Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Munchkin - a kde v Primorsku jste bydleli? A od jaké cestovky? jídlo - all inclusive nebo jen snídaně?
@paulovak bydleli jsme mimo město v prestige city.. Směrem na jih..all inclusive a cestovka z jihlavy.. Mám teď okno, jak se jmenovala.. Delegátka byla skvělá..
Holky, ještě dotazy - kdybych tedy nechala odbavit kočárek se zavazadly - jak ho zabalit? Stačí do pytle a omotat stahovačkou a označit štítkem? Pak by tedy vyjel společně se zavazadly?
Štítky mám svoje - vytvořené v pc, stačí to? Mám tam jména, datum odletu, příletu, adresa na ubytování, naše adresa a telefon. Je to v pohodě?
A dá se na Slunečním koupit kojenecká voda?
Pri cestovami my i deti od malinka pijeme balenou vodu. Pokud nesezes a primo chces kojeneckou vodu - бебешка вода/bebeška voda, tak tyto podminky splnuje bezne prodavana znacka Devin - ta je dostupna v beznem obchode i ve vice velikostnim baleni od 0,5-5l.
Ahoj. Přidávám aktuální zkušenost. Včera jsme se vrátili z Primorska. Byli jsme s Čedokem, bydleli jsme v hotelu Belitsa (někde se uvádí pod názvem Belica) a byli jsme nadšení. Měli jsme to jen se snídaní a nelitovali jsme. Snídaně byly bohaté, hlad jsme pak mívali až kolem 13.h, to jsme si kupovali ovoce nebo pečivo, na teplé jídlo jsme chodili do restaurací až k večeru. Cenově je to tam opravdu jako u nás, spíš lepší. Jsou tam i dvě české restaurace. Moře čisté, vlny na severní pláži velké, několikrát se ani nemohlo do moře, na jižní pláži menší, jeden den skoro žádné. Naše holky byly nejradši v hotelovém bazénu nebo dětském klubu. Místní lidé vstřícní. S hotelem jsme byli spokojení, jen v koupelně jsme občas cítili nepříjemný zápach a trochu teklo WC (nebo možná umyvadlo či sprcha), ale vzhledem k tomu, že jsme na pokoj chodili vlastně jen spát, tak jsme to nijak neřešili. Za tu cenu to bylo super. Pokud bych chtěla zas někdy k moři (není to zrovna můj nejoblíbenější způsob trávení dovolené), tak určitě zase do Belitsy.
Jak je to s dětmi, který ještě nejsou dva? V letadle je to jasný, ale jak to bude v transferu na hotel? Jak jste s nimi seděli? Měli jste autosedačku od dopravce nebo jak?
@SarkaLo píše:
Jak je to s dětmi, který ještě nejsou dva? V letadle je to jasný, ale jak to bude v transferu na hotel? Jak jste s nimi seděli? Měli jste autosedačku od dopravce nebo jak?
U nás byl transfer autobusem, tak jsme to nemuseli řešit. Tam na výběr není. Navíc nejel nijak moc rychle. Do auta bych děti bez autosedačky nedala a když jsem viděla, jak tam někteří jezdí
Vy máte transfer autem? ![]()
@SarkaLo bez autosedacky, normalne na sedacce, autobus myslim mel jen pasy kolem pasu, ale nase dite se pripoutat nenechalo, takze vetsinu casu jizdy ruzne poskakoval, vstaval, chodil na sedacku pred nami k babicce atd… tohle podle me vubec nikdo neresi.
@bartsch samozřejmě transfer je autobusem, blbe jsem to napsala ![]()
Holky, koukala jsem na hotel Belitza ( někde Belica) a některé recenze mě odrazují. Nebyl jste tam teď někdo?
@hkac a jaké to tam bylo. Mohu se zeptat jak staré děti? Hlavně se chci zeptat, na invia.cz nabízejí Belitsu a belicu - je to ten stejný hotel nebo každý jiný, nevíte?
Je to ten stejný hotel. V azbuce se píše Belica, v latince (a tak je to i přímo na hotelu) Belitsa.
Naše zkušenosti jsem psala o pár příspěvků dřív. Děti mají 5 a 9 let, ale dovedu si to tam dobře představit i s mnohem mladšími, i kočárkovými, bylo jich tam dost. Bylo tam i dost starších. Největší plus je bazén a hlavně spousta stínu okolo. Minulý týden tam bylo 26 stupňů, voda 23. Na severní pláži velké vlny, spíš na koukání, ale děti si vyhrály i tak, nejvíc je bavi dostavět „hrad“ dřív než ho smete vlna
. Určitě nedoporučuju polopenze, ty tam prý neumí, ale snídaně byly super, i když i bez nich by to tam šlo. Měli jsme jen snídaně a moc jsme navíc neutratili. Nejvíc poslední den za dárky. Vodu jsme pili balenou a místo zmrzliny nanuky, jen manžel si dopřával kopečkovou (tři obrkopečky za cca 30 Kč
). Co tam bylo výborné, byly broskve.
@hkac prave se rozhoduji o tomto hotelu nebo od Alexandrie do Jeravi. Urcite chci jen snidani, hlavne je synovi 15mesicu tak chci detsky bazen u hotelu. Coz hotel splnuje. Moc dekuji za informace