Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj vsichni, taky se chystame letos do Bulharska, letime za 14dni na Slunecne pobrezi. Rada bych se zeptala, jestli ma smysl s sebou tahnout hracky na pisek a plazovy stan, nebo je lepsi vse koupit na miste? A pripadne kdo letite s malym ditetem do dvou let, berete kocarek az k letadlu?
A ještě mě napadla otázka - kolik asi tak peněz vyměnit na běžnou útratu? Pro dospěláka a dvě děti? Stravu máme all in, ale předpokládám, že občas koupíme nějakou drobnost, chceme jeden den do aquaparku atd…
Ahoj, my letíme taky na Slunečné, ale až v srpnu. Malému bude 22m a kočárek bereme. Nejspíš ho necháme odbavit těsně před odletem.
@SarkaLo ja volala do cestovky a s kocarkem je to v pohode, da se s nim opravdu dojet az k letadlu, tam hodit do igelitoveho pytle a dat letuskam. Piti se da take vzit az k odbaveni, tam ho sbiraji, do letadla muze na osobu pouze 1l tekutin baleny po 100ml v lahvickach a zipovych saccich, jidlo je na palubu bez omezeni.
Jinak pazovy stan jsem si prave objednala a premyslim nad tema hrackama na plaz, zda brat nebo tam koupit…
@Katchi Plážový stan taky bereme, ale toť vše…ostatní (hračky na písek a do vody) tam koupíme.
Ještě mě napadlo…jak si pak zvážím zavazadla jestli jsme nepřekročili 15kg/os (cesta zpět)?
@SarkaLo jo ta s vahou kufru na zpatecni ceste taky nevim, ale asi budu odhadovat podle toho, kolik to bude vazit cestou tam, navic budu mit nejake jidlo, plinky atd., coz vlastne nazpatek nepovezu…tak snad se do toho vejdeme…
@Katchi Plínek vezmu jen pár, zbytek koupím ať to netahám. Akorát vlhčené si povezu, protože malý snese jen jednu značku ![]()
Hračky-kyblíček, lopatky apod jsme holce letos nabalili do batůžku, do letadla jde vzít až 5 kg na osobu. Stan na co? Beztak vám děcka budou lítat celej den v bazénu, nebo na pláži ![]()
@SarkaLo tak ja beru jedno baleni plin, to je 36kousku, to mu musi na tyden bohate stacit, vlhcene taky pouzivame jen jedny, takze ty jsou jasny…a kam vlastne presne jedete? Jaky hotel?
@berry4 Infant nemá nárok na 5kg na osobu a stan na denní spaní ![]()
@Katchi Na Slunečné, necelý 2km od Nesebru
Poprvé letecky s malým, tak jsem na to zvědavá
A co Vy?
@berry4 tak treba proto, ze poplatky za slunecnik se mi platit nechce, mladsi si pod stanem rad odpocine a ja sama se nechci na slunicku pect
a stan pak vyuzijeme i doma na zahrade, takze to kilo a pul vahy navic me nevytrhne…
@SarkaLo my prave taky na Slunecne, hotel Strandja…a starsimu jsem dokoupila jeste vylet na Piratskou party, tak se tesim, jak bude nadseny, on piraty zboznuje…plus teda chceme jeden den do toho aquaparku, co tam maji…
@lucenka Malý mi spí dvakrát denně - dopo i odpo a to fakt nehodlám strávit na hotelu…