Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Katchi Na Slunečné pobřeží do hotelu Mercury, cca 300 od pláže. Snad to bude OK, hodnocení na netu má na Trivago 80 ze 100 a na Holidaycheck 88 ze 100. Jedeme k moři hlavně kvůli dětem, už jim to slibujeme několik let
No, moc se už těší. Já na Slunečném pobřeží byla jako dítě, teď už je to tam úplně jiné
Teploty by měly být příští týden 26 - 28°C. To je super.
@bartsch tak to budete na opacnem konci nez my… no my prave taky jedem kvuli detem, ja byla naposledy pred peti lety u more, ted chceme hlavne kvuli ekzemu… nas hotel neni moc luxusni, ale mel by byt vhodny pro deti, tak snad tam bude cisto a nejake to vyziti. Ja jsem rikala, ze nepotrebuju zadnej luxus, hlavne at si to deti uziji…
@Katchi Náš hotel má pro děti hřiště i animátory, ale animátory využívat určitě nebudeme. Má i bazén, takže se koupání v moři může střídat s bazénem. Plánujeme koupání v moři dopoledne, odpoledne klid v hotelu nebo koupání v bazénu a případně pak koupání k večeru ještě zase v moři. Uvidíme. Děti už máme větší (6,5 a 10 let), takže s nimi je to už úplně jiné než s mrňaty
Ale kdyby bylo na mě a manželovi - k moři nejedeme a jedeme zase do Alp. Ale děti táááák hrozně škemraly, že jsme usoudili, že bude lepší, je k moři vzít ![]()
@bartsch jj my mame taky radi hory, vylety, tury atd… ale deti 4 a 2, tim padem omezene moznosti…tak si pa dame vedet, jake to bylo…taky tam mame bazeny, hriste atd…
Holky, jak je to se zásuvkami v Bulharsku? Je potřeba jiná přípojka oproti té naší české?
@SarkaLo píše:
Holky, jak je to se zásuvkami v Bulharsku? Je potřeba jiná přípojka oproti té naší české?
V Bulharsku by měla být stejná, aspoň to máme psané v info od cestovky.
Já teď řeším co se zavazadly. Děti budou mít svoje menší kufry - ty budou tak do 10 kg, ale nám s manželem by stačil velikostně jeden velký kufr, ale může mít více jak 15 kg. Tak fakt teď nevím, co s tím
Nějak jsem se u Travel service nedočetla, jetli to můžeme sdružit. Přes cestovku vím, že v rámci rodiny ano, ale zase jsou tam celková omezení na kg
Tak to spíš vypadá, že budou dva velké poloprázdné kufry a ty dva menší pro děti na jejich jméno
A nebo se hmotnostně vejdeme do jednoho velkého - ach jo, mám z toho hlavu, jak škopek ![]()
@bartsch Za info díky, já to na stránchách Travel servis našla- 15kg/os. Prý by se to mělo sčítat, takže by jeden velký batoh nevadil
My to tak asi taky uděláme ![]()
@SarkaLo Jenže já to sečtení černé na bílém neviděla
Logické mi připadá, že když budou mít manželé jeden kufr do 30 kg, tak je to jako 2× 15 kg, když má každý zvlášť.
@bartsch přepis z travel service:
V případě, že letí dva nebo více cestujících prokazatelně společně jako skupina (rodina, partneři) stejným letem, odbavují se společně, umožňuje dopravce jejich zavazadla sdružovat (poolovat), tzn. jejich nároky na volnou váhu zavazadel se sečtou,
@bartsch Tohle je tištěný z jejich stránek, ještě na to večer mrknu. Kdy letíte?
@SarkaLo V neděli. Něco budu chystat dnes - sebe a manžela. Děti dovezeme od prarodičů zítra, takže jim jejich věci jen přebalím do menších kufrů. Babička vše již vyprala a nabalila ![]()
@bartsch scitani vahy zavazadel je možné, celková váha jednoho zavazadla nesmí přesáhnout 32kg, TS to ma na webovkach…
A já potvrzuji
letěli jsme s jední mega kufrem (pro dospěláky) a pak dvě menší zavazadla pro děti.. nemusí být: osoba = zavazadlo. řeší součet váhy, aby byl menší než limit na osobu (15kg)
kočárek se nepočítá