Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jo a jak se tu probíralo kde měnit peníze, tak vloni jsme měnili u delegátky za eura dobrým kurzem… A letos jsme vzali jenom kartu a vybrali na letišti Burgas v bankomatu… Já mám furt v podvědomí, že za to jsou veliký poplatky, ale muž říká že ne…
… Jestli má pravdu, tak to byla pohoda…
@munchkin ono záleží jakou máte banku, každá to má jinak, někde je horší kurz ale výběr má třeba v cizině zdarma, jinde se zase zaplatí za výběr, ale má lepší kurz ![]()
@pvmr kurz byl právě dobrý, tak uvidíme… ono spíš převážilo že nemusí nikam chodit ![]()
@munchkin to je fakt, ze ja bych vlastne taky mohla vybrat levy az tam, protoze tady u nas neni nikde smenarna a v bance je nemaj, tak at je nemusim nikde shanet… jinak neporadis odhadem utratu za dospelaka a dve deti na tyden? Pocitam se vstupem do aquaparku, pak nejake drobnosti, treba zmrzku, mozna nejaka tricka pro kluky, jinak moc utracet nebudeme, jidlo mame all in v hotelu…vubec nemam predstavu, kolik budem potrebovat…
@Katchi my máme polopenzi a bereme si s sebou za 7000kč, jedem na 10dní, taky jsme dva dospělí a dvě děti.
@Katchi tak jsem koukala a poplatky v naší bance jsou stejný jako v ČR… Takže 25,– a kurz v pohodě… Tak měl asi pravdu, ale říkat mu to nebudu
… Kolik vyměnit bohužel neporadím… Já opravdu nejsem nakupovací typ…
… Máme allinclusive, hotel mimo město, utratíme jen za nanuky a chipsy na vvečer v místním hotelovém obchodě…
![]()
@Katchi napíšu ti pár cen z minulého roku: Pivo 2,5-3 levy na pláži, v restauracích od 2-2,5lv, zmrzlina točená 1-2levy, velká palačinka 2lv-5lv, pizza trojúhelník 2lv, trička s nějakýma příšerkama 10-25lv, podle velikosti, kraťasy taky taky tak cenově podobně, kšiltovky 10-15lv - záleželo jaký panďulák na ní byl, jinak nevím co by tě zajímalo
Ceny z Primorska.
@pvmr tyjo, tak to je docela dost, ja jsem si rikala, ze nam bude stacit pro tri tak maximelne 150 leva a mamka si s sebou bere 50 euro, takze ja chtela vymenit tak dvojku na ten tyden… no uvidim, vybrat tam muzu vzdycky…
@Katchi tak my si chceme pokupovat oblečení, atd. My třeba nemáme all in, takže si musíme kupovat pití, něco malého k jídlu na pláž, takže tak a jedem na 10dní. Si spočítej, 2000 děleno počtem dní a počtem osob, jestli vám to denně stačí
Navíc pokud nám nějaké levy zůstanou tak za to naberem benzín ![]()
@pvmr jo, tak kdyz se chystate vic nakupovat a i tankovat benzin, tak to je pak jasny…no jsem na to zvedava, na tyhle veci nemam odhad, vetsinou vsude platim kartou ![]()
@Katchi tak přímo na benzín budem mít jinou částku, ale kdyby náhodou zbylo, tak dočepnem i za to ![]()
Musíš tak nějak sama vědět, jestli stovka/den/osoba je pro vás dost ![]()
@Katchi na slunecnym pobřeží tě podle webovek jenom vstup do aquaparku pro dospělého stojí skoro 40 leva. Hodně jsme s klukem chodili večer na různé atrakce, suvenýry. Mám pocit, že za 2 dospělé a dítě jsme utratili asi 5 tisíc za 8 dnů.
@Katchi V Primorsku 16lv dospělý, děti do 130cm 11lv, od 14hodin. Jo a v aquaparcích platí, že nesmíte mít žádné své pití, ani jídlo.
@lucenka jj na vstupne do aquaparku jsem koukala, asi pujdem jen na odpoledne, coz vyjde dohromady asi na 45lv, to bude jedina drazsi vec, kterou jsem ochotna platit, jinak pak mame jeden den fakultativni vylet, takze tam je to s jidlem a pitim pohoda a pak holt nejake zmrzky, darecky a mozna nejake obleceni…