lidí a nebo si hrál v tom koutku s hračkama… taky něco zobal… v Burgasu to byl fofr..než nás odbavili a prohlídli u rámu, tak jsme vyšli do free zony a nestihla jsem s dětma ani dojít na záchod a už nás volali k boardingu

Pro sebe jsem si koupila na baru pití (cestou tam) a zpátky mi stačil ten trošek co jsme dostali v letadle), ale dá se tam ve free zoně koupit..je tam i mcdonald

ad 3) na kufry jsme čekali podle mě docela dlouho (Burgas)… naštěstí vyjely hned první… delegátka na nás čekala za pasovou kontrolou..mají tam stánky nebo cedule..není to veliké, najdete je v pohodě.. ta nás poslala k našemu autobusu… jo a kočárek byl nepoškozený

ad 4) měli jsme Allinclusive, letos jsem byla spokojená víc než vloni… nevím, jak se budete stravovat vy.. ale všichni (i děti) jsme si pokaždé vybrali… a nikoho jídlo neprohnalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
14.7.15 21:43

@munchkin Nooo ty jsi zlatááááááááá :-) Díky a pokračuju :

U toho letadla se dá stihnout zabalit ten kočárek, když si ho necháme u sebe až do odletu? Je tam čas? Dá se předpokládám zabalit i těsně před nastoupením do busu k letadlu, ne? Stačí do pytle a obalit izolepou + cedulku s adresou..atd?

Máme All inclusive, tak jsem na to zvědavá. Malému bude v době dovolené 22m, ale jí tak nějak vše, jen méně solené a kořeněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7254
15.7.15 09:16

@SarkaLo u letadla je docela fofr… jestli by jsi ho nechtěla odbavit a pak ho dát až u letadla, tak bych asi vzala pytel a dala ho tam, když zavolají lidí k autobusu (na boarding).. než se to naskládá do busů, tak to trva.. je tam fronta a to už můžete mít malého v náručí.
Jo ale teď mi došlo, že by měla koukat ta cedulka, co na něj nalepí… takže i to promyslet.. v pytli to byt nemůže, aby to načetla čtečka v burgasu :think:.. tak asi olepit kolem.. ale to už mi přijde jednodušší zabalit a odbavit a v té hale pak čekat bez kočáru..

Malému bylo 18 měsíců a brala jsem mu obědy a k večeři kaši.. pro jistotu.. občas jedl s námi a někdy jeho klasiku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
15.7.15 10:57

@munchkin Jak by měla koukat ta cedulka? Takže těsně před nástupem do busu to nestačí dát do pytle o lípnout na to cedulku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
15.7.15 11:24

@munchkin Ještě mi prosím napiš, jaký botky jste nejvíce užili pro malého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7254
15.7.15 13:54

@SarkaLo když ti odbavi kufry, tak i když si kočár necháš k letadlu, tak ti na něj dají ceduli s čárkovým kódem stejně jako na kufr…a k té se musí taky dostat

Nejvíc nosil takové gumové sandály.. Ty se mu neklouzaly u bazénu a iv nich mohl na pláž…a pak tenisky na večer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
16.7.15 09:41

@SarkaLo ahoj,jak teda nakonec budes menit penize? Ja porad premyslim, jestli vymenit leva uz tady nebo vzit eura a menit az tam… je pravda, ze kdyz eura zbydou, tak je to vpohode, ale co pak s prebytecnejma levama :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
16.7.15 10:06

Bereme eura a vyměníme až tam :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
16.7.15 10:09

@Katchi Jedeme v neděli, naše cestovka jednoznačně doporučila eura nebo dolary. My máme allin…, takže bereme jen menší částku na denní útratu na pláži atd. a ještě si bereme i platební karty pro případ nějaké nouze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
16.7.15 10:11

@bartsch díky, vezmeme tedy eura…taky mame all in, takze pocitam jen s utratou za aquapark a za nejake suvenyry a darky pro rodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
16.7.15 10:29

@bartsch kam ze to vlastne presne jedete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí